reklama

reklama

Pondělní videonálož (41 – 15 :)

Pondleni-videonaloz-41-15Jaký byl váš „babíletní“ víkend? My si dali docela do těla. Sobotu jsme zasvětili testování, focení a natáčení super exkluzivní hračky Specialized S-Works Demo 8 v ještědském bikeparku, v neděli jsem si já osobně střihl s pár kamarády slušný trip na Kokořínsku, až jsem rád, že dnes nemusím točit klikami, ale jen kolečkem myši! (úvodní foto: Ryan Flett – pinkbike.com)

Vzhledem k tomu, že v určitých částech republiky tento víkend konečně také trochu sprchlo, jsme měli veliké štěstí a to jsem se na předpověď na Yr.no díval naposled někdy ve čtvrtek. Dlouho se mi nepovedl takovýto dvojboj DH/FR/enduro jeden den a poctivý celodenní trail riding den druhý. Ale bylo to krásné, co vám mám povídat.

Na BikeAndRide.cz tento týden

O Demu se brzy dozvíte vše potřebné v rámci redakčního testu, do naší rubriky #MTBbikeparkCZ přidáme zkušenosti z Ještědu a dnes nebo zítra hodím alespoň na facebook BikeAndRide.cz odkaz na naši nedělní trasu z Kokořínska.

A na co dalšího se tento týden těšit? Aktuálně to nevypadá na žádný test kola, všechny letní jsme dodělali a nové stroje se aktuálně prohání, či prohánět budou pod našimi zadnicemi. Takže teď to všechno odjezdit, nafotit, sepsat, upravit fotky a nasázet na web. Dnes bych rád dokončil poslední galerii z Eurobiku a v průběhu týdne bychom se měli blíže podívat na pár prvků výbavy.

Mám v plánu shrnout zkušenosti s botami Five Ten Freerider VXi a přidat zkušenosti s jejich nástupci Freerider Contact. Další na ráně jsou „SPD“ enduro botky Giro Terraduro, helma Giro Feature či rukavice Giro Xen. Po sezóně na zádech mám také bohaté zkušenosti s batohem Osprey Zealot nebo CamelBak KUDU. Tak kde začít?

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Whistler Demolished By Kovarik and Crew
Nejlepší lokální jezdci předvádí, co vše lze provádět a předvádět v bikeparku Whistler! Tohle doma nezkoušejte 😀

Trail Slayin‘ with Dane Tudor
Jak to vypadá, když se profesionální lyžař, který byl zvyklý stát na svých prkýnkách celý rok, pustí zplna do bikování! Aby byla nějaká změna…

The all-new Trek Stache: Traction satisfaction
Trek Stache vznikl před pár lety jako zajímavý zábavný trailový hardtail, pak ale přišla vlna 27,5+ a 29+ a stalo se z něj něco víc. Je to tak trochu průkopník v tomto oboru, který nyní přichází v dalším evolučním stupni.

Osobně nemám nic proti pluskovým kolům (viz praktické představení Specialized Fuse). Na hardtailu pro určité lidi a v určitém terénu je to super věc. Na full 27,5+ jsem hodně zvědavý! Ale pořád mi přijde, že 3.0“ je už docela dost. Líbí se mi přístup Járy Spěšného, který si „nechal udělat“ rozumně široké ráfky Author (vnější šířka 38 mm) a nasadil na ně 2,8“ Maxxis Chronicle (Author Patriot AM) a tvrdí, „Maxxis teď nejvíc chrlí rozměr 2,8“, to bude dle mého, základ většiny plus biků do budoucna.“

Bike Life – Whistler
A zase Whistler! Tentokrát nikoliv pohledem domácích, ale přespolních. Whistler je destinací snů pro mnohé z nás a takhle to vypadá, když si svůj sen splníte;-)

DADA | The Malagasy Trialist
Bikové talenty se nerodí jen ve vyspělém světě. Koukněte na malgašského jezdce přezdívaného DaDa, co vše se svým kolem dokáže. A jak statečné je mnohdy jeho aktivní publikum 😀

DADA | The Malagasy Trialist from Felix LE BLANC on Vimeo.

SRAM presents The Backwoods
Když víte co chcete a nebojíte se si to postavit! A naskákat! Tohle jsou skočky snů jezdce Logana Peata.

Marosana 4down 2015 teaser
K tomuto nehodlám nic dodávat… Jen tolik, že jsem tohle video viděl poprvé minulou středu, když jsem byl s Gaspíkem bikovat okolo Radotína. Těsně před tím, než jsme vyrazili, nahrál toto video na Vimeo a v když jsme pak na kopci lepili, posílal link Márošákovi, ať ho pošle do světa. A pak jsme na něj koukali na mobilu a málem smíchy spadli na zem!!!

**BONUS**

LIFE OR DREAM. EUROTRIP (BY ALEXANDER TIKHOMIROV)
Si tak říkám, kam na tahle videa Los Tomanos chodí a co je vlastně jejich účelem? Nas… nás běžné smrtelníky a ukázat nám, jak nudné a šedivé životy občas vedeme? Nebo nás zvednout ze židle a začít se sebou něco dělat 😀 Odpovězte si sami!