reklama

reklama

Wolf Tooth Waveform – Pedály s ideální vlnovou délkou (tech news)

Koncem minulého týdne, v době našich podzimních prázdnin, si svou světovou premiéru odbyly od základu nové platformové pedály Wolf Tooth Waveform, které, vedle jiného, nabídnou čtyři barvy a dvě velikosti. Vývojáři z Wolf Tooth zjevně nelení a krok za krokem rozšiřují svou nabídku mnoha dílů a doplňků o komplexní komponenty.

Pedály Wolf Tooth Waveform možná nejsou technologicky a inovačně až takovou „peckou“ jako nedávno představená teleskopická sedlovka Wolf Tooth Resolve s řadou unikátních nápadů a řešení (například funkce samoodvzdušnění), i tak je to rozhodně zajímavý a lákavě vypadající komponent.

Handmade in Minnesota

Jak je u této značky zvykem, nejedná se o žádnou asijskou produkci, či univerzální asijské kopyto, ale o komplexní a od A do Z promyšlený komponent. Vše se přitom, jako obvykle, navrhuje, opracovává, vyrábí a finalizuje v americké Minnesotě. Tělo těchto pedálů je na CNC strojích opracováno z hliníkové slitiny 6061-T6 a doplněno o osy z nerezové oceli 17-4 PH.

Nikoliv unikátní, ale rozhodně vítanou možností je nabídka dvou odlišných velikostí, díky čemuž by měl být uspokojen jak jezdec s „drobnou tlapkou“, tak i čahoun, který namísto bot používá dětské sáně! Fakticky se tedy jedná o velikosti Small s plochou pedálu 105 x 99 mm a hmotností 373 g/pár. Větší verze Large nabízí plochu 112 x 106 mm a hmotnost 384 g/pár.

Kontaktní plocha pedálu není čistě rovná, ale pro správné usazení nohy (chodidla) využívá duálně konkávní profil, tedy s prostorově ztenčujícím profilem z vnějších okrajů směrem ke středu. Síla pedálu v nejužším středovém bodě je pouhých 12,5 mm, na okrajích je to 14 mm.

reklama

11 róninů pinů a 3 ložiska

Jisté spojení s podrážkou jezdcovy boty bude zajišťovat sada 11 nerezových pinů na každé straně pedálu. Tyto se šroubují z protilehlé strany, proto by neměl být problém s jejich výměnou, až se osekají. V balení by mělo být navíc 6 náhradních kousků, pro strýčka příhodu. Vše potřebné ale bude tradičně dostupné v podobně náhradních dílů.

Nemalý důraz byl rovněž kladen na funkčnost a životnost, proto je každý z pedálů vybaven trojicí kvalitních, plně zapouzdřených ložisek, které z vnější strany navíc chrání specificky navržené radiální těsnění. Vše je opět plně a snadno servisovatelné, k demontáži by měla stačit základní sada inbusů.

Pedály Wolf Tooth Waveform nebudou rozhodně levné! Nabídnou ale vysokou kvalitu, precizní zpracování, dlouhou životnost, snadnou opravitelnost, špičkové materiály, 2 velikost a 4 barvy. Koho by nelákalo dopřát si podobné potěšení?

Text: Štěpán Hájíček / Foto Wolf Tooth

Prohlédněte si pedály Wolf Tooth Waveform díky rozšířené realitě přímo na vašem pracovním stole!

Wolf Tooth Waveform – vlastnosti a přednosti

  • Materiál těla: Alu 6061 T6 (CNC obráběno)
  • Materiál osy: nerez ocel TBD
  • Tři vysoce kvalitní plně utěsněná ložiska v každém pedálu, plus pouzdro Igus
  • Cíleně navržené těsnění bránící vniku nečistot
  • 11 pinů z nerez oceli se zadní montáží na každé straně pedálu (délka 4,5 mm)
  • Dvojitě konkávní tvar kontaktní plochy pro ideální usazení chodidla
  • Nízký profil pedálu (výška 12,5 až 14 mm)
  • Zkosené hrany pedálů pro vyšší odolnost při kontaktu s terénem
  • Plně servisovatelné, zaručená dostupnost náhradních dílů
  • Dvě velikosti: Large – 112 x 106 mm (373 g/pár) / Small – 105 x 99 mm (384 g/pár)
  • Dostupné ve čtyřech barvách: black, orange, blue, ultraviolet purple