reklama

reklama

RB IQ 275 – funkce zadní stavby (video)

RB IQ 275 - funkce zadni stavbyNa facebooku BikeAndRide.cz se sešla řada dotazů, zda budeme točit funkci zadní stavby u testovaného RB IQ 275. Rádi, ostatně tato krátká videa by již natrvalo měla být součástí našich testů. Začali jsme s tím u GT Sensor Pro 275 a budeme v tomto trendu pokračovat i nadále.

Popisovat a opisovat funkci nového systému RB – které se nebojím označit za pravý MacPherson v bikové formě – nyní nebudu. Teoretický rozbor toho, co znamená posun čepu z polohy na vzpěrách zadní stavby na vidlici jsem ze sebe vymáčkl již letos na jaře, kdy jsme nové stroje RB představovali (novinky RB na kolech 27,5″). Stručný popis si nechám až na test. Ten bych měl stihnout napsat a publikovat již příští týden. Zatím tedy můžete přemýšlet, jak to funguje v praxi, když se to tak hezky kývá!

*Jednu technickou poznámku si ale neodpustím. Nové řešení je totiž skutečně nezávislé, hlavně na práci zadní brzdy. Když si totiž sednete do sedla a zamáčknete obě brzdy, houpe se zadek stejně, jako když se nebrzdí. Zkuste tohle na klasickém jednočepu a uvidíte ten rozdíl… Ostatně starší RB IQ máme doma, takže ještě natočím, jak se pohybuje jeho zadní stavba a video rozšířím o toto porovnání.

RB IQ 275 - funkce zadni stavby

RB IQ 275 - funkce zadni stavby

RB IQ 275 - funkce zadni stavby

RB IQ 275 - funkce zadni stavby