reklama

reklama

Pondělní videonálož #7_2016

pondelni-videonaloz-7-2016Proč mě vždy při psaní úvodu k pondělní videonáloži jako první napadá téma počasí? Asi proto, že se neustále mění, že to jedno odpoledne na chatě vypadá jako luxusní jaro, pak se vrátíte domů a ve zprávách říkají, že v průběhu týdne bude sněžit již v polohách od 400 metrů výš. To abych si honem sehnal nějaký fatbike, nebo alespoň plusbike!

Ale co, nejsme důchodci, abychom si stěžovali na počasí. Občas to člověk prostě kvůli chladu, větru nebo silnému dešti vzdá, jindy se naopak kousne a jde jezdit, i když to venku úplně nevypadá. Ono se to pak někdy otočí a vracíte se o to šťastnější. Nebo neotočí a vracíte se mokří či zmrzlí, ale i tak spokojení. No nic, pojďme se mrknout, jak jezdí ostatní, ať si vyrobíme potřebnou motivaci a náladu na kolo 😀

Tento týden na BikeAndRide.cz / svet-cylistiky.cz

Tématem číslo jedna tohoto týdne bude jednoznačně článek o návštěvě dílny s vidlicí Manitou Mattoc v ruce, která zde prošla posezónní údržbou a lehčím tuningem. Vím, už to chvíli slibuju, ale nyní je článek skoro připravený, čekám na věcné připomínky zodpovědného mechanika, které zapracuju, doplním popis jízdního projevu po servisu a v úterý, nejpozději ve středu je článek na světě.

Tento týden zde máme i několik dalších kandidátů, jen nevím v jakém pořadí se mi je podaří pustit do světa. Na dokončení čeká test silničky Cannondale CAAD 12. Napsat musím co nejdřív celkové zhodnocení z jízdy v sedle pevného „závodního“ fatbiku Salsa Beargrease X5, se kterým jsem minulý týden objel solidních 40 km okolo Máchova jezera. S výhledem na další týden bych rád dokončil také článek o jízdním projevu elektrokola Giant Dirt-E+ 2, které se k nám na chvíli vrátilo, abychom mohli dodělat něco fotek a celé téma uzavřít.

To je z velkých témat vše. Mezi tím bych se rád podíval na brzdy SRAM Guide RSC, které se na našem RB IQ 575 hřejí již od podzimu a mezitím se možná najde i pár dalších témat a novinek.

Wellington Mountain Biking – Mount Victoria

Nezáleží na tom kde bydlíte, skoro všude lze nalézt zajímavé traily, často i jen kousek za vaším domem. Někde je to samozřejmě zajímavější než jinde. Třeba takový novozélandský Wellington nabízí celou řadu možností, jak pokořit či si užít svahy Mount Victoria.

Vice Versa

Takových videí už byla řada, když se ale toto téma dobře zpracuje… Když navíc za řídítka a volant posadíte někoho, kdo to opravdu umí… Aneb Brandon Semenuk je skvělý jezdec a pilot, který má zkušenosti s horskými koly, ale také se soutěžemi rally! Jak to tedy vypadá, když mu dáte do ruky nové Subaru a na střechu jeho Trek?
Jen si myslím, že by při tomto stylu jízdy kolo na střeše dlouho nezůstalo!

XDURO Freeriding in Croatia!!

Los Tomanos mi k tomuto videu napsal: „Jsem zvědavý, kdy se začne závodit na elektrických DH kolech?“ Pravda, mohla by to být zajímavá podívaná a jistě by se mělo jezdit bez lanovky. Jednak by DH mašinu s motorem nikdo neuzvedl a nezavěsil na sedačku lanovky, alespoň ne opakovaně, jednak by ty jejich motory postrádaly smysl…

Shimano XT – Components of Adventure | Episode 1: Chile

„Shimano XT byla vůbec první sada navržená čistě pro potřeby horského kola. Její tvůrci na ní dodnes tvrdě pracují, aby byli schopni naplnit požadavky všech bikerů, aby jejich kola vybavená komponenty Shimano XT obstála kdekoliv na světě. Proto ku příležitosti oslav uvedení nové generace Shimano XT (M8000) byla zorganizována tato výprava do Chile.“

Arnau Gassó – The goon rider

Radši vám nebudu říkat, jakým označením častoval tohoto jezdce Los Tomanos, který mi dodává pondělní videotipy. Pravdou je, že je kluk hezky sladěný se svým Giantem Reign, a také to, že za to umí pořádně vzít. Všechna čest!

Kellys Noid 2016

Minulý týden jsem docela zíral, když se mi do ruky dostalo prezentační video Kelly’s s enduro tématikou. Dnes navazujeme druhým povedeným snímkem demonstrujícím možnosti DH stroje Kelly’s Noid. Slušné, fakt slušné, jen doufám, že tohle kolo a jeho jméno nemají nic společného s osobou Václav „Noid“ Bárta :-/

#AfueraEsMejor

Kolik je tomu klučíkovi vážně nevím, ale jezdit docela umí, nemyslíte?

Introducing Felt Decree

Není to žádná žhavá novinka, ale docela mě toto kolo zaujalo, když jsem na něj tuhle narazil. Felt se totiž konečně vzdal svého až zbytečně složitého závěsu Equilink, alespoň u tohoto modelu, a nahradil jej poměrně prostým čtyřčepem. Tedy spíš tříčepem, jelikož jeden bod otáčení je zde nahrazen pružností horních vzpěr, podobně jako třeba u nedávno testovaného stroje Cannondale Habit SE.

Zajímavé u tohoto řešení zvaného FAST (Felt Active Stay Technology) je, že jsou horní vzpěry záměrně předepnuté, aby bylo jejich neutrální pozice dosaženo v bodě sagu. To proto, aby bylo zadní odpružení nanejvýš vnímavé a aktivní. Níže se můžete podívat na jedno povedené jízdní video z okolí kalifornského Lake Tahoe, k němuž jsem přidal ještě jeden kousek mapující nejzajímavější body nového rámu.

Pro doplnění – zdvihově nabízí Felt Decree hodnoty 140/150 mm (P/Z), čímž se pasuje do pozice agresivně laděného trailbiku a spadá do skupiny, kam patří třeba nedávno testovaný stroj Yeti SB5c.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**BONUS**

Mind Spark Cinema | 2015 DJI Inspire 1 Aerial Reel

Jako bonus si dejme jedno primárně „kochací“ video poslepované z parádních leteckých záběrů pořízených dronem DJI Inspire 1.

Super Car Driver Idiots Compilation 2015

Nakonec pro odlehčení snímek typu: „Cizí neštěstí nejvíc pobaví.“ Aneb pár dobráků za volantem supersportů!