reklama

reklama

Pondělní videonálož #42_2016

danny-macaskill-wee-day-out-startV různých částech země je běžné různé počasí a podle toho lidé rozlišují, zda je někde hezky nebo ne. Proto když jedete do Krušných hor, nečekáte, že bude svítit celý den sluníčko a bude tam sucho. Naopak do Krušek se jezdí (v Kruškách se jezdí) i když je mokro a pořádný mordor!

Vlhko, vlezlo a zima byla v Kruškách i tento víkend, kdy jsme si v naší oblíbené lokalitě na naší rodinné chatě udělali malé posezónní soustředění redakčního teamu a redakčních přátel. Tedy byly jsme jen čtyři, ale i to stačilo. V sobotu bylo docela mrzko, v neděli pak místy i svítilo sluníčko, proto jsme si šli svlažit nohy a vzali to naboso přes brod! Jak osvěžující zážitek!

(více fotek najdete na Facebook.com/BikeAndRide.cz nebo Instagram.com/BikeAndRide.cz)

krusky-puodzim-2016

No nic, tím jsem jen chtěl poukázat na fakt, že jezdit se dá za ledasjakého počasí. A jak jsem zjistil po návratu domů, tento víkend jezdil v Kruškách i Michal Prokop… Jen o pár kopců vedle 😀

michal-prokop-insta

Tento týden na BikeAndRide.cz

Co jsem to sliboval před týdnem? Většinu jsem snad i splnil, hlavně dva reporty z Klínů (z mého pera a pohledem Kuby Pavlase). Co jsem ale vůbec nestihl je test Lapierre Overvolt FS 600, který musím dodělat tento týden. Kuba Svoboda mi pak slíbil, že napíše krátké hodnocení ke stroji S-Works (Specialized) Stumpjumper FSR 29, který dnes zase vracím. Brzy si jej ale ještě půjčím (pro sebe ve velikosti M), abych odpružení Ohlins osobně vyzkoušel a zhodnotil.

Víc dnes slibovat nebudu, jelikož na mě tento týden čeká Santa Cruz Hightower (tentokrát s koly 29“) a dofotit potřebuji Giant Trance 2 LTD (2017). Takže práce bude víc než dost!

Hazard County, Moab Utah

Minulý týden jsme vám, prostřednictvím jednoho videa, názorně demonstrovali, jak vypadá vyhlášený trail Slickrock v Moabu. Dnes pojďme začít jinou moabskou parádou nesoucí jméno Hazard County. Jelikož Moab není jen Slickrock!

Whistler Bike Park CLOSING WEEKEND 2016

Sezóna 2016 pomalu ale jistě končí, a to na celé severní polokouli… Brány se proto zavřely i v bikeparku Whistler! Jaké tam bylo ježdění poslední bikový víkend roku 2016?

Cruising on back yard..

Jedno z mnoha „trapných kanadských videí“, tentokrát s podtitulem: „A jaké traily máte za barákem vy?“ Provokace!

P9-Nick Quinn, Luke Stevens

Bahýnko, deštíček, občas trochu sluníčka… Vždyť je to na podzim skoro všude stejné, ať již jedete do Krušných hor nebo někam na severozápad USA či do Kanady!

Micayla Gatto Athlete Profile

Na první pohled by jí člověk snad ani nevěřil, že je „profesionální DH závodnice“, pak ale holka ukáže, že za to umí vzít a že si umí máknout!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Czech Street Project

Takové pohodové české streetování!

**BONUS**

Josh Bender NWD 2 – Extreme Freeride

Jo i takové věci se děly, na takových kolech někteří jezdili a takové šílenosti skákali! Jen si tak říkám: „Vidlice s 300 mm zdvihu dejme tomu, ale co ta řídítka?!“

Red Bull Rampage 2016

Abychom nezapomněli, v pátek 14.10. se odehrál další ročník ultimátního závodu Red Bull Rampage. Vzhledem k našemu Krušnohorskému putování jsme viděli jen část, každopádně zde jsou dva vybrané momenty, které dle kolegy Zeda stojí za to vidět:

Rampage Winning Run: Brandon Semenuk’s Flawless Big Mountain Line

Rampage Vet Kyle Strait Charges Down a Steep Exposed Line | GoPro View

Wee Day Out – Danny MacAskill – nejlepší trialové video v historii?

Toto video již oběhlo celý, nejen bikový svět, a objevilo se i na našem Facebooku. Zde jako bonus příběh související s tímto filmem a několik samostatných videí z natáčení odkrývajících zázemí celé akce.

(oficiální text Red Bull)
Každý si pod pojmem odpolední výlet na venkov představí něco jiného. Někdo vyrazí s dětmi na projížďku vlakem, někdo se vydá k vodě. Trialová legenda Danny MacAskill vzal kolo a partu filmařských přátel na skotský venkov, kde vzniklo neuvěřitelné video Wee Day Out (celý příběh na RedBull.com). V něm Danny opět posouvá hranice jízdy na kole. Kam až? Posuďte sami.

Jet po jedné vlakové koleji, svézt se na kutálejícím se balíku slámy nebo přeskočit do ohrady plné zvířat. Pro Dannyho MacAskilla žádný problém. Podle mnohých jde o nejlepší bikové video letošního roku! Sám Danny si jeho natáčení užil jak na svém stroji, tak i za kamerou. Kromě svých trialových schopností totiž patří k mistrům filmařského řemesla.

danny-macaskill-wee-day-out-03

„Každý trik, který jsem při tomhle natáčení udělal, byl obrovským krokem mimo mou komfortní zónu. Prostě výzva,“ usmíval se Danny MacAskill.

Daniel „Danny“ MacAskil je skotský trialista, který dlouhá léta jezdil jako profesionální závodník pro Inspired Bicycles. V roce 2009 spolu s kolegou Davem Sowerbym natočili pětiminutové video, které se okamžitě stalo hitem internetu a získalo si výraznou pozornost médií. MacAskillovi to ale bylo málo a rozhodl se ve videoprojektech pokračovat. Na kontě tak už má například projekt Cascadia, kdy se projel po střechách na exotickém ostrově Gran Canaria.

Největší úspěch zaznamenal Danny v roce 2014, když vzal filmaře z produkce Cut Media do Skotska na svůj rodný ostrov, aby natočili video pojmenované The Ridge. To mělo během prvních pěti dnů na Youtube 10 milionů zhlédnutí. Překoná tentokrát Danny sám sebe?

danny-macaskill-wee-day-out-04

Wee Day Out – Danny MacAskill | jak se natáčelo…