reklama

reklama

Unikátní trail Rock n Rolla na Plešivci konečně dokončen!

Již tento víkend se v trailparku Plešivec otevírá unikátní trail, na kterém se podílelo legendární duo bratrů Stokládů. Rock n Rolla je jedinečný projekt, jaký nenajdete nikde jinde v České republice a snad ani v Evropě. Kamenná pole, lávky, flow, skoky, tady je prostě všechno, navíc hned pod lanovkou!

(redakčně upravená tisková zpráva)

První část trailu Rock n Rolla je vyskládána z kamenných bloků, které si řeknou o specifický styl jízdy, proto prověří nejednoho bikera. S dalšími metry přechází původní kamenný základ v hliněný trail obohacený o kamenné prvky, menší skoky a klopené zatáčky.

Nový trail je určen jak pro zkušené bikery, tak i pro méně zdatné jezdce, kteří chtějí objevit a posunout své limity. Připravte se ale na to, že je zde nutné stoprocentní soustředění od začátku do konce!

Na trailu Rock n Rolla časem přibude odbočka na lajnu zvanou Saint Terese, která je určena velmi zdatným jezdcům. Tento trail bude sice jen krátkou propojkou, nicméně velice technicky náročnou, vyžadující precizní ovládání kola. Finalizace této odbočky je plánována na letošní červenec.

quotation-BnR

„Jsem rád, že se nám Rock n Rolla podařila dokončit před začátkem prázdnin. Kdo zná terén na Plešivci a jel někdy lanovkou nahoru, nejspíš již dopředu tuší, v jakém prostředí jsme se pohybovali. Trailpark Plešivec sice není velký areál, o to víc jsou zdejší kluci zapálení pro věc a nebojí se tedy stavět věci, které v jiných bikeparcích nenajdete.“

„Poslední dobou mám totiž pocit, že se všude staví snad jen samé vyhlazené flow traily, a je přitom skoro jedno, na kterém kopci v republice se nacházíte. Velkou radost mám také z toho, že náš nový trail pomáhali navrhovat a tvořit bratři Stokládové, protože jejich krušnohorské oko je opravdu jiné. Vznikl tak hodně členitý trail, který na první pohled vypadá drsně, ale po pár projetích zjistíte, že zase tak náročný není. Jen si řekne o trochu specifický přístup.”

Popisuje ambasador trailparku Michal Prokop.

Foto: Rob Trnka

Další nové traily a jiné postupně laděné vychytávky na Plešivci v dalším videu: