reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #11_2018

Už mě to „denní střídání ročních období“ dost rozčiluje a hlavně unavuje. Minulé pondělí jsem si užil luxusní XC švih v sedle GT Zaskar Carbon na krásně suché a dokonale vymrzlé hlíně, abych se ve středu brodil místy až 10 centimetry mokrého sněhu při rozlučkové jízdě na Whyte S-150 RS Carbon a v pátek čvachtal podobně silnou vrstvou bláta při kontrolním svezení s Norco Range A9.3!

Víkend to korunoval rekordně teplým počasím, za mě bohužel bez kola, abych den na to začal každých deset minut kontrolovat srážkový radar a řešit, zda má smysl vypadnout po ránu na kolo, nebo to spadne dřív, než se stihnu převléknout… Spadlo! A do toho řeším předpověď na další týden a nestačím se divit, když pánové z Norska hlásí od soboty dál opět silné mrazy, místy i -10°C! Uvidíme, jestli se trefí, ale už to tam visí pár dní!!!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Situace na vojně se mění každým okamžikem!

Podmínky pro cyklistiku se tak poměrně radikálně mění den co den. I když je jasné, že je začátek března a nemůžeme proto čekat, že bude už jen slunečno, teploty kolem 10-15°C, suché traily a tak podobně. Ale zase vystřídat v horizontu pěti dní tvrdou, mrazem vysušenou hlínu, lehčí sněhové závěje a pak místy těžko kontrolovatelné klouzání na blátě, či místy na směsi bláta a rozpouštějícího se ledu, to je už vážně moc!

Lituju proto snad jen situace, že zrovna nemám na test nějakou silnici nebo gravel bike a musím se „otravovat“ s tím, co zrovna v lese nakydá! Jak bylo krásné přijet domů s kolem, z něhož stačilo setřít prach a bylo zase čisté. Ani mi nevadlo, že to bylo za cenu venkovních mrazů. Ale ono to třeba za týden zase vymrzne a chlad vytáhne vlhkost z hlíny. Když pak do toho chvíli nic nespadne, tak by zase mohlo být celkem jezdivo. Ostatně co by na to řekli kluci z Anglie? Ty by možná trochu zaskočil jen sníh!

Dovolte mi ještě poslední poznámku k tématu – třeba v Coloradu, kde údajně prší jen pár desítek dní v roce, se za deště a po dešti prostě na horáku nejezdí! Na ty dva dny, než to proschne, vytáhne každý rozumný biker silničku a až pak se vrací do lesa. Naopak borci v Utahu, v lokalitě Park City a Salt Lake City říkali, že u nich se nejlépe jezdí den po dešti, protože voda spláchne prach, zhutní traily a vše je pak pevnější a méně vás to štípe do očí. Ostatně jak se říká: Jiný kraj, jiný mrav!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Animo!

Když už jsem tak lamentoval nad počasím u nás… Toto video nám připomene, že lze občas jezdit i za sucha a ani u toho nemusí zrovna mrznout!

Obrázky a povídání na webu: www.pinkbike.com

Szymon Godziek: Charged

K tomuto snímku není třeba žádný zdlouhavý popis, prostě jen koukáte, necháváte se unést jezdeckým uměním, kamerou, obrazy, scenérií…

Obrázky a povídání na webu: www.pinkbike.com

Disco Process

Ane zde nejsou žádné zbytečné řečičky, jen prosté luxusní poježdění na severozápadě USA v tamních „pralesích“ na luxusních zarostlých trailech. Aneb dámy Hannah Bergemann a Ali Osgood si užívají jízdu na strojích Kona Process 153 CR (testováno na BikeAndRide). PS: Holky to ale umí rozjet!

Hromada doprovodných fotek na: www.pinkbike.com

RyyS Action Reel 2018

Jedno parádní ohlédnutí se za rokem 2017 složené ze záběrů nasbíraných po celém světě – Rakousko, Kanada, Chile, Libanon, Francie, Nový Zéland nebo Polsko. Nejen na kolech!

JAPAN’S AMAZING HALF-PIPE BIKE TRAILS! | Mountain Biking with Yamabushi Trail Tour!

Nezvyklé, ale zjevně dost zábavné traily z Japonska vedoucí úzkými roklinkami a kanály…

Rude Rock And Rainbows With Jerome

Základní část tradičně zakončí Nate Hills a jeho seriál #followcamfriday

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

WAITING FOR THE SPRING

Michal Prokop, podobně jako my v redakci, čeká, až se konečně dostaví jaro! Mezitím si krátí čas jak jen se dá. Třeba blbnutím v sedle Ghostu Asket, který jsme nedávno také testovali!

Více fotek najdete na: www.pinkbike.com

CharvatBros – YouTube kanál potřebuje 2000 odběratelů!

**Nedávno se změnila pravidla na YouTube ohledně minimálních požadavků pro možnost „monetizace“ kanálu videí, což se dotklo řady autorů. Pokud jsou moje informace správné, tak třeba hoši z CharvatBros se i z tohoto důvodu „zasekli“ a nehodlají do světa pustit žádné další video, dokud nepokoří hranici 2000 odběratelů. Teď jich tam je 1990!

Dáme dohromady zbylých deset kousků, ať nás Matěj může dále zásobovat nejen svými dílenskými tipy? <>br/www.youtube.com/user/CharvatBros

Whyte S-150 RS Carbon – „SwitchAble“ (video)

O stroji Whyte S-150 RS Carbon byla zmínka již v úvodu. Na jeho kompletním testu se již pilně pracuje, zde je malá ochutnávka a ukázka toho, jak snadné je u tohoto kola složit a prohodit originální set kol, tedy vyměnit 29″ za 275Plus. Více v samostatném článku.

**BONUS**

MTB slopestyle served ice cold with Yannick Granieri.

Když už si dá někdo tu práci a postaví ledové koryto pro závody na bruslích ve stylu 4X, tak proč jej nevyužít a neprojet si jej na kole jako Yannick Granieri?!

Mountain Bike Skills: Blake’s Guide To MTB Car Park Tricks

Toto je zcela zásadní a klíčové video, které vás naučí ty nejdůležitější triky, kterými ohromíte kámoše na parkovišti před tím, než se vůbec vyrazí na traily!

[HOONIGAN] Ken Block’s GYMKHANA TEN: The Trailer (Presented by Pennzoil)

Ken Block zase na něčem dělá! Na něčem, co jsme údajně ještě neviděli!!! Jak říká sám Ken v závěru tohoto teaseru: „Doufám, že se vám to bude líbit, protože tohle už znova dělat nebudu!“ Wow!!!

DJI – Mavic – Fun of Flying

Měl jsem pár dní odložené video stejného názvu, pouze s přídomkem „Part 2“ a v hlavní roli s drobny DJI Mavic Air, ale pan YouTube říká, že „Video bylo odstraněno!“ Tak se třeba ještě objeví, protože tohle je jen slabý odvárek!!! 😛