reklama

reklama

ASPIRE – prezentace doplňků 2013

ASPIRE - prezentace doplnku 2013Zářijový kalendář již tradičně vyplňují předváděcí akce českých distributorů, díky nimž máme možnost nahlédnout do kolekcí 2013. Naší již tradiční zastávkou je prezentace společnosti Aspire Sports, která dováží kola GT, Cannondale, Mongoose, Schwinn. Dnes se ale podíváme na doplňky, kterých je také celá řada.

Osprey – tuning nade vše

Batohy Osprey asi nemusíme dlouze představovat, jelikož test lehkého, přitom vysoce všestranného modelu Osprey Raptor 18, jste si u nás mohli před časem přečíst. Nová kolekce opět příjemně překvapila. Osprey si pro rok 2013 přichystal přepracované řady svých batohů s vodními vaky Raptor a Viper. Product manageři přitom asi důsledně četli testy, recenze a diskuze, jelikož aktuální změny míří na ta správná místa. Nejedná se tedy o planou inovaci pro inovaci.

Vak na zip

Nově řešené je třeba vkládání rezervoáru, který je nyní v kapse se zavíráním na zip, jenž dále pokračuje až na popruh batohu. Původní jištění dvojicí plastových přezek bylo celkem šikovné, ale u nové varianty díky prodlouženému zipu zcela odpadá nutnost provlékat hadičku poutky – prostě jen zapnete zip a hotovo!
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Srovnej si to a zajisti!

Další změna se týká přidaného orgranizéru ve spodní kapse, který je řešen podobně jako v rámci enduro a FR řady Zealot. Mimochodem moc pěkné, stylové a praktické batohy – jeden asi bude třeba otestovat! Přepracování se dočkal také zádový systém, který by měl být ještě prodyšnější než původní „vlnitá karimatka“. Drobným, o to praktičtějším detailem jsou boční kapsy na bederním popruhu, které jsou nyní uzavíratelné na zip. Někdo si v komentářích u testu Raptoru stěžoval na původní síťové, nyní vám z kapsiček na bederáku již opravdu nic nevypadne!
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Maxxis – 650B a evoluce v DH

Maxxis zařadil do své nabídky dva pláště nastupujícího třetího rozměru kol 650B (27,5“), které budou dokonce dostupné i na našem malém českém písečku. Konkrétně se jedná o XC stálice Cross Mark (výtečný universál) a all-mountain Ardent (skutečný plášť do hor).
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Další novinka potěší drtiče DH tratí – legendární guma Maxxis Minion přichází v pozměněné evoluční verzi Minion DHR II. Tento vzorek přitom vychází z předního pláště DHF, který řada jezdců vozila i na zadním kole! Z DHF si nové DHR II vypůjčilo tvar bočních výstupků, přičemž navrch přidává středové zešikmené špunty slibující rychlé odvalováním a vyšší záběr při brzdění na zadním kole.
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Sugoi – disko nebo slejvák

V nabídce kanadské „hadrářské“ značky SUGOI pro rok 2013 nás zaujaly nové kraťasy RSX vybavené stahováním v pase pomocí dvou koleček BOA! Ano, to je „to kolečko“, co se používá u treter! O další komfort se stará velké množství větracích otvorů umístěných do nosné látky pomocí technologie bezešvého spojování a nakonec tu jsou vnitřní kalhoty z materiálu IceFill™, který by měl zajistit ochlazování při zátěži. Nebojte, na vložce nejsou chladiče z vlnitého plechu jako na kotoučích Shimano IceTech!
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Do větru a deště

S nadcházejícím podzimním obdobím dešťů jistě oceníte pláštěnku Hydrolite, která využívá vyspělou membránu. Ta znamená, že si za sucha můžete užívat její výtečnou prodyšnost, začne-li ale pršet, membrána se uzavře a stane se nepromokavou. Chcete-li naopak vystoupit z davu drtičů šedivých podzimních kilometrů, budete mít tu možnost díky dresům z limitované kolekce, kterou vydal Sugoi ku příležitosti svého 25. výročí. Nás zaujala především pěkná károvaná košilka.
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Lake – hoď to do trouby

V nové nabídce LAKE nás díky pokrokové technologii zaujaly především tretry MX331 využívající karbonovou podešev, kterou je možno za tepla tvarovat přímo podle tvaru nohy. Přesně se jedná o patní část. Tak pěkně na 5 minut na 90° do trouby, obout, natvarovat a hurá do akce. V portfoliu značky přibudou i speciální zimní tretry MXZ 303. Široká a vysoká špička, nejkvalitnější kraví kůže, stahování BOA, neoprenová vrchní část boty, Vibram podešev, vložka s dutými kanálky a s přírodními ovčími vlákny – vše dohromady zaručí teplo vašim chodidlům i nejtěžších mrazech.
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Uvex

Uvex si připravil novinky především v rámci závodních a dirtových helem. Závodní model Race 5 má skořepinu z nového polykarbonátu vyvinutého původně pro potřeby motosportu, 23 větracích otvorů a karbonové vycpávky využívající vlákna stříbra jakožto antibakteriální ochranu. Dále pak 3D systém upínání, který umožňuje nastavení jak po obvodu, tak i na výšku. Helma Uvex Race 5 bude dostupná ve třech velikostech, její hmotnost přitom začíná na výtečné hodnotě 225 g.
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Loňská novinka Utrasonic se rozšiřuje o jeden model, který je vybaven držákem na světlo Lupine. Možná, že by se tento držáček dal upravit i tak, aby se do něj dala uchytit kamera, třeba Drift HD. A v neposlední řadě je zde inovovaná dirtová kolekce, která byla vytvořena ve spolupráci s předními německými jezdci. Její název je prostý a úderný – Core. U nás se budou nabízet dva modely (oba ve třech velikostech), přičemž hmotnost u obou začíná na hodnotě 350 g.
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Reynolds

Zcela nová značka v portfoliu Aspire Sports, která vyrábí špičková karbonová zapletená kola pro celou řadu disciplín. Pokusíme se o tomto tématu zpracovat i jeden speciální článek, jelikož technologických informací a zajímavostí je zde velké množství. Nás osobně již na první pohled zaujal odolný a tuhý karbonový 26“ ráfek určený pro nevybíravé all-mountain nasazení a také karbonové XC varianty v rozměru 27,5“ a 29“ s maximálním důrazem kladeným na celkovou tuhost. Všechna kola se dodávají s jednoduše vyměnitelnými redukcemi náboje, takže je můžete použít pro libovolnou osu.
ASPIRE - prezentace doplnku 2013

Přehlédnout ale nešla ani vrcholná silniční vypletená kola RZR 46 s třemi řadami radiálních karbonových paprsků. Boční se starají o tuhost do strany a střední přenášející točivý monet od řetězu na pohyb vpřed.