reklama

reklama

Sam Pilgrim nově v barvách CANYON!

Se svým často až nakažlivým nadšením a obsáhlým seznamem sportovních úspěchů je Sam Pilgrim jednou z nepřehlédnutelných hvězd dnešního freeridu. Se začátkem roku ho přitom čeká jedna důležitá změna! Nově totiž spojí svůj um a svou tvář se značkou CANYON a zařadí se díky tomu do rodiny, do níž již delší čas patří kupříkladu Fabio Wibmer, ale také jeho bratranec Gabriel.

(tisková zpráva Canyon | překlad: Štěpán Hájíček | foto: Lewi Pilgrim)

I přes svůj věk, pouze 32 let, Sam Pilgrim jezdí a aktivně závodí na kole již dobrých 20 let! Pochází z městečka Colchester, tedy z východního pobřeží britských ostrovů. Za dobu své sportovní kariéry si stihl vybudovat silné globální renomé také díky svému Youtube kanálu, který čítá dobře 1,8 miliónů odběratelů, kde publikuje nová videa obvykle 2x za týden.

Nebyl to ale Youtube, ale hlavně úspěchy na nejprestižnějších soutěžích ve slopestylu, freeridu a dirt jumpu, co pomohlo budovat Samovi jeho zasloužený globální věhlas.

King of Dirt, X-Games, Red Bull Rampage…

Poprvé na sebe světové publikum dostatečně upozornil ve svých 17 letech, kdy vyhrál rakouské klání King of Dirt. Následoval titul v rámci FMB World Tour v roce 2013, ale také další skvělá umístění na Crankworx, Dirtmasters, Red Bull Joyride a na festivalu FISE. Důležitá byla také jeho účast na X-Games nebo Red Bull Rampage, což jen podpořilo jeho mezinárodní status předního jezdce.

V roce 2015 zaměřil Sam Pilgrim svou pozornost na tvorbu vlastního obsahu a budování úspěšného Youtube kanálu, který se stal jedním z nejvíce navštěvovaných kanálů v MTB komunitě. Navzdory nemalým nárokům na přípravu stále nových videí se Sam nadále soustředí alespoň na jedno důležité umístění na stupních vítězů každý rok. Vedle toho jeho osobní výzvy, výlety a dobrodružství pravidelně inspirují početnou skupinu jezdců napříč celým světem.

Sam Pilgrim a Canyon CLLCTV

Nyní, na začátku roku 2023, vstupuje Sam do komunity Canyon CLLCTV. Jedná se rodinu světově známých jezdců, závodníků a ambasadorů, kteří motivují širokou skupinu nadšenců, aby si naplno vychutnali radost z jízdy na svém kole a užívali si radost z pohybu, pokud možno společně.

Jako někdo, kdo je schopen jezdit na jakémkoliv kole, kdekoliv a kdykoliv, obsáhne Sam skoro celou nabídku MTB strojů Canyon. Pro freeride a dirt bude používat modely Stitched 720 a Stitched 360, které by mu měly perfektně vyhovovat. Pro trailové dovádění bude mít k dispozici plně odpružený Canyon Spectral, případně pevný Canyon Stoic.

Do bikeparků a na větší divočiny mu bude dělat společnost Canyon Torque. Vynechat by ale neměl ani eBiky jako je Canyon Spectral:ON a Torque:ON, které využije pro zábavu, trénink, nebo i pro vybrané závody.

„Nazdar všichni. Rok 2023 pod křídly Canyonu bude jistě úžasný. Je to doslova splněný sen! Budu mít možnost používat ta nejlepší kola, navíc ve společnosti úžasného teamu. To jistě přinese hromady skvělých zážitků, ale také další spoustu nových videí, stejně jako vícero zajímavých závodů a klání. Už teď se těším na každou minutu, kterou v této společnosti strávím. Jdeme na to!“ Říká ke svému vstupu do rodiny Canyon CLLCTV Sam Pilgrim.

„Možnost spolupracovat se Samem je mimořádně vzrušující a povzbudivou zprávou pro celý Canyonland a CLLCTV! Tenhle kluk má skvělou reputaci jako výtečný jezdec. Navíc jeho neutuchající pozitivní nálada a schopnost zůstávat nohama stále na zemi působí společně jako magnet, který přitahuje k horským kolům více a více lidí. Jsme nadšeni z toho, že můžeme Sama nově podporovat v jeho kariéře a těšíme se na společný rok 2023 a snad i delší čas v jedné rodině.“ Jack Noy, Gravity Brand Manager pro Canyon.

Samův první větší projekt realizovaný společně se značkou Canyon je plánovaný na únor 2023, výsledné video lze očekávat na jaře tohoto roku.

Sam Pilgrim – Youtube / Instagram