reklama

reklama

For Bikes 2024 – Fotogalerie #1 (Foto: Ondra Kinkor)

Jaký byl letošní veletrh For Bikes? Inu, já sám jsem do poslední chvíle nevěděl, zda se do areálu PVA Expo Praha stihnu osobně vůbec podívat? Proto jsem si dopředu radši „pojistil“ redakční účast tím, že jsem do Letňan vyslal Ondru Kinkora, požádal ho, zda by mohl zdejší výstaviště proběhnout se svým foťákem, díky čemuž od něj máme poměrně pestrou galerii.

Text: Štěpán Hájíček / Foto: Ondra Kinkor

Sám jsem se nakonec na veletrh For Bikes 2024 osobně také podíval, ale vlastně jen na skok, v neděli odpoledne. Tou dobou už byly výstavní haly poměrně prázdné, co se počtu návštěvníků týká, o to víc času a prostoru bylo k setkání a povídání si s lidmi, které jsem zde chtěl cíleně potkat.

reklama

Více místa pro…

Každopádně úroveň veletrhu For Bikes 2024 byla… Po organizační stránce podobně dobře zvládnutá jako minulé roky, z hlediska účasti jednotlivých firem a zaplnění výstavních prostor to naopak zase tak slavné nebylo. S dalším ročníkem se z Letňan stáhli další významní vystavovatelé, od boku mě napadá třeba Koloshop, který zde loni měl poměrně velkou a bohatě zaplněnou expozici, ale i mnozí další.

Výstavní plocha proto byla, oproti minulému ročníku, opět o něco menší, respektive prostor pro určité stánky byl naopak o to větší. Široké prostorové možnosti kupříkladu aktivně využily značky jako Mountfield se svými koly MTF, nebo hned vedle sousedící, velkolepě vypadající Crussis. Mám k tom něco dodávat?

Ze značek, firem, či vystavovatelů, které zajímaly mě osobně, respektive které byly skutečně redakčně důležité, zde byl BIKEPORN.cz (Yeti, Ridley, WTB, Race Face, Ride Concept atd.), BIKE ACTION (Rocky Mountain, Fidlock, Evoc atd.) nebo třeba domácí výrobce (nejen) batohů ACEPAC.

Těchto pár bych rád vytáhl do popředí, zbytek nechme „splynout do jedné galerie“.

BIKEPORN.cz

Z nabídky dovozce a prodejce BIKEPORN.cz jsme našli, na relativně malé ploše, opravdu hodně zajímavých produktů od celé řady značek! Vypíchnout můžeme kola RIDLEY nebo YETI, novinkou v nabídce je výrobce MTB obuvi Ride Concepts (RC), chybět nesměli tradiční hráči jako WTB, Race Face, ale také výživa Chimpanzee, pláště a galusky Challenge a ještě pár dalších…

BIKE ACTION

Společnost Bike Action možná podle jména vysloveně neznáte, ale stačí zmínit, že se jedná o dovozce kol Rocky Mountain a hned bude situace jasnější. Ostatně právě tato klasická a celosvětově oblíbená kanadská kola byla tradičně ústředním bodem jejich stánku, kde ale nechyběl ani tradiční Fidlock, či zcela nově pro náš region k distribuci domluvený legendární EVOC!

ACEPAC

Třetím letitým partnerem našeho on-line magazínu, který měl v Letňanech svůj stánek, byl domácí výrobce batohů, brašen a dalšího sportovního či outdoorového vybavení. Já sám batohy AcePac vozím a používám již řadu let a nutno říct, že k plné spokojenosti. AcePac je zároveň dovozcem francouzských helem URGE, ať na to nezapomeneme!


reklama


FOR BIKES 2024 – fotomix