reklama

reklama

Nové cyclocomputery VDO R1-R5 (představení)

Hned pět nových cyklocomputerů s využitím GPS lokalizace i bez aktuálně rozšiřuje produktovou řadu VDO. Díky funkčním a uživatelsky přívětivým computerům budou mít cyklisté po celou dobu jízdy všechny důležité údaje na očích a budou je moci pohodlně využívat.

(tisková zpráva)

Společnost VDO Cyclecomputing uvádí na trh novou modelovou řadu cyklocomputerů označenou písmenem R. Nové modely VDO R1 a R2 jsou k dispozici v bezdrátové i drátové verzi. Model VDO R3 bude pouze v bezdrátové verzi. Computery VDO R4 a R5 využívají GPS lokalizaci.

Svými rozmanitými funkcemi podporují cyklisty při jejich jízdě na kole – od běžných cyklistů přes jezdce na elektrokolech až po výkonnostní cyklisty.

„Jsme rádi, že můžeme na trh uvést nejnovější generaci cyklocomputerů VDO řady R,“ vysvětluje obchodní ředitel společnosti VDO Gerold Weindel. „Jednotlivé modely zaujmou mnoha funkcemi, jakými jsou navigace, připojením elektrokola, vyhodnocováním dat, a také svým přehledným a hranatým designem.“

reklama

VDO R1, R2 a R3 – čisté potěšení z jízdy

Computery VDO R1 a R2 jsou určeny cyklistům, kteří chtějí jednoduše zaznamenávat nejdůležitější údaje o své jízdě. Na velkém displeji computeru VDO R1 lze kdykoli snadno přečíst pět funkcí – okamžitou rychlost, vzdálenost, celkovou vzdálenost, čas jízdy a hodiny. Jednotlivé funkce jsou zobrazeny v podobě symbolů.

Díky velkému tlačítku je ovládání computeru snadné a rychlé, a to i během jízdy. Computer VDO R2, vybavený deseti funkcemi, měří, kromě základních funkcí a teploty vzduchu, také průměrnou a maximální rychlost, takže je nepostradatelným společníkem sportovně laděných cyklistů. Computery VDO R1 a R2 jsou k dispozici v bezdrátové i drátové verzi.

S cyklocomputerem VDO R3 mají ambiciózní cyklisté všechny důležité údaje o vyjížďce vždy před sebou. Bezdrátový computer s více než 16 funkcemi a měřením nadmořské výšky je ideálním společníkem pro každého, kdo rád jezdí v kopcích. Jezdec má vždy k dispozici informace o okamžité nadmořské výšce, okamžitém stoupání a klesání, o nastoupaných metrech, celkově nastoupaných metrech a také o maximální nadmořské výšce trasy.

Za šera nebo za tmy je díky podsvícení displej dobře čitelný. VDO R3 lze používat na dvou kolech, u kterých bude zaznamenávat hodnoty odděleně. Další praktickou funkcí je měsíční přehled celkových hodnot v tréninkovém deníku. Cyklocomputer VDO R3 lze volitelně propojit se snímačem kadence. Díky mimořádně dlouhé životnosti baterie, která přesahuje dva roky, se cyklisté nemusí starat o údržbu computeru a mohou si naplno užívat jízdy.

VDO R4 GPS a R5 GPS – určeno pro průzkumníky

Velký, snadno čitelný displej, jednoduché ovládání a 17 funkcí – cyklocomputer VDO R4 GPS je ideální pro všechny začátečníky a puristy, kteří chtějí využívat základní výhody GPS computeru za příznivou cenu. Párování se snímači není nutné a cyklocomputer je ihned připraven k provozu.

Kromě základních funkcí, jakými jsou rychlost, ujetá vzdálenost a čas jízdy, může computer s GPS poskytovat i údaje specifické pro elektrokola. Lze jej jednoduše připojit k mnoha systémům elektrokol včetně Shimana. Pokud je připojen ke kompatibilnímu systému elektrokola, na displeji se zobrazí aktuální stupeň podpory motoru, stav baterie, osvětlení a další informace.

Cyklocomputer VDO R5 GPS s 34 funkcemi poskytne cyklistům všechny důležité údaje o jízdě. S pomocí přesného barometrického měření nadmořské výšky, díky integrovanému senzoru tlaku vzduchu, poskytuje computer jezdci spolehlivé informace o nadmořské výšce, určuje hodnotu stoupání a klesání a umožňuje přesný záznam trasy.

Grafické vyobrazení profilu trasy lze vyvolat i na samotném computeru. Ti, kteří chtějí získat více údajů nebo vyšší přesnost hodnot, mohou s pomocí bezdrátových přenosových technologií (ANT+ a BLE) připojit k cyklocomputeru další externí senzory, jakými jsou snímače rychlosti, tepové frekvence a kadence, a mít v případě potřeby k dispozici všechny údaje důležité pro trénink.

Vysoce kontrastní displej je díky úhlopříčce 2,4“ a velkým číslicím velmi dobře čitelný i za jízdy. V kombinaci s mimořádně dlouhou výdrží baterie (až 25 hodin) je computer VDO R5 ideálním společníkem pro dlouhé vyjížďky.

Chytré navigační funkce a připojení k aplikacím

Cyklocomputery VDO R4 a R5 nabízí rovněž chytré navigační funkce. Uživatelé mohou snadno spárovat svůj computer s bezplatnou aplikací SIGMA RIDE. Pomocí aplikace poté mohou importovat trasy z jiných portálů nebo použít funkci „Search & Go“ pro navigaci do konkrétního cíle, či jednoduše označit libovolný bod na mapě a nastavit jej jako cíl.

Jezdec tak získá do svého computeru údaje o trase včetně detailního itineráře. Obojí lze přehledně zobrazit na displeji. Chytrý telefon pak můžete nechat v kapse a naplno si užívat jízdu, zatímco vás bude computer navigovat do cíle. Trasy lze spustit i přímo v cyklocomputeru. Cyklisté se tak mohou na trase nechat navigovat i bez připojení k chytrému telefonu.

Aplikace SIGMA RIDE (Google Play) nabízí další možnosti interakce mezi cyklocomputerem a chytrým telefonem. Prostřednictvím aplikace RIDE lze několika kliknutími nastavit až šest individuálních tréninkových zobrazení. Chytrá upozornění spojují cyklisty s okolním světem i během jízdy na kole. Informace o příchozích hovorech a zprávách na telefonu se zobrazí na displeji computeru.

Během jízdy lze na mapě sledovat okamžité tréninkové hodnoty a projetou trasu. Po skončení jízdy se tréninková data zobrazí v aplikaci a lze je dále analyzovat. Nabídka statistik v aplikaci RIDE zobrazuje osobní úspěchy za poslední týdny, měsíce nebo dokonce roky a motivuje jezdce k dalšímu tréninku. Zážitky a úspěchy lze rychle sdílet na sociálních sítích jako Strava, komoot a TrainingPeaks.

Následující modely VDO řady R budou brzy v prodeji na e-shopu progresscycle.cz

  • VDO R1 WR – 499 CZK
  • VDO R1 WL – 999 CZK
  • VDO R2 WR – 749 CZK
  • VDO R2 WL – 1 249 CZK
  • VDO R3 WL – 2 149 CZK
  • VDO R4 GPS Top Mount Set* – 1 999 CZK
  • VDO R5 GPS Top Mount Set* – 2 499 CZK
  • VDO R5 GPS Full Sensor Set** – 4 999 CZK

*Top Mount Set – obsahuje držák Over Clamp Butler
**Full Sensor Set – obsahujíce držák Over Clamp Butler + hrudní pás + vysílač rychlosti + vysílač kadence