reklama

reklama

MTB pláště v českých rukou. Rubena se vrací, Zleen se rodí!

Poslušně hlásím, že se za dobu mojí nepřítomnosti (dovolená) nic zvláštního nestalo! Tedy až na takový detail, že se cyklo pláště Mitas vrací pod značku Rubena, zpět do českých rukou, stejně tak, že se na trhu objevuje další český výrobce cyklistického obutí, značka Zleen Tires!

Začněme lehce upravenou tiskovou zprávou společnosti Rubena:

Dnes opět ryze český gumárenský výrobce Rubena, s.r.o., který je neodmyslitelně vryt do paměti nejen českých cyklistů, ustupuje od značky Mitas a celý velo sortiment bude nově (znovu) nabízet pod značkou Rubena Tyres. 

„Věříme, že si naše české velo produkty, které vyrábíme již od roku 1928, zaslouží ryze českou značku! Proto opouštíme nadnárodní brand Mitas a vracíme se k českým kořenům. Jsme Rubena Tyres!“

„Hrdě navazujeme na dlouholetou tradici a zároveň hledíme směle vpřed. Od teď to máme pevně v našich českých rukou. Nic nás už nesvazuje a nelimituje. Jsme odhodláni překonávat hranice a posouvat se dál. Naše vize jsou plné inovací a pozitivních změn. Těšte se na nadupanou jízdu bez limitů.“ Zaznívá v prohlášení společnosti Rubena, s.r.o.

Jedna z věcí, která se příliš nemění, je spojení s legendou české i světové MTB scény a dlouholetým ambasadorem značky, jímž je Richard „Gaspi“ Gasperotti.

„Jsem srdcař. Na českých pláštích od Rubeny jezdím už víc jak 15 let a procestovaly se mnou skoro celý svět. Bez odvahy se člověk nikdy neposune dál, a proto si cením velkého a odvážného kroku Rubeny, že se odpoutala od nadnárodní společnosti Mitas a je opět ryze českou značkou. Bude to jízda!“ Říká Gaspi ve videu níže.

Tradice výroby gumárenského průmyslu společnosti Rubena sahá až do roku 1908. První československá pneumatika pro jízdní kola byla v Náchodě vyrobena v roce 1928. Ročně tento podnik expeduje miliony plášťů a duší do celého světa. Vše je vyráběno v České republice v největší specializované továrně na výrobu plášťů a duší v Evropě. Výrobní sortiment značky Rubena Tyres zahrnuje pláště na kolo pro MTB, Road, Gravel, City a Trekking, včetně plášťů určených pro E-biky.

Zleen® tires – nová značka se představuje!

Druhou zajímavou „gumárenskou“ novinkou z českých luhů a hájů je vznik nového výrobce Zleen tires, za nímž stojí někdejší manažeři společnosti Mitas. Vše se tak zdá být spojeno se vším. Alespoň do určité míry. Zleen Tires přitom nevzniká na „zelené louce“ lusknutím prstu, naopak se jedná o výsledek dvou let vývoje a testování.

Výsledkem je aktuální nabídka čtyř druhů MTB plášťů nesoucích jména různých kočkovitých šelem. Nabízeny budou sportovní, XC a trailové vzorky, primárně určené pro 29“ kola, vybrané kusy budou nabízeny i v rozměru 27,5“. Pláště značky Zleen budou vyráběny za využití vlastních originálních forem, vznikat by měly na různých místech v Evropě. Cena aktuálně nabízených plášťů Zleen se pohybuje od od 499 do 849 Kč – přehled modelů zleen.online

„Pod značkou Zleen vyrábíme a prodáváme široký sortiment veloplášťů a veloduší. V naší nabídce zatím najdete zejména pláště a duše určené pro sportovní jízdu. Pláště nabízíme ve čtyřech různých dezénech a ve třech kvalitativních řadách (Sport, Sport Lite a Sport Lite eReady) . Připravujeme rozšíření sortimentu i o špičkovou řadu Professional, která uspokojí i ty nejnáročnější cyklisty a amatérské závodníky.“

Bližší informace najdete na stránkách: www.zleen.online

Text: Štěpán Hájíček (Rubena) / Foto: Rubena/Zleen Tires

Zleen Cheetah 29×2,25″ Sport Lite | 880 g, tvrdý povrch, lesní a polní cesty
„Rychlý jako gepard. Nízký valivý odpor pro hladkou jízdu po šotolině a zpevněných cestách.“
Zleen Leopard 29×2,25″ Sport Lite | 930 g, XC a trail
„Silný jako levhart. Univerzál pro terén a traily s vynikající odezvou v náklonu.“
Zleen Tiger 29×2,35″ Sport Lite | 950 g, XC a trail
„Plášť má vynikající záběr v těžším terénu, zejména v blátivých podmínkách.“
Zleen Wildcat 29×2,25″ Sport Lite | 890 g, tvrdý povrch, lesní a polní cesty
„Mrštná jako kočka divoká. Pro sportovní jízdu v rozmanitých terénech.“