reklama

reklama

ZOOKEE 2023 – Kola, doplňky, příslušenství i nové značky (reportáž)

Firemní prezentace jednotlivých českých distributorů jsou obvykle akcemi, které mají význam hlavně obchodní a společenský. Zároveň jsme na ně zváni i my novináři, abychom ukázali světu, co je v konkrétní nabídce nového a zajímavého. U ZOOKEE se významný zlom odehrál zejména loni, letos tak bylo k vidění tolik značek, až oči přecházely!

Současnou prezentační sezónu, alespoň z mého pohledu, zahájilo právě ZOOKEE, které svou akci pro obchodníky a novináře pořádalo na konci června v příjemné lokalitě Žďárských vrchů. Letos konkrétně v hotelu Devět skal, nedaleko stejnojmenné přírodní památky. Přestože mám tento kout naší republiky rád, nebyla šance se zde více rozmáchnout, jelikož jsem přijel skutečně jen na prezentaci a pak se musel vrátit zase zpět do rušného velkoměsta. Škoda!

Co se samotné prezentace týká, není již asi znovu nutné opakovat, že ZOOKEE minulý rok ohlásilo užší propojení se společností Vokolek Import, od níž postupně přebírá obchodní a logistickou ochrannou ruku nad řadou značek, které dříve opečovával právě Vokolek. Jde kupříkladu o takové pojmy jako je Ritchey, Eddy Merckx, Ridley, Challenge, Jagwire nebo FSA.

Pod hlavičkou ZOOKEE proto už nyní najdete mimořádně širokou skladbu prestižních cyklistických značek. Ostatně podívejte se sami na zookee.cz

Co se týká samotné prezentace, situace je taková, že jsem zde strávil sice poměrně dost času, hodně se ale povídalo, diskutovalo, rozvíjely se různé myšlenky, předváděly všelijaké nápady jednotlivých značek. A že se jich našlo! Čas ale tímto způsobem rychle proletěl za okny hotelu, najednou se nachýlil večer, a proto bylo potřeba celou prezentaci začít postupně balit… Já ale ještě neměl skoro žádné fotky!!!

Proto je aktuální obrazová reportáž poměrně skromná, v porovnání s tím co vše zde bylo k vidění, což snad nebude vadit. Řadu novinek už znáte z předchozích článků a testů (bikeandride.cz/../zookee), jiné se vlastně teprve chystají a dostanou výhledově svůj vlastní prostor pro dostatečné představení, až budou informace o nich veřejně dostupné.

Text a foto: Štěpán Hájíček

Ridey, Yeti

reklama

Easton, FSA, Race Face, WolfTooth, WTB

Challenge, Jagwire, Lizard Skins, Bluegrass, Panaracer

AXA, Cyclovation, Joe’s, OKO, Topeak, Woho

reklama

Fresh Trash