reklama

reklama

Matěj Charvát – VLOG – MY RIDE #6 – První závody – IXS European Cup

První IXS Evropský pohár, nejprestižnější závodní seriál po světovém poháru, to byla pro nás jasná volba a naštěstí nakonec relativně podařený start do sezóny 2017 pro celý tým CharvatBros | Banshee Bikes.

(text: Matěj Charvát / foto: CharvatBros | Banshee Bikes)
Sehny trénuje dost zostra celou zimu a prostě mu to jede. Martin Brza, náš junior už taky něco najezdil. Ale já tak úplně ne. Na sjezdovém kole jsem neseděl od srpna, co jsem si zlomil palec ve Špindlu. Z provozních důvodů jsem si ho složil až v den odjezdu právě na tyhle závody.

Dá se říct, že to byl docela křest ohněm. Kranjská Gora je rychlá trať a kor za mokra opravdu neodpouští. Tak jsem prostě občas spadnul! Nebyl jsem sám, kdo padal, ale jednou to bylo fakt hodně. Naštěstí jsem se den předtím kvalifikoval do superfinále, tudíž jsem věděl, že to bude nejhůř 30. místo. Sehny v kvalifikaci zaletěl super 2. místo a Martin 4. v kategorii U17.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

V neděli ráno jsme bohužel všichni měli dost smůlu. Odstartoval to Martin svým pádem v kořenech a vyskočeným ramenem. O chvíli později křísím Standu, kterému to vylítlo z rukou a vstávat se mu moc nechtělo. Bohužel o jízdu později došlo i na mě a já si tu tlamu rozbil taky a ne málo.

Moc si to nepamatuju, první instinkt mě jasně řekl, že jsem nepojízdnej. Ale naštěstí to po hodině spánku naskočilo a já se rozhodl, že si to prostě sjedu. Nevzdávám to, když to není nutný, ale riskovat jsem nechtěl. Nebylo proč, nejsem prostě ještě rozježděnej. Nakonec tedy 29. místo.

Sehny v závodní jízdě taky chyboval, přesto si myslím, že 7. místo na první Evropský závod je super. Martin to snad dá do kupy a příště se uvidíme na druhém kole Evropského poháru ve Willingenu!

Sledujte Matěje a jeho Vlogy na YouTube kánálu (www.youtube.com/user/charvatbros) a nenechte si ujít novinky na jeho profilech na facebooku (www.facebook.com/matejcharvat) a instagramu(www.instagram.com/matejcharvat) @matejcharvat. Tohle není ještě zdaleka cílová destinace a čeká vás po boku Matěje mnoho dobrodružství!