reklama

reklama

Specialized Enduro Race Zadov – pozvánka

Nadcházející víkend, přesně v polovině prázdnin (29. – 30. 7. 2017) bude Česká Enduro Serie pokračovat čtvrtým závodem na šumavském Zadově – Specialized Enduro Race Zadov 2017.

Na co se můžete těšit? Ve zkratce na možnost tréninku od sobotní 11. hodiny včetně využití lanovky, večerní prolog, grilovačku a pivko zdarma, dětské závody (prolog a RZ 2), 5 závodních RZ a 30 najetých km pro dospělé, občerstvovačku i kvalitní servis, super ceny v tombole a tradiční parádní kamarádskou atmosféru.

Trošku podrobněji?

Všechny tratě budou připraveny již v sobotu 29. 7. od 11:00. Během tréninku bude možnost využívat místní čtyřsedačkovou lanovku Kobyla, která bude mít pro závodníky připraveno i zvýhodněné jízdné (celodenní jízdenka 250 Kč).

Registrace na místě je možná v sobotu od 15:00 do 18:00 a v neděli od 8:00 do 9:00 v kanceláři Lyžařské školy SkiZadov areál Kobyla Zadov / dolní stanice čtyřsedačky /. Cena na místě je 600 Kč, pro děti do 15 let 250 Kč.

Enduro na Zadově je především o zábavě a pohodě s kamarády na kole. Letos to bude platit o to víc! Grilovačka, táborák, pivko zdarma a skvělá hudba – to vše na vás bude čekat v sobotu od 20 hod.

Závodní program pro děti a dospělé začíná už v sobotu v podvečer prologem pro dospělé a děti v 19:30. Sobotní večerní prolog dětí i dospělých se pojede za tmy v přírodě, nečekejte vysmažené halogeny na sjezdovce, a proto bude potřeba si vzít s sebou nějaké pořádné světlo, ať v lese nezabloudíte! Hlavní část programu bude samozřejmě pokračovat až v neděli ráno od 9. respektive 10. hodiny ranní.

Na tratích se dle informací od hlavního organizátora Jirky Lutovského také pořádně zamakalo a jezdci se mají na co těšit. „Na Zadově se enduro koná už po páté za sebou, snažíme se vždycky přijít s něčím novým. Vloni jsme přidali ‚skok do Temelína‘ který tu pochopitelně zůstane. Na letošek to bude úplně nová erzeta pod churáňovskou lanovkou,“ říká Jirka a doplňuje. „Další novinkou bude sobotní prolog v sáňkařské dráze. Není to ovšem betonové koryto, je to stará přírodní dráha z padesátých let, ale bude to výživný, je to 1,2 km dlouhý,“ láká na Zadov příznivce endura.

Pro závodníky bude připraveno 5 pestrých erzet, které budou namotány na okruhu dlouhém cca 30 km. Nejdelší rychlostní zkouška bude mít přes 2 km, naopak nejkratší bude poloviční vzdálenosti.  Race i hobíci jedou tentokrát stejné RZ, případné větší záludnosti na trati půjde objet.

RZ1: 2200 m / 200 m
RZ2: 1400 m / 160 m
RZ3: 1400 m / 200 m
RZ4: 1300 m / 150 m
RZ5: 1000 m / 200 m

Nebude chybět ani testování kol! Specialized přiveze ještě větší flotilu testovacích kol než obvykle. Pro závod bude k testování možné zapůjčit 20 kol top modelů Enduro, Stumpjumper FSR, Camber. Dejte si závod na S-Works Enduro 29, na kterém jezdí i Matěj Vitko. Pro doprovod a fanoušky doporučujeme vyzkoušet skvělý trailový e-bike Turbo Levo. Na Levu objedete pohodlně většinu tratě a svým oblíbencům tak můžete zafandit na více místech.

Rezervace závodních kol bude spuštěna na www.testthebest.bike E-bike Turbo Levo je možné si půjčovat i během závodu v sobotu i v neděli bez rezervace.

Účastníci závodu se mohou tradičně těšit na tombolu startovních čísel, která bude vylosována hned po vyhlášení vítězů. Specialized pro vás připravil 10 hodnotných cen včetně bot 2FO, helmy Ambush, helmy Dissident, mikin, třiček a dresů.

Těšit se můžete i na testování kol KONA nebo na parádní zázemí FOX, kde mimo jiné můžete nafasovat kávičku zdarma a mrknout na spoustu fajnových produktů s liščím logem.

*Nezapomeňte ani na povinnou výbavu, bez které nemůžete startovat! Na trať se nesmí vyrazit bez helmy (nejlépe integrální, ale klidně může být XC helma) a bez chrániče páteře nebo batohu s certifikovaným chráničem páteře. Používat je dovoleno pouze jedno kolo a komponenty, které nesmí závodním nikterak měnit. Cizí pomoc není dovolena. Dále jsou doporučovány chrániče kolen a loktů, rukavice, cyklistické brýle.

Více info najdete v propozicích www.ceskaenduroserie.cz a nebo na FB profile Enduro serie.cz