reklama

reklama

Dva zásadní přestupy začátku roku 2012

Brian Lopes & X-FusionPočátek roku přinesl dva zásadní přestupy, dva zásadní postupy důležitých figur na šachovnici MTB. Jedním z nich je dvouletý kontrakt, který podepsal Brian Lopes s výrobcem odpružení X-Fusion, druhým pak spojení jmen Atherton Racing & GT Factory Racing.

Brian Lopes & X-Fusion

quotation-BnR„Pro rok 2012 se nám nabízela celá řada jezdů, s nimiž jsme mohli spolupracovat. Rozhodli jsme se ale pro Briana, jelikož on nám nabízí víc než jen známou tvář vhodnou pro marketingové využití,“ zdůvodnil své rozhodnutí marketingový manažer značky X-Fusin John Hauer. „Můžeme totiž těžit nejen z věhlasu jeho jména, ale využít rovněž Brianopvých poznatků v rámci testování stávajících a nově vyvíjených produktů. Je pro nás v tomto směru o to více přínosný, že na kole aktivně provozuje celé spektrum MTB od XC, přes pump track, dirt jump až po sjezd. Takto se může jeho vliv promítnout do celé šíře naší produktové nabídky.“
Brian Lopes & X-Fusion

quotation-BnR„V době konání veletrhu Interbike jsem si všiml, že pánové z Ibisu nasadili na speciální kolekci kompletních kol odpružení X-Fusion,“ vysvětloval Lopes. „Všichni dotčení byli doslova nadšeni z toho, jak vidlice a tlumič fungovaly. Na základě toho jsem si řekl, že tohle je něco, co bych měl rozhodně vyzkoušet.“
Brian Lopes & X-Fusion

Brian Lopes podepsal se značkou X-Fusion dvouletou smlouvu, přičemž má v plánu zúčastnit se řady závodů a dalších podniků zahrnujících mnoho disciplín – Sprint Eliminator, Enduro, Super D, Downhill a Dual Slalom Races.
Brian Lopes & X-Fusion

*Více o tomto přestupu, podobně jako o odpružení X-Fusion, vám rád vysvětlí Brian Lopes osobně v následujícím videu a rovněž vám předvede, jak zvládá své stroje Ibis s novými zbraněmi na poli odpružení…

Brian Lopes On X-Fusion Suspension For 2012 from Devin Schmitt on Vimeo.

Atherton Racing GT Factory Racing

Další velkou událostí začátku roku 2012 je spojení Marca Beaumonta, jezdícího za značku GT, s týmem Atherton Racing. Tímto spojením se Dan, Gee a Rachel Athertonovi spolu s Marcem Beaumontem tvoří páteř nové formace GT Factory Racing.
Atherton Racing & GT Factory Racing

quotation-BnR„Atherton Racing patří mezi nejprogresivnější bikové týmy v historii a stále posouvá hranice našeho sportu výše a dále“, řekl Mark Peterman, manažer GT Bicycles. „Jsme nadšeni z nově vzniklého partnerství, protože směřuje k naplnění hlavního cíle značky GT, tedy umožnit jezdcům posouvat své hranice a také otevírat prostor pro vývoj nových produktů“.

Tým Atherton Racing získal za posledních pět let více jak 50 prvenství a několik titulů mistrů světa. Celého seriálu světového poháru se zúčastní Marc Beaumont společně s Gee Athertonem. Marc s Danem pak vytvoří silnou dvojici v enduro závodech, kde je Marc v poslední době velice úspěšný.
Atherton Racing & GT Factory Racing

Náčiní nového týmu se bude zkládat zejména z modelů GT Fury, GT Sanction, GT Force Carbon a GT Force Alloy.

quotation-BnRNově uzavřené partnerství mezi GT a Atherton Racing otevírá mnoho příležitostí pro všechny zúčastněné. „Jsem nadšený, že můžu v následujících několika letech závodit s podporou společnosti GT. Se značkou, která se snaží dosáhnout nejvyšších met, stejně jako já,“ řekl Gee Atherton.

Vedle závodění, bude tento tým mít za úkol rovněž testování připravovaných novinek, tedy aktivní účast na vývoji produktů GT.


More Mountain Biking Videos