reklama

reklama

Michal Prokop tváří GHOST Factory Racing RIOT teamu!

Michal Prokop + GHOST Factory Racing RIOT teamZPRÁVA DNE: Michal Prokop podepsal aktuálně smlouvu s novým partnerem, značkou GHOST, přičemž se stane ústřední postavou a tedy i teamovým leaderem nově se rodící sestavy GHOST Factory Racing RIOT Team zaměřené na enduro závody!

quotation-BnRMichal Prokop tuto novinku komentoval následovně: „Jsem velice hrdý, že jsem se mohl stát členem rodiny GHOST, která mě uvítala se vskutku otevřenou náručí, i proto se již nyní těším na naši spolupráci. Značka GHOST dlouhodobě podporuje sport, k čemuž se budu snažit přispět i já svými výsledky a dalšími aktivitami spojenými s koly GHOST.“

Dále se rovněž zmínil o tom, že kola GHOST pro něj nejsou až takovou neznámou, jak by se mohlo zdát: „Již v průběhu tréninkovém kempu na Mallorce jsem najezdil mnoho kilometrů na silničním stroji GHOST Nivolet a minulý víkend jsem si zkusil objet DownMall ve Frankfurtu nad Mohanem v sedle GHOSTu Riot LT. Dost se mi líbí také pevný model Ghost Asket, takže se možná stane, že bych nějaký lehčí enduro závod zkusil v sedle pevného stroje, ale to je zatím jen takový nápad. Každopádně pomalu ale jistě se mi doma hromadí moje nová závodní a tréninková flotila, kde tím nejzásadnějším modelem je GHOST PathRIOT. Na něm totiž budu objíždět prakticky všechny enduro závody doma, v Evropě i po světě.

Pro doplnění – GHOST Factory Racing RIOT Enduro Team povede společně s ženskou XC sestavou GHOST manažer Thomas Wickles.

Michal Prokop + GHOST Factory Racing RIOT team

O novém spojení Michala Prokopa a značky GHOST prosáklo již do světa pár informací v různých médiích, proto zkusme shrnout pár zásadních bodů, co jsme stihli v rychlosti nasosat. Pro začátek se sluší upřesnit, že nová sestava GHOST Factory Racing RIOT Enduro Team bude v roce 2016 čtyřčlenná a Michal Prokop bude její hlavní hvězdou. Jména třech zbývajících členů budou odtajněna v nejbližších dnech či týdnech.

Vzhledem k tomu, že se jedná primárně o německý team bez ohledu na to, že v GHOSTu se základnou v německém Waldsassenu (Co jste nevěděli o značce GHOST / V továrně GHOST) pracuje velký podíl Čechů, je více než logické, že se bude Michal se svými „spoluhráči“ soustředit hlavně na evropské a v Evropě startující závody.

Prioritou by měla být evropská část EWS, ale také kompletní SRAM série konaná na starém kontinentě. Ukázat by se Michal chtěl v nových barvách samozřejmě co nejvíce i doma, ale vzhledem k nabitému mezinárodnímu kalendáři to na kompletní účast v rámci u něj poslední roky tradiční Enduro Série úplně nevypadá. Prý se ale bude snažit stihnout maximum domácích závodů, takže se můžeme těšit, že ho opět nejednou potkáme na trati, či na stupních vítězů.

Michal Prokop + GHOST Factory Racing RIOT teamMichal Prokop + GHOST Factory Racing RIOT team

Co se týká jeho výbavy, pak bude jeho hlavním závodním náčiním již zmiňovaný GHOST PathRIOT, což je nový evoluční stupeň původního Ghostu Riot, či vylepšeného Riot LT. Model PathRIOT přitom disponuje zdvihy 170/150 mm, zajímavé je použití zadního pružinového tlumiče (pomalu se rodící nový standard nejen ve světovém enduru). Michal již v jednom rozhovoru utrousil, že systém Riot Link funguje dle jeho dosavadních zkušeností výborně a proto se nebojí, že by ho „pouhých“ 150 mm kroku zadní osy nemělo na světových a evropských závodech limitovat.

Výbava jeho kola se ponese v duchu teamových sponzorů, díky čemuž bude komponentově standardnější, než jeho dosavadní Specialized. Primárně u něj bude figurovat odpružení Fox, řazení a brzdy Shimano, obutí Schwalbe a třeba také doplňky Ergon (sedlo a gripy), či zbrusu nová gravity řídítka Tune! V průběhu sezony určitě zkusíme Michala odchytit na závodech, nafotit detailně jeho stroj a vyptat se ho na jeho zkušenosti s ním.

Přejeme mu v novém teamu hodně úspěchů, ať se mu vyhnou pády či úrazy a věříme, že se jistě brzy znovu vžije do pozice teamové jedničky a jak sám prohlásil, rád bude předávat své zkušenosti mladším kolegům. A abych nezapomněl, ve větší míře by se měl věnovat také různým promo akcím, ukazovat se s celým teamem na všelijakých festivalech a při jiných příležitostech, proto jej budete mít šanci potkat i mimo závody!

Tak hodně zdaru!

Michalovy nové závodní a tréninkové stroje

MY2016_PATH_RIOT_10_LC_BLACK_RED_V_01GHOST PathRIOT LC 

MY2016_ASKET_9_LC_BLACK_WHITE_GREY_V_01 GHOST Asket LC 9

MY2016_NIVOLET_RACE_4_ULC_WHITE_RED_V_01GHOST Nivolet ULC Race 4