reklama

reklama

GT chystá novinky. A podle nás hned tři platformy.

thenewGT-start

Tento týden pustilo do světa video, které je upoutávkou na plánované představení nového kola. Ačkoli oficiální zdroje mlčí jako hrob, trochu jsme zapátrali a hádáme, že se nebude jednat pouze o jedno kolo, ale hned tři nové platformy, což je na tuto značku slušná revoluce.

Ono se ale není co divit. All mountain Force i trailový Sensor jsou na trhu již pěknou řádku let, a ačkoli se jedná o velmi povedené stroje, současná doba nutí k inovacím.

Nejprve rozeberme samotné video.

Ačkoli je kompletně černo černé a na první pohled vypadá, jakoby zobrazovalo pouze jedno kolo, detail horní rámové trubky dává napovědět, že jsou zobrazena kola hned dvě. Na prvním otočení vidíme čisté linie

sensor

na dalším je pak patrná zesílená hlavová část pomocí přidané vzpěry.

force

Co z toho vyplývá je podle nás nasnadě – jedná se o dvě platformy – první patří novému Sensoru a druhá zesílená nástupci Force.

Podle uniknuvších fotografií testovaných prototypů je taktéž jasné, že GT upouští od současného systému I-drive, který bude nahrazen systémem novým. Vypadá to, že se stále bude jednat o systém s plovoucím středem, jasně patrný je ale nový čep na zadní stavbě systému Horst-link, který GT již používalo v historii na svých LTS.

horst-link

Otázkou je velikost kol – ale vše nasvědčuje tomu, že se jedná o nové 27,5″ alias 650B, jelikož s těmito koly Dan Atherton nový prototyp testoval. Taktéž materiál rámu je nejasný. Prototyp je viditelně na duralu, GT má ale velké zkušenosti se zpracováním uhlíkových vláken.

dan-atherton

Třetí platformou, která bude pravděpodobně inovována bude nové downhillové Fury. Zase tomu napovídají fotky testovaných prototypů. Na nich je patrný i systém, nově využívající přepákování zadní stavby. Plovoucí střed pak bude podle nás společný.

fury

Nechejme se překvapit, nakolik jsme se trefili. Oficiální představení nového GT je plánováno na 18.6.

Zdoje fotografií: oficiální video GT, Pinkbike.com a MTB.de