reklama

reklama

BLINDURO zima 2024 | Report + video

Historicky první zimní enduro závod u nás, přesněji Blinduro zima 2024, mělo svou premiéru první březnový víkend v blízkosti Slapské přehrady. Blinduro Zima je jednodenní závod pořádaný bez tréninku, konaný za každého počasí, určený pro fajnšmekry, kteří se nebojí žádné výzvy. Celkem 5 RZ, 26 km a necelých 1000 výškových metrů převýšení slušně prověřilo nejednoho z 250 závodníků a závodnic.

(redakčně upravený oficiální report)

„Pražská zima“ se sice nakonec nekonala, počasí v den závodu připomínalo spíše brzké jarní odpoledne, každopádně erzety byly po večerním dešti z předchozího dne lehce podmáčené a místy slušně klouzavé.

quotation-BnR

„Jsem nakonec rád, že bylo počasí spíše jarního charakteru, než že by nastala klasická ‚Pražská zima‘. I tak byl pro některé závodníky připravený okruh na hraně jejich zimní přípravy a když si představím, že by bylo kolem nuly a do toho lehce sněžilo, pak by to pro někoho mohl být hodně dlouhý den!“ Hodnotil po ukončení závodu jeho ředitel Michal Prokop.

„Snažil jsem se připravit erzety tak, aby si udržely přijatelné flow i za horšího počasí, zároveň bylo mým cílem postupně zvyšovat obtížnost jednotlivých trailů erzetu od erzety. Podle ohlasů během a ihned po závodě se koncept zimního Blindura lidem zřejmě líbil.  Těší mě, že si to všichni užili a slušně si zazávodili už takhle brzo před startem hlavní části sezóny.” Dodal „pan Ředitel“.

reklama

Pár slov k závodu nám řekl i absolutní vítěz Adam Maxa jezdící za Rock Machine:

quotation-BnR

„Už ve chvíli, kdy jsem poprvé zaslechl o plánech na uskutečnění zimního Blindura, jsem se na takový závod moc těšil. Ještě nikdy jsem totiž, kromě lyží, nezávodil v této části roku, proto jsem nevěděl, co od tohoto startu vlastně čekat. Zimní Blinduro jsem si každopádně skutečně užil.“

„Závodit v zimě je ideálním způsobem, jak zjistit, jestli byla zimní příprava dostatečná, případně se dobře ukáže, co by stálo za to ještě poladit a co dále natrénovat. Počasí se na začátek března dost povedlo a všichni jsme si mohli vychutnávat poněkud svižnější tratě, které měly super flow. Zimní Blinduro si navíc zachovalo svoji ‚nezávodní‘ atmosféru, tradičně k sobě přitáhlo super komunitu lidí a provedlo nás příjemnou lokalitou Povltaví.“

V absolutním pořadí vyhrál Adam Maxa (1.) před Tondou Králem (2.) a Vojtou Bláhou (3.). 

Foto: Patrik Prochazka / Video: Jiri Fikejz


reklama