reklama

reklama

Kona Enduro Race Špičák opět ve Ski&Bike Špičák a okolí (pozvánka)

Foto: Tom Rucký

O nadcházejícím víkendu (10.-11. září) uzavře Česká Enduro Serie svou letošní závodní sezónu šestým závěrečným podnikem startujícím tradičně v okolí železnorudského Špičáku.

O tomto víkendu se na tratích rychlostních zkoušek Kona Enduro Race Špičák představí, kromě českých jezdců a jezdkyň, i řada zahraničních závodníků, především z Německa, Rakouska a Slovenska. Celkový počet startujících bude znám těsně před závodem.

Po pěti odjetých závodech figurují v čele průběžného pořadí elitní mužské kategorie dobře známá jména z předchozích let. Na body aktuálně vede Jakub Říha, druhý je Milan Myšík a třetí Matěj Charvát.

Celkem se bude v okolí Špičáku závodit ve třech hlavních kategoriích dospělých jezdců: Race, Hobby a nově též e-Enduro. Dále se počítá se soutěží týmů a s vícero juniorskými a dětskými kategoriemi (Newbie 13 – 14 letRookie 11 – 12 letGrom 6 – 10 let).   

Trať špičáckého endura každoročně měří, i s přejezdy, zhruba 30 kilometrů. Samotné rychlostní zkoušky z toho tvoří cca třetinu. Bikeři postupně vystoupají dvakrát na vrcholy Pancíř a Špičák (jednou jim výjezd usnadní lanovka), jednou pak na Belveder.

Špičácký závod se bude soustředit na mladou krev. Na vybraných erzetách je vypsán také dětský závod. Stejně jako v minulých letech platí, že se nebudeme snažit o extrémy, ale pokusíme se nabídnout co možná nejzábavnější a různorodé rychlostní zkoušky. Jedna erzeta nakoukne do bikeparku, ostatní budou vedeny po lesních pěšinách a v hrabance,“ říká Jan Kasík ze spolu pořádajícího areálu Ski&BikeŠpičák.

*Hlavním pořadatelem je stejně jako v předchozích ročnících společnost Kolo pro život, Petr Čech sport a.s.

reklama

Ilustrační foto, trať Black Friday (foto: Tom Rucký)

Provoz lanovky a bikeparku Špičák v průběhu závodního víkendu

Lanovka na vrchol Špičáku i bikepark (s výjimkou neděle 11. 9., kdy bude otevřena jenom trať Black Friday) jsou o tomto víkendu v provozu pro všechny ostatní návštěvníky areálu – pěší, nezávodící cyklisty a bikery.  

Každodenní letní provoz skončí kvůli ochraně přírody ve Ski&Bike Špičák ve čtvrtek 15. září. Areál včetně lanovky na vrchol Špičáku je potom otevřen o víkendech a státních svátcích (středa 28. 9. a pátek 28. 10.) až do neděle 30. října 2022. Následně se začíná s přípravami na zimu.

Text: Ski&Bike Špičák

WEB: sumava.spicak.cz / enduroserie.cz