reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #50_2017

Kulaté výroční letošní Videonálože je zde (#50), což znamená, že do konce roku mám zbývají už jen dva týdny. Tedy přesněji dvě Videonálože, ale jinak na počet dní týdny tři (pro věčné šťouraly :). Před týdnem jsem vám zde přitom nasliboval ještě poměrně dost obsahu, jak se ale vyvíjí situace, tak to bude potřeba trochu zredukovat.

I když ono se toho stihlo vlastně docela dost. Třeba velké téma o odpružení Öhlins (TTX22M a RXF36/RXF34). Asi nemá cenu popisovat, jak jsem si dopředu myslel, že budu v tomto případě stručný… Rozebrali jsme si RB Bandit 675 a podívali se blíže na komponenty od 9point8, Industry Nine, SRAM, Los Banditos 675, Connex, či Praxis Works po dlouhodobé testovací periodě. Na konec týdne jsme si pak představili nové produkty zařazené do dlouhodobého testování – chrániče kolen Leatt Knee Guard 3DF 6.0 a helmu typu 2v1 Leatt DBX 3.0 Enduro V2.

Jednu z věcí, kterou jsem slíbil a nepodařilo se mi ji dotáhnout do konce, jsou první dojmy ze sedla mimořádné enduro mašiny na velkých kolech – EVIL Wreckoning. Tedy stroje, který kombinuje 29“ kola, 160 mm zdvihu a možnost měnit geometrii, reprezentováno hodnotou úhlu hlavy 66,1° nebo 65,5°! Na tuhle potvoru se přitom stručně podíváme hned z kraje tohoto týdne, její komplexní rozbor můžete čekat po Novém roce.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Následně bych se rád blíže podíval na světýlka Knog PWR, jejichž jeden vzorek již chvíli zkouším. Zároveň ale nevím, zda se mi podaří dát do Vánoc dohromady potřebný obrazový materiál k testu batohu CamelBak M.U.L.E. LR. To bychom si možná také nechali až na začátek roku 2018?!

Stejně tak ještě řeším, jestli budou vhodné podmínky pro dokončení testu Rock Machine Blizzard 70-29, k němuž mi chybí zejména jízdní fotky (uvidí se, jak na tom bude tento týden počasí spolu s časovými možnostmi). Pokud vše klapne, tak bychom si jeho praktický test mohli nadělit pár dní před Štědrým dnem! Víc aktuálně slibovat nebudu, i když mám v hlavě ještě pár témátek, ale víte jak: „Sliby, chyby.“

Wade Simmons’ Pipedream

Tohle je vážně pecka! Jméno Wade Simmons snad není třeba nikomu představovat, jelikož tento chlapík se do historie horských kol zapsal zcela nesmazatelným způsobem a dnes je označován za „Kmotra freeridingu“. Osobně jsem se s ním setkal hned několikrát, jednou jsme spolu pařili na Eurobiku, letos na jaře jsme zase společně (s hromadou dalších novinářů) hoblovali traily EWS ve Francii při prezentaci elektrické novinky Rocky Mountain Altitude Powerplay, z které byl Wade upřímně nadšený.

Jeho primární vášní jsou ale nadále spíše klasická enduro a FR kola, čehož jasným důkazem je tento počin! Rocky Mountain Pipedream je kolem, které kanadská značka postavila čistě na přání „pana Simmonse“. Snahou bylo dát dohromady stroj odkazující na staré časy, na období počátků fenoménu North Shore a na legendární modely Rocky Mountain, s nimiž bylo spojeno jméno Wade Simmons (Pipeline, Switch, RMX, RM7 a RM9).

Wade si tedy nechal postavit RM Pipedream, který odkazuje na tyto legendy, přitom ale využívá moderní trendy a moderní komponenty. Více najdete v původním článku na webu  www.bikes.com/../stories...

*Jen mě tak napadá, že by se této myšlenky mohlo chytit i pár dalších značek a začít vyrábět „retrobiky“ podobně jako se dnes hojně dělají „retromotorky“ odkazující na slavné modely, avšak vybavené nejnovějšími technologiemi, nebo se naopak navracející ke kořenům prosté jízdy (cafe racers apod.).

Twenty:Twentynine with Kriss Kyle

Teď z trochu jiného soudku. Takhle to dopadne, když zkušený BMX jezdec přesedlá za 20“ bikrosáka na 29“ Enduro. Specialized Enduro!

Pole Bicycles – Suomi 100 – Finland 100

S pár kamarády jsem nedávno dost diskutoval na téma super-moderních super-dlouhých a super-položených geometrií, jejichž dokonalým příkladem jsou stroje finské značky polebicycles.com. Zde je malá ukázka toho, jak se na Pole bikách jezdí a jaké je bikování ve Finsku, v domovině této neortodoxní značky!

Pole MACHINE

A ještě jeden rychlý odkaz na značku Pole a jejich nejnovější výtvor Machine! Zdvih: 170-180 mm vepředu / 160 mm vzadu, 29“, úhel hlavy 63,9°, sedlový úhel 79°, délka zadní stavby 455 mm atd. Více na polebicycles.com/machine

Casey Brown – This Is Home | SHIMANO

Jedna osobní zpověď o tom, jak je krásné být doma, zejména když DOMA je v Kanadě! Celý příběh a hromady fotek najdete na: www.pinkbike.com

Mark Matthews Visits Kananaskis

Nyní si naservírujeme pár cestovatelských snímků. V tom prvním objevuje Mark Matthews krásy oblasti zvané Kananaskis, která se nahází ve státě Alberta v Kanadě, tedy v sousedním státě věhlasného BC.

Not Far From Home with Erkki Punttila

Toto je již trochu těžší způsob cestování na kole, kde Erkki Punttila ověsil brašnami svou Konu Unit X a vyrazil za poznáním do oblasti Lemmenjoki National Park.

Bohatá fotogalerie opět na : www.pinkbike.com

Foodless Odyssey | Dispatches

Nejvyšší stupeň cestování s kolem demonstruje Matt Huter a jeho kamarádi, kteří vyrazili na několikadenní výpravu „bez jídla“. Zkrátka, když nic neulovíš, tak nic nejíš! Kolik z nás by to dalo? Já bych neulovil ani rybu!

The Whole Enchilada | Moab, Utah | Part 2

Jeden tradiční kousek ze seriálu #followcamfriday

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Járo – Teaser

„Jak by vypadal váš den, kdybyste si ho mohli poskládat přesně podle svých snů? Co všechno byste stihli, kdyby vaši fantazii nic neomezovalo?“ Přesně na tyto otázky se nám bude snažit odpovědět Michal Maroši ve svém novém snímku „Járo“, kde nefiguruje pouze jako jezdec (herec), ale i režisér a scénárista. Zde je první trailer, na on-line premiéru se můžete těšit 24. prosince 2017!

Povídání o tomto projektu najdete na webu: www.redbull.com

**BONUS**

Wheel Love – 50to01 (Full Film)

Před nějakým časem jsme vám naservírovali ukázku z chytaného středně-metrážního snímku party 50to01, který je již venku v plné délce. Bejkáry, pakárny a jiné skopičiny této party tak můžete sledovat téměř půl hodiny v kuse!!!

TRANSPINOCCHIANA 2016

V redakci jsme poměrně velkými příznivci campingu a autocampingu, někteří pak obdivují i klasická cestovatelská auta, předně „VW Busík“ a to ve všech jeho podobách! Proto toto video na závěr 😉