reklama

reklama

MČR Enduro 2023 Kraličák + závod E-biků (report Milan Myšík)

Konečně jsem po jarním zranění zad znovu naplno ve formě, proto jsem se mohl zúčastnit MČR v enduru pořádaném letos na Kraličáku. Jelikož jsem normální enduro závody odsunul aktuálně na druhou kolej, dal jsem si k tomu ve stejný den i eBike závod a zpětně to hodnotím jako skvělý trénink! I když dost vysilující.

E-bike závod odstartoval už sobotním večerním programem, kdy jsme jeli Power Stage a pak jednu RZ dolů. Popravdě, ani jedna sobotní RZ se mi moc nepovedla a po prvním dni mi patřilo až 4. místo. Moc nás v kategorii e-bike tentokrát nestartovalo, jelikož se všichni koncentrovali na MČR a bitvu o titul v klasickém enduru.

Nedělní program pro mě začal časně z rána, jelikož jsem startoval v obou kategoriích. Věděl jsem, že v e-biku musím zabrat a snažil jsem se nic nepodcenit. Tento přístup se vyplatil, a nakonec jsem vyhrál hned 5 RZ ze 6 a v pohodě tak bral celkové vítězství, za což jsem rád. Po sobotním večerním rozjezdu to tak rozhodně nevypadalo.

reklama


Po e-biku jsem si dal hodinu pauzu, oběd a kolem 13. hodiny jsem vyrazil s poslední skupinou největších favoritů bojujících o titul Mistra republiky na trať. Oproti e-biku jsme jeli navíc hned první RZ, která byla celkem přísná, i proto mě na ní potkalo hned několik krizovek.

Dvojka a další RZ byly už v pohodě. I tady jsem se snažil jet, co jsem jen mohl. Hlavně jsem se snažil nepřipouštět si únavu z dopoledního závodění. Jelikož z týmu nikdo v závodě nestartoval, objel jsem celé odpoledne s Klokym, což bylo super. Zatímco on byl plný energie, mně šťáva postupně docházela. Hlídal jsem si proto pitný režim a důsledně doplňoval cukry i tekutiny.

Ke konci závodu jsem cítil už slušnou únavu a trošku se bál, abych se někde hloupě nevyložil. Přesto jsem zvládl závěr závodního dne bez větších chyb a cítil jsem se dobře. Na druhou stranu bylo znát, že jsem toho na enduro kole letos příliš nenajezdil.

Celkově 10. místo a 7. místo v mužské elitní kategorii tak beru jako solidní výsledek. Nic, z čeho bych skákal metr vysoko, ale zároveň žádný dramatický propadák. Mladý kluci letí pilu, straší ožívají a já si celkově závod užil – dobrá atmosféra a super výkony všech borců a taky holek na trati.

Gratulace mistrům ČR a vidíme se na Malé Mordávce!

Milan Myšík