reklama

reklama

Pondělní videonálož BnR #7_2017

Přijde mi sice hloupé psát každé pondělí něco o počasí, jenže mnohdy si prostě nemůžu pomoct. Počasí totiž zásadně ovlivňuje to, nakolik a jakým stylem se dá jezdit, zároveň se v této části roku nic moc zásadního neděje, tak o čem jiném psát?

O závodě Arkády Down Mall, který proběhl tento víkend v Praze s tím, že jsem o jeho pořádání vlastně sám do poslední chvále ani nevěděl? Kdyby na to byl čas a prostor, tak bych se na Arkády asi vypravil s foťákem a kamerou. I když ono snažit se prodrat mezi hordami diváků a akcí tohoto rozsahu zaskočenými návštěvníky samotného obchodního centra, kteří doufali v nerušený výběr hadříků a jiných věcí co vlastně ani pořádně nepotřebují, by se mi zase tak moc nechtělo…

A nechtělo se mi ani moc na kolo, jelikož okolo Prahy je v lese spíše ledovka, v Brně a okolí, kde jsem byl na víkend, leží venku ještě docela dost sněhu a všechno to pomalu a „nechutně“ taje. Za týden už by mělo být lépe, do té doby budu vděčný za silničku Author Aura XR, která s plášti rozměru 700x31c slibuje trochu více, než najíždění čistě asfaltových tréninkových a testerských kilometrů.

Jeden dílenský vtípek, když jsem přehazoval kola na Rock Machine Blizz 70-27+, zkusil jsem, jestli se vejdou pluskové gumy do Specialized Enduro 650b. Odpověď: vejdou!

Již brzy na BikeAndRide.cz

Lidové pořekadlo „Sliby, chyby,“ mě pronásleduje snad každý týden, když sepisuji tento blok. Často se musím totiž přiznat, že jsem zase něco nestihl! Podobné to bude i tentokrát, jelikož jsem měl minulý týden v plánu dokončit test Lapierre Edge 327+, ale nějak se nezadařilo. Každopádně fotky mám již nachystané, obsah skoro hotový, takže tento týden by snad nemělo nic zabránit tomu daný test složit a vydat.

V mezidobí se podíváme na dalších pár témat, která pro všechny, i výše popsané důvody, nebudu zatím rozkrývat. Doplním snad jen to, že se můžete časem těšit na test dalšího zajímavého stroje z rodiny Lapierre, model Crosshill 300, který jsme si minulý týden stručně prakticky představili. Kompletní test ale necháme ještě chvíli uzrát a čas do jeho dokončení proložíme dalšími zajímavostmi.

Whistler Bike Park Mega Train

Začněme tentokrát jedním klasickým seriálem #followcamfriday s tím, že se již potřetí podíváme do Whistleru na tamní bikepark. Aktuálně na zdejší Mega Train.

Live To Ride – Nowt Like the Local

Bláto rozhodně rád nemám, sychravé počasí mi ale v principu nevadí, každopádně trocha bláta a deště by byla určitě lepší než „smrtonosná“ a „po-úrazu-volající“ ledovka! Asi by mi nevadilo, kdyby u nás v údolí byly zimy jako v Anglii!

Guy Rides Bike Fast

Je rozhodně fascinující sledovat, jakým tempem a s jakou razancí zdolává Max Horner své oblíbené traily. Zároveň si ale říkám, jestli si je skutečně užije, když je proletí takovou rychlostí? No, v jeho podání asi ano!!!

Kovarik’s Revenge

Punková biková honička v lese s řadou zajímavých osobitých skřeků v podání Chrise Kovarika a Setha Sherlocka.

Kona Wozo in Ireland

Bikepacking, tedy přístup k cyklistice ve stylu „zabal si to nejnutnější, navěs to na kolo a vypadni někam na pár dní,“ získává stále více na atraktivitě. Obtěžkat brašnami lze ledasjaké kolo, je ale pravda, že fatbiky či pluska k tomu jednoznačně vybízejí. Pojďme se tedy společně podívat, jak se cestuje s dvěma tlusťochy (myslím kola Kona Wozo) napříč Irskem.

Více povídání a fotek najdete na PinkBike.com

Nick Tingren, Switched Up

K tomuto videu mi napsali komentář sami lidé z Protocycles: „Nedávno jsme poskytli náš Chromag Stylus do BikeAndRide.cz na test, jehož výsledkem bylo zpochybnění využití biku k trailovému ježdění. Posíláme proto redakci tento nový počin od Nicka Tingrena, který v první půli videa předvádí, jak to s využitelností svého Stylusu vidí on…“

Nebudeme se dohadovat kdo má pravdu, každopádně toto pošťouchnutí beru! Pro všechny případy přihodím svoje skákací mikrovideo s Chromagem Stylus a link na naše hodnocení: Chromag Stylus – na první výskok

Chromag Stylus – BikeAndRide.cz

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Dressler: Vyhrál jsem všechno, co jsem chtěl. Při natáčení mnou projelo 3000 voltů, to zabije i vola

Zajímavý rozhovor s Pepou Dresslerem z DV TV: „Učím Čechy jezdit na kole, jak projet zatáčku nebo brzdit, málokdo umí kolo ovládat,“ říká cyklista Josef Dressler. Biketrial je podle něj o překonávání strachu a o tom, jak velké riziko je člověk ochotný podstoupit.

*Video nelze vložit, odkaz směřuje přímo na stránky DVTV

Singletrail Frymburk 2016

Koukám, že v létě bude zase co objevovat a mapovat… Třeba ve Frymburku! Respektive něco z toho snad zkusíme v rámci závodu Blinduro 2017!

Bikepark Lipno 2.0 2016

A ještě samotný Bikepark Lipno

**BONUS**

Maximální rychlost: 167 km/h

Není dlouho tomu, co Max Stöckl, držitel dosavadního rekordu v maximální rychlosti při jízdě na kole (dolů z kopce) svou původní hodnotu necelých 165 km/h překonal novou jízdou uskutečněnou v poušti Atacama. Nový rekord je přitom 167 km/h!!!

Více fotek a celou story najdete na RedBull.com

(OFFICIAL) Eric Barone – 223,30 km/h (138.752 mph) – World mountain bike speed record – VSC 2015

S „trochou“ úprav to jde i rychleji!!!

Ken Block Drift Truck New Video

Ken Block je šílenec a téměř absolutní mistr driftu, alespoň na efekt, a jestli máte rádi jeho kousky, už jste asi viděli ledacos. Jeho driftovací auta jsou úžasná, ale driftovat s tahačem? Možné je zřejmě všechno. Jen tedy být členem filmového štábu, to člověk musel asi fasovat plynovou masku, jak ten MAN hulí, až mu z výfuku létají hotové brikety!