reklama

reklama

Tomáš Slavík vítězem 1. závodu Euro 4X series

Tomas Slavik - vitezi v 1. zavode Euro 4X seriesTomáš Slavík letos rozjíždí neskutečnou sérii vítězství, když zatím ovládl všechny úvodní podniky třech nejvýznamnějších 4X pohárů. K vavřínům ze seriálů British 4X series a 4X Pro Tour nyní přidal i první místo při úvodním závodu v rámci seriálu Euro 4X series ve Winterbergu (GER).

Tomas Slavik - vitezi v 1. zavode Euro 4X series

*Tisková zpráva
Ve Winterbergu nedoznala trať oproti loňsku výrazných změn, takže se vědělo, na čem se bude závodit. „Vše bylo od organizátorů perfektně připravené až na počasí. Zima, déšť a vítr. Naštěstí se na nedělní závodní den nad námi někdo slitoval, oteplilo se a na obloze ani jeden mrak. Nakonec tedy super podmínky na závodění,“ komentoval situaci Tomáš. Velkou překážkou v cestě za vítězstvím měli být BMX závodníci, kterých se tady sejde vždy pěkná řádka, ale ani letos nepřekazili plány většiny fourcrossařů. V závodě Tomáš Slavík vítězil v každé své jízdě a ve finálové jízdě si dojel suverénně s velkým náskokem do cíle pro vítězství v tomto závodě.

„Je to tady spíš jednodušší trať, na kterou se nemusí člověk specificky připravovat, ale o to hůř se zde hledají rozdíly mezi riderama, takže jsme do toho šli všichni na maximum už v kvalifikaci. Moc nám nepřálo počasí, ale ve finále je to pro každého stejné. Měl jsem super starty, ale v závodě kvůli hluku okolo tratě od diváků jsem skoro neslyšel povely, tak jsem s tím trochu bojoval. Bylo zajímavý kolik lidí se tady sešlo a jak moc fandili! Byl to super závod a vítězství jako takové bylo třešničkou na dortu…“

Celý závod byl živě vysílán na bigair.tv a odkaz níže vám umožní podívat se na na záznam z finálové jízdy:

http://bigair.tv/video/dirt-masters-2013-bike-unit-4cross-rumble-finals-elite-women-and-men

Tomas Slavik - vitezi v 1. zavode Euro 4X series

Tomas Slavik - vitezi v 1. zavode Euro 4X series

Tomas Slavik - vitezi v 1. zavode Euro 4X series

Tomas Slavik - vitezi v 1. zavode Euro 4X series