reklama

reklama

Festival Bikeweek Szklarska Poreba + finále EMTB.pl enduro série

Festival Bikeweek Szklarska - finale EMTB.pl enduro serie 2015Již následující víkend (12. 7. 2015) se uskuteční poslední závod EMTB.pl série konaný na severní straně Krkonoš v lokalitě města Szklarska Poreba. Poreba je kousek za naší hranicí z druhé strany hřebene Krkonoš, „za kopcem“ pohledem od Špindlerova Mlýna nebo Harrachova. Takže je to vážně kousek.

I proto má tato akce skutečně velký potenciál pro drsné horské enduro – sjezdy z hor vysokých přes 1000 metrů – to u nás člověk až tak běžně nezažije. Doufám, že tato pozvánka vzbudí váš zájem, zvlášť potom, co odpadl jediný červencový závod na našem území – Enduro X Race, který měl startovat ve Špindlerově Mlýně.

Věřím, že trasy naplánované a vytyčené pány z EMTB plně uspokojí všechny, kdo se těšili na to, jakou parádu si pro nás přichystal MRSN. Proto před nadcházejícím víkendem naložte do auta kola, chrániče a kamarády a vyrazte do Poreby – je na co se těšit!

Bohužel se mi nepoštěstilo přinést vám z loňského ročníku očité svědectví o tom, jaký enduro nářez v Krkonoších polští organizátoři mají a co a jak zde prověří vaše schopnosti a odvahu, o to více se ale těším letos. Vloni však závod probíhal v lokalitě vesničky Przesieka, kde se jel enduro závod nedávno i letos, ale nikoliv v rámci EMTB série.

Letošní „krkonošské“ EMTB enduro se bude odehrávat v lokalitě Szklarske Poreby a bude to v tomto místě premiéra, tedy zcela nová trať. O délce, převýšení a počtu eRZet a dalších detailech zatím organizátoři tajemně mlčí – máme se prý těšit na velké překvapení.

Festival Bikeweek Szklarska - finale EMTB.pl enduro serie 2015

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Každopádně trasu vyznačí již několik dní dopředu a mapu zveřejní na stránkách EMTB.pl. Dostalo se mi od nich také informací, že zdejší eRZety budou velmi dlouhé, náročné, technické a hodně kamenité a především, jak už je to u EMTB zvykem, velmi přírodní a syrové. Chlapce z EMTB baví zkoumat terén a nacházet nová místa a možnosti, které doposud nepoznaly dotek plášťů. Baví je hledat a vybírat ty nejnáročnější úseky – takové, které vzbudí velké emoce, respekt a které překvapí a nadchnou.

Jen tak prý vzniká to pravé, přírodní a hrubé enduro – zkrátka žádné vyježděné bikeparkové tratě s jasně patrnou ideální stopou, žádné vybrzděné rolety a rýhy a lopatou upravené traily. Tady jde hlavně o co nejintenzivnější zážitek, o maximálně přírodní pojetí endura. Tedy přesně to, co u nás zatím povětšinou chybí. Navrch přidejme velmi přátelskou a uvolněnou atmosféru a… No neříkejte mi, že vás tohle neláká!?

Navíc se příští víkend v Porebě nebude konat jen závod samotný, ale velká biková akce. Enduro je totiž zařazeno do programu týdenního festivalu Bike Week, který zde bude probíhat už od pondělí, tedy ode dneška (6. 7. 2015). Festival bude v zázemí zdejšího ski a bike areálu u dolní stanice lanovky Szrenica. Přes týden se zde budou konat rodinné cyklovýlety a hlavní atrakce a trháky programu se odehrají až o víkendu.

Festival Bikeweek Szklarska - finale EMTB.pl enduro serie 2015

Bude zde probíhat výstava Bike Expo – předpokládám, že zde budou biky k půjčení a k otestování. V pátek bude na programu Strange bikes sraz – sraz a přehlídka retro kol, exotických a unikátních kol a všech podivností, co mají dvě kola. Dále pak trialová show a večer promítání bikových filmů.

V sobotu odstartuje maraton a pak DH závod, poté dirt a pumptrack a big air contest do airbagu. V neděli vyrazí do závodu silničáři a hlavně odstartuje enduro. Nedělní program zakončí opět dirt, pumptrack, airbag a také triky s dopadem do vody. V pátek a v sobotu budou večerní část programu vyplňovat vystoupení a koncerty kapel. Na festival je vstup zdarma, na jednotlivé závody je startovné.

Kancelář závodu s registrací, parkoviště, občerstvení, mytí kol, servis a podobně je tedy samozřejmostí. Více o programu, soutěžích a doplňkovém programu na: www.szklarskaporeba.pl

Registrace do závodu dole pod záložkou „Zapisy“: emtb.pl/zawody

V případě dotazů, problémů s platbou nebo registrací mne neváhejte kontaktovat – jakub.sourek(at)centrum.cz

Festiwal BIKE WEEK.2015

Festival Bikeweek Szklarska - finale EMTB.pl enduro serie 2015

Festival Bikeweek Szklarska - finale EMTB.pl enduro serie 2015