reklama

reklama

Pondělní videonálož #25_2016

Pondelni-videonaloz-25-2016Poslední dobou mám pocit, jako bych držel řídítka i ve spaní. Sešlo se mi dost věcí na testování, tak jezdím. Do toho pár cyklistických víkendů s rodinou, s kamarády, po závodech atd. Tak jezdím! Tento víkend jsme třeba byli v Krušných horách, vyzkoušeli Trail Park Klínovec a taky trochu místní divočiny! (Úvodní foto: Ian Collins/Red Bull Content Pool)

Takže jsem zase řídítka skoro nedal z ruky. Proto je i pro mě docela příjemné se na jízdu na kole chvíli dívat jen zpoza monitoru…

Na čem pracujeme – BikeAndRide.cz / Cyclig-World.cz

Prvně jsem rád, že jsem minulý týden stihl dokončit slíbený test GT Grade Další aktuální témata a větší články se přitom také týkají spíše úzkých a hladkých plášťů. Tento týden bych totiž rád poskládal dohromady test silniční střely Lapierre Aircode SL 500 , kterou jsme prověřili skutečně důkladně nájezdem mnoha set kilometrů! Další a ještě šílenější silniční střelou je Specialized Venge Pro ViAS, stroj kosmické ceny a kosmické rychlosti. Jeho test bych viděl reálně někdy na začátku prázdnin, jelikož mi z příštího týdne většinu času sežere akce nazvaná Eurobike Media Days, tedy testování žhavých novinek v srdci Rakouských Alp!

Do třetice silnice! Ano, třetí žiletkou v testu je minulý týden vyzvednutá a již prvním okruhem prověřená dostupná silnička na kotoučích – Author Aura 55 Disc (author.eu). Mimochodem moc příjemné kolo! A mezi tím, abych nezanedbával MTB sekci, postupně střídám tlumiče na našem RB Bandit 675. Už jsem zkusil dva RockShoxy Monarch Plus (s klasickými pouzdry a na jehličkových ložiskách), DVO Topaz a v pátek jsem si vyzvedl u Petra Heiníka DVO Jade (pružina) a Fox Float X EVOL, také na jehličkách.

Pondelni-videonaloz-25-2016-tlumice

Superkrátké shrnutí: RockShox Monarch Plus RT3 DebonAir s klasickými čepy mě bavil. Je citlivý, aktivní a nebojí se akce. Na RB Bandit 675 někdy působí skoro až moc aktivně, je hodně živý, na to si lze ale zvyknout a mně to nijak zásadně nevadilo. Na můj vkus by mohl být ještě o fousek lineárnější, abych aktivně využil i poslední centimetry zdvihu. RockShox Monarch Plus, stejný tlumič jako výše, pouze na jehličkových ložiskách, se choval hodně podobně, jen byl ještě o pár procent citlivější. Trochu to bylo poznat na menších nerovnostech, hodně dobře běhal ve středním rozsahu. Místy mi už ale připadal zbytečně houbovitý! Až moc živý!

Poslední zatím zkoušený kousek je DVO Topaz, který mě zatím bavil asi nejvíc. Je krásně citlivý, nepropadá se zbytečně do zdvihu, ve středním rozsahu běhá krásně nahoru a dolů a jeho konec příjemně tuhne. Přitom i mě pustí blíže k dorazu, který si ale stále hlídá, aby ho člověk hned tak neprostřelil. Zatím tedy velký luxus!

Konec řečí, jde se na videa!

TRANS-NOMAD

Tato záležitost již proběhla na našem Facebooku, každopádně si myslím, že to stojí za to ji zopakovat. Trans Nomad je unikátní závod, který se uskuteční tento rok ve Španělsku. Obsahovat bude 12 měřených úseků, celkový nájezd 170 km s kladným převýšením téměř 6 000 a sjezdy o celkovém souhrnu skoro 8 000 metrů. To vše za čtyři dny se spaním ve stanech a občasnými přejezdy autobusem, stejně tak i s potřebou navigovat pomocí mapy! Slušná výzva pro 60 zvaných jezdců!
Více informací na webu: www.trans-nomad.com

Ryders Nabs Vanderham

Hurá hned zase do Kanady! Zde máme jednu názornou ukázku jak to chodí, když chce některá značka „ulovit“ do svého teamu známé jméno. Tentokrát jde o spojení jmen Thomas Vanderham a Ryders Eyewear.

Viva Las Vegas

Kdyby vás poslali do americké pustiny fotit a natáčet s tím, že první zastávkou je Las Vegas, šli byste hned na kolo, nebo byste měli touhu chvíli hýřit ve městě hříchu???

Just an edit

A zase do Kanady! Bez toho by to nešlo, když vás na vyjížďku pozve Geoff Gullevich!

Brandon Semenuk RAW 100 BMX

Nic neříkám, jen zírám s otevřenou pusou. Kdo umí, umí!!!

Revelstoke Ambassador: Casey Brown

Kanada je prostě Kanada a BC není jen Whistler a okolí! Kupříkladu Casey Brown žije v oblasti Revelstoke, jíž je nyní oficiální ambasadorkou 😀

Under the Canopy // Logan Ervin

Slušnou lesní divočárnu není nutné hledat jen v Kanadě, ona se i kousek za hranicemi (v USA) najde řada pěkných míst, jako třeba Mt. Spokane. Kdybyste tam měli cestu…

Self Filmed Round 2

O filmování a focení sebe sama něco vím! Proč se ale nepodívat na to, jak jde tato disciplína ostatním…

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**EXTRA BONUS**

Martyn Ashton – Down Not Out – Mountain Bike Party

Toto je dokonalé zakončení základní části dnešní videonálože! Věřím, že mnozí znáte jméno Martyn Ashton, což býval výjimečný trialista, který stojí za videoprojekty Road Bike Party. Pak ale přišel pád na jedné z jeho trialových exhibicí a Martyn zůstal odkázaný na kolečkové křeslo. Již před časem ale pro něj jako kamarádi dali dohromady speciální kolo, aby se s nimi mohl svést, nyní zašli ještě o kus dál. Přidali mu elektro pohon a vyslali ho na DH lajnu, aby se mohl vrátit zpět na výsluní. Martyn možná nechodí, ale je zpět v sedle! Hluboká poklona jemu i všem, kdož mu pomáhají!

**ČESKÁ STOPA**

Bír-riders: Finale Ligure 2016

Můj vrchní dodavatel pondělních snímků, Los Tomanos, si nějak oblíbil videa party Bír-ride… Zde je další kousek, tentokrát ze slunného Finale Ligure! Asi se tam také budeme muset jednou vypravit!

Super Flow – The Endless DH Pump Track

Toto není přímo české dílko, ale je z české lokality. Takto vidí rychlebské Super Flow „zahraniční návštěva“ Steve Storey…

Pražská Kanada

Na závěr kratší edit od Kuby Fišera z jednoho čerstvě objeveného trailu…

**BONUS**

Dune Shredding – Snowboarding in the Desert

Pokud máte vedle kola rádi snowboard a říkáte si: „Kde budu jezdit, až udeří to globální oteplování,“ RedBull má pro vás jeden luxusní tip!