reklama

reklama

Pondělní videonálož #46_2016

pondlelnivvideonalozbnr-46-2016Vtipné, letos od chvíle, kdy babí léto zlomově přešlo v poctivý podzim, mám pocit, že okolo mě všichni rezignovali a čekají už jen negativní zvraty počasí. Posledních pár mrazivých dní jejich škarohlídské výhledy jen potvrzuje. Přitom já se těším, že jakmile tento článek dopíšu, vyrazím si užít trochu zmrzlé půdy, než zase roztaje!

Znám pár lidí, kteří tradičně ukládají své kolo k zimnímu spánku již tehdy, když venkovní teplota začne pravidelně padat pod deset stupňů… Jasný, jezdit v chladu a v podzimních plískanicích vyžaduje mnohdy pořádnou dávku morálních sil a sebepřesvědčování, já s tím ale problém nemám. Třeba už jen proto, že na kolech „musím“ jezdit celý rok, ať se děje co se děje!

Všemožných kol, komponentů a jiných prvků vybavení, které si žádají moji praktickou prověrku, je mnoho, jejich příval s koncem roku sice obvykle slábne, ale rozhodně se nevytrácí. A navíc mě kolo baví za skoro všech povětrnostních podmínek. Nemám rád vytrvalý déšť a nechutné čvachtanice, ale zase mi stačí, když půl dne neprší, když teplota neklesá pod -10°C a tak podobně. Mám výhodu v tom, že nejsem žádný zmrzlík, proto mi přijde, že se stačí jen dobře obléknout a užít si to naplno!

Takhle na podzim a v zimě si člověk navíc každé chvilky na kole váží víc než v létě. Proto je také řada mých skutečně intenzivních zážitků týkajících se bikování spojena mnohdy právě s podzimním a zimním marastem, než s letním mainstreamem! Takže rychle dokončit #PondelniVideonalozBnR a hurá do sedla RB Bandit 675, abych si ověřil, zda jsem napodruhé správně nastavil komoru IRT na vidlici Manitou Mattoc Pro!

pondlelnivvideonalozbnr-46-2016-mattocMoje první večerní svezení s Manitou Mattoc s pístem IRT… (zdroj: Instagram.com/BikeAndRide.cz)

Tento týden na BikeAndRide.cz

Čtyřicátý šestý týden letošního roku je další z řady zkrácených, proto zkusím zkrátit i tento popis. Omezený bude totiž i týdenní obsah na BikeAndRide.cz Těšit se nicméně můžete na téma ladění vidlice Manitou Mattoc Pro, jak jsem naznačil v odstavci výše. Text už je prakticky hotov, dokonce jsem si již potvrdil obsahovou správnost s dílenským specialistou Michalem z Progress Cycle, teď už jen přidat další praktickou zkušenost, vyladit fotky a zítra dopoledne dám vše dohromady.

Tím to ale tento týden (snad) neskončí. Včera večer jsem z diktafonu přepisoval velký rozhovor s Michalem Marošim (naše setkání u jednoho stolu po pěti letech!), přičemž jsem ale slíbil, že první část materiálu bude směřovat na web RedBull.com, o čemž vás samozřejmě budeme informovat minimálně na našich sociálních sítích. Následně můžeme uvolnit naši část článku na BikeAndRide.cz. Každopádně už také ladím i video ze zákulisí našeho focení…

No a pak mám v úkolníčku bližší pohled na Giant Trance 2 LTD modelového roku 2017, který už delší čas čeká na dokončení. Tento týden bych se na něj rád konečně podíval…

GIANT Trance 2 LTD (2017) - previewTest Giant Trance 2 LTD snad již tento týden…

Burro Pass, Moab Utah

V návaznosti na výsledky amerických prezidentských voleb jsem sice Tomanosovi říkal, že toto pondělí nechci nic z USA a když, tak jen ze států jako je Colorado, Kalifornie, Washington a podobných, kde nevyhrál Donald Trump! Ale on stejně nevyhrál podle počtu reálných voličů, ale prazvláštním přepočtem na jednotlivé volitele… Takže lidi za to nemůžou, to ten systém!

Proto hned prvním snímkem ruším své embargo a jdeme se mrknout na další ze zajímavých trailů nabízejících se v okolí Moabu. Třeba se tam, za současné politické situace, už nikdy nepodívám L Ale že by zrovna toto stálo za návštěvu!

Matt Hunter and the 2012 Specialized Enduro

Los Tomanos zřejmě přemítá nad tím, proč si před lety koupil Specialized Enduro a jestli už není čas na jeho obměnu… Tedy tak si alespoň vysvětluju, proč do pondělního výběru zařadil tento kousek z roku 2011, představující Specialized Enduro modelového roku 2012, když jsem v pátek psal o svém Enduru 650b 2017

Stacy Kohut- Four Wheel Annihilation

Konec plytkých příběhů, tohle je fakt něco! Jasně, stane se, že se člověk zraní, že ochrne a skončí na vozíčku! A nemusí to být ani při sportu… Něco takového je samozřejmě tragédie, nikoliv však výjimečná. Vzpomeňme na Fanánka a jeho dřevěnou nohu. Důležité je to ale nevzdat a bojovat, což zní dost jako obehrané klišé.

Koukněte ale na video tohoto týpka, který má podle přímení nejspíš slovanské kořeny (Kohut – Kohout?), poslechněte si jeho příběh a žasněte nad jeho pohledem na život. Stacy nestojí o to, aby ho někdo litoval, aby mu někdo pomáhal a točil o něm dokumenty. On chce být jen stejný jako dřív, dělat to co dřív, a hlavně být nezávislý v tom co dělá, což se mu nanejvýš daří. Klobouk dolů!

A respekt také za to, jak to umí na svojí čtyřkolce rozbalit, i když sám říká, jak nebezpečné to je! Přitom se ale umí prohnat nejen po dálnici whistlerské A-line, ale také po kořenech a mezi stromy, kam se jeho samohyb sotva vejde! Žasnu a klaním se až k zemi! Jo, jen tak mimochodem, všimněte si zdvojených brzdových pák, které musí ubrzdit všechna čtyři kola!

Rozhovor s tímto týpkem a pár parádních fotek z Whistleru najdete na www.Pinkbike.com

50to01 – Talking Jibberish

Od relativně vážného tématu k nespoutané prče tak, jak nám to umí naservírovat snad jen parta z 50to01!

Kyle Norbraten: Keep it Simple

Tento snímek snad nepotřebuje výraznější popis. Prostě klasická kanadská parádička z hloubky pralesů Britské Kolumbie za demonstrace jezdeckého umu jednoho z členů teamu Chromag… Já tedy taky v lese za barákem běžně skáču 360 ze skály a točím backflip na každé druhé bouli… Vy ne?!

Bernard Kerr: London Living

Nyní pro změnu trochu jezdeckého umu a parádiček z okolí Londýna. Mám jen jednu otázku, proč Jeep Willis? Do UK by se více hodil klasický Defender… Ale ten asi stojí víc než tři Pivoty!!!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

stoneman miriquidi

Tento Gaspiho snímek se mi docela hodí do krámu. O takovémto backcountry jsem se totiž bavil s Michalem Marošim, když mi vyprávěl, jak je to skvělé nabalit věci na kolo, vypadnout do přírody, udělat si kotlíkový guláš, přespat pod skalním převisem a na všechno srá… 😀

**BONUS**

DC SHOES: KEN BLOCK’S GYMKHANA FIVE: ULTIMATE URBAN PLAYGROUND; SAN FRANCISCO

Jak to ten kluk dělá, že vůli němu klidně zavřou půl města???

DC SHOES: KEN BLOCK’S TRAX STI CAR

Jo a tohle je pro inspiraci, kdyby u nás letos náhodou napadl v zimě sníh a vy jste přemýšleli, jaké obutí na své auto na poslední chvíli objednat a nasadit! Mému velkému korejskému SUV by něco podobného jistě slušelo a možná by si nikdo ani nevšiml rozdílu 😀

man sticks his head up girls ass

A tohle je už fakt jen pro odlehčení, co vše je možné v USA, když někdo při soutěži zachraňuje otylou dámu..