reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #36_2017

Ufff! Týden s Eurobikem je konečně za námi, letní prázdniny bohužel také, proto je na čase vrátit se postupně do plného provozu a nastartovat tradiční scénáře a klasický rozvrh pracovního dne. Tedy jistě si užijeme ještě nějaké ty pracovní výjezdy a prezentace, většina z nich je ale již za námi.

Soustředit se tak můžeme především na to, aby se nám dařilo zpracovávat obsah, který jsme si přes léto nachystali, dokončit pár (t)restů, dotáhnout prezentace, Eurobike atd.

Týden ve znamení fotoreportů…

Tento týden to bude na BikeAndRide.cz hlavně o fotkách a novinkách roku 2018. V první řadě mě čeká dokončení reportáže z prezentace značky Rock Machine pro rok 2018, která se odehrála na březích Sečské přehrady. Součástí bude i jeden samostatný článek popisující naše prvotní dojmy z několika zde zkoušených kol. Následně se začneme krok po kroku prokousávat záplavou fotek z veletrhu Eurobike 2017.

Letos byla tato výstava ochuzena opět o několik velkých značek, namátkou třeba GT a Cannondale, ale i tak byly veletržní haly dost plné a bylo se na co dívat. Středa byla poměrně klidná, ve čtvrtek už člověk pomalu neprošel mezi stánky. Na nezájem návštěvníků se tedy nikdo vymlouvat nemůže. Příští rok a nový termín (začátek července) každopádně ukáže, zda se Eurobike znovu vyšvihne do sedla, nebo si kecne na zadek do bahna a zatáhne se nad ním opona.

Krom reportáží a fotogalerií se tento týden snad najde prostor i pro pár testů, které probíhaly v průběhu léta a nyní čekají na své vyhodnocení. Nebudu v tuto chvíli raději slibovat nic konkrétního, nechte se překvapit. Do toho mám rozehrané nějaké nabídky na testy kol, takže se postupně vrátíme i do tohoto kolotoče. Už mám skoro absťák!

*Sledujte facebook a instagram a budete v obraze, na čem se zrovna vozíme…

Každý rok se mě mnoho lidí ptá, co jsem viděl na Eurobiku nejzajímavějšího a já nikdy nedokážu najít odpověď, protože mi vše splývá v jeden velký šum. Osobně se mi líbil třeba tento retro Yeti sjezďák! (instagram/bikeandride.cz)

The all new GHOST HybRide LECTOR – #ExperienceFreedom – GHOST BIKES

Dnešní porci videí zahajme představením zcela nové generace vyhlášeného sportovního stroje GHOST Lector, který dostává elektrický pohon. Seznamte se s Ghostem Lector HybRide! Nový Lector HybRide by měl nabídnout podobné dynamické vlastnosti jako jeho nemotorizovaný předek (test Ghost Lector 3 LC, rok 2015), posílen přitom bude o elektrickou asistenci Shimano Steps  E8000.

Modelový Ghost Lector HybRide S 6,7+ LC, s vidlicí RockShox Pike (120 mm), řazením SRAM EX1, brzdami SRAM Guide RE a sedlovkou KS Lev Integra za 144 990 Kč

Zajímavý je hybridní koncept i na postu výpletů, kdy vepředu najdete 29“ kolo pro precizní řízení a snadnou průchodnost terénem, vzadu je pak přítomen standard 27,5+ použitý pro zajištění maximálně efektivního přenosu energie a navýšení komfortu.

Na celém tomto konceptu nejzajímavější je nejspíš celková hmotnost, která začíná na hranici 17 kg v případě Lectoru HybRide X s pevnou karbonovou vidlicí. I to je dost slušné! U kompletního kola s baterií a rámem velikosti M. V nabídce budou čtyři modely, dva ve vcelku klasickém složení, jeden s inverzní vidlicí RockShox RS-1, další s vidlicí pevnou pro skutečné puristy!!!

Více o tomto kole najdete na samostatné stránce: www.ghost-bikes.com

G-Form Athlete Tracy Moseley: Life On A Bike

Tracy Moseley není typická křehká dívka, ale holka, která má ráda kolo, která s kolem strávila velkou část svého života a která to umí rozbalit z kopce i do kopce!

Hromadu fotek k tomuto videu najdete na webu: www.pinkbike.com

Weekend Slayer: Episode 1 – Vancouver Island

Naopak čistě mužský pohled na věc v dokumentu, kde se plných sedmnáct minut řádí na ostrovních trailech – Vancouver Island.

Foto k videu na: www.pinkbike.com

Awake: Juan Diego Salido

Jiné poctivé hoblování trailů a později i více či méně tradičních míst pro dirtové dovádění…

Celý příběh na: www.pinkbike.com

Aaron Dobie: Old Tracks, New Look

Vděčná klasika, která se jen tak neomrzí. Kanadské BC je zřejmě nevyčerpatelné…

Yoann Barelli & Karina Strand – Our Story

Jeden životní příběh zdrcnutý do čtyř minut. Yoann a Katrina jsou párem, který spojuje mnohé, především ale láska k horským kolům.

MOMENTS OF B.C. with Axel Weinmann

O něčem takovém sní dost možná velká část z nás. Vzít dodávku, ztratit se v divočině kanadského BC a zde strávit šest měsíců převážně tím, že budete jezdit na kole! Přesně toto si naplánoval a posléze i realizoval Axel Weinmann.

Exploring Paradise With Singletrack Jamaica

A Sakra, parta 50to01 řádí na Jamajce!!!

Dziabanko by Luca Grabowskill

Solidní bikový heavy metal „made in Poland“ na strojích Rock Machine Blizzard. Test Blizzardu 90-27 na BikeAndRide.cz

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

RYCHLEBSKÉ STEZKY – tady si užijete šutry i flow

Z domácích trailů a videostřižen se k nám tento týden dostalo jediné video (takže jestli máte zajímavé sestřihy, napište nám na FB nebo na mail stepan@bikeandride.cz) a my jej rádi zařadíme do dalších videonáloží…

Rychlebské stezky zná snad každý zapálený biker u nás, pokud by se však našel někdo, kdo zde ještě nebyl, třeba jej k návštěvě dokáže přesvědčit právě tento snímek kolegy z portálu TrailHunter.cz (podrobné informace na webu: www.trailhunter.cz )

**BONUS**

Nicholi Rogatkin goes full send with a 1440 at Red Bull District Ride 2017

Jak tohle dokázal zamotat a jak se z toho dokázal rozmotat? RESPEKT!!!

Ferda Girls (HUMBLE. Parody)

Jeden vypečený holčičí bikový song jako tečka za dnešní videonáloží!