reklama

reklama

Displej Bosch Kiox jako bezpečnostní klíč systému eBike Lock!

Nemusíme si nic nalhávat, jelikož všichni dobře víme, že moderní elektrokola nejsou rozhodně levnou záležitostí. Alespoň pokud mají za něco stát a něco umět! Proto se rozhodně vyplatí myslet také na jejich zabezpečení v situacích, kdy je zrovna nemáme plně na očích. Klasický mechanický zámek je jistě základ, vhod ale přijde i přídavné elektronické zabezpečení Bosch eBike Lock.

(redakčně upravená tisková zprava)

Společnost Bosch eBike Systems postupně integruje různé pokročilé prvky zabezpečení přímo do svého pohonného ekosystému, který zahrnuje jak motor a baterii, tak i kontrolní displeje a aplikaci eBike Flow pro váš chytrý telefon. Nyní se přitom, s poslední aktualizací této aplikace, kupředu posouvá a uživatelsky zjednodušuje a také rozšiřuje ovládání bezpečnostních systémů na kole s pohonem Bosch.

Klíčem k odemknutí kola, „odjištění“ bezpečnostních okruhů v systému Bosch, totiž může být jak váš telefon, tak i displej Kiox 300 nebo nový vetší Kiox 500. *Další novou funkcí je možnost snadno deaktivovat automatické odemykání.

reklama

Flexibilní varianty klíčů BOSCH nabízejí ještě účinnější ochranu

Všechny bezpečnostní funkce Bosch jsou založeny na bezplatné ochraně před odcizením eBike Lock. Po instalaci toto rozšíření deaktivuje příslušná funkce podporu motoru ve chvíli, kdy elektrokolo vypnete. Kromě tradičního mechanického zámku, který se tento bezpečnostní systém nesnaží nahradit, je tedy systém eBike Lock další úrovní zabezpečení, která znesnadní případnému lupiči s kolem odjet.

Díky poslední aktualizaci lze nyní tuto funkcionalitu využít také s displeji Kiox 300 a Kiox 500 (redakční představení posledních technologických inovací a vylepšení Bosch). Jakmile je elektrokolo zapnuté a příslušný displej připojen, může uživatel v nastavení aplikace eBike Flow snadno definovat preferovaný klíč – buď chytrý telefon, nebo displej, případně obojí. Poté se jednoduše zamkne, nebo naopak odemkne systém eBike Lock vyjmutím displeje z držáku, respektive jeho opětovným vložením.

Bosch eBike Systems rozšiřuje digitální ochranu před odcizením integrovanou do Smart Systému, aby radost z jízdy doplňoval i dobrý pocit při zaparkování elektrokola.

Více klíčů pro snazší sdílení (nejen) rodinných kol

Možnost používat displeje Kiox 300 a Kiox 500 jako klíč přináší jezdcům větší flexibilitu a více pohodlí. Pokud třeba elektrokolo sdílí více osob, například v rodině nebo mezi přáteli, lze nadefinovat i několik digitálních klíčů a v případě potřeby je opět smazat. Ochrana poskytovaná funkcí eBike Lock již není vázána na jeden chytrý telefon!

Další nová funkce aplikace eBike Flow volitelně zabraňuje automatickému odemknutí elektrokola, jakmile je v dosahu signálu Bluetooth chytrého telefonu se spárovaným profilem. K tomu stačí v aplikaci eBike Flow deaktivovat funkci „Automatické odemknutí“. Poté je možné podporu motoru svého elektrokola zapínat ručně prostřednictvím tlačítka „Podržením odemknete“ na úvodní obrazovce aplikace eBike Flow.

V nastavení aplikace eBike Flow můžete zvolit, zda má jako klíč k zámku eBike Lock sloužit chytrý telefon, displej Kiox, nebo obojí.

Jen to nejdůležitější díky personalizovanému zobrazení

Propojením se systémem eBike Lock se dále rozšiřuje nabídka funkcí displejů Kiox 300 a Kiox 500 pro Chytrý Systém Bosch. Uživatelé si nyní mohou sami uspořádat obsah a pořadí obrazovek a definovat až tři dlaždice na jedné obrazovce a maximálně 13 jednotlivých obrazovek.

Podle svých osobních preferencí mají možnost zobrazit celkem až 30 různých informací – v MTB je to třeba možnost sledovat kadenci šlapání, průměrnou a maximální rychlost, u turistických kol to může být zbývající vzdálenost do cíle, stoupání a dojezd. Nebo také cokoliv dalšího…

Aktualizaci lze stáhnout prostřednictvím aplikace eBike Flow, která je k dispozici v příslušném obchodě App Store/Google Play bez dalších poplatků.