reklama

reklama

Cannondale Topstone Alloy – Jednoduchost, účel, výdrž! (tech news)

V dubnu tohoto roku jsme se měli možnost seznámit s novou vylepšenou verzí gravel biku Cannondale Topstone Carbon, která vlastně vždy měla svého jednoduššího hliníkového sourozence. Každé z těchto kol ale jakoby si razilo svou vlastní cestu. To se nyní částečně mění, jelikož přichází nový Topstone Alloy, jehož silueta se nápadně podobá karbonové variantě.

Zatímco v případě karbonové podoby bylo možné vyprávět různé příběhy, třeba na téma vidlice Lefty Oliver, možnosti měnit kola 700c a 650b, nebo také s ohledem na zajímavě pojaté řešení „zadního odpružení“ Kingpin, zde, u nového Topstone na hliníkovém rámu, toho až tak dramaticky revolučního není.

Ano, i toto kolo je kompatibilní s odpruženou jednonohou vidlicí Lefty Oliver, ta se zde ale jako běžná součást výbavy nevyskytuje a není ani příliš pravděpodobné, že by se pro její samostatný nákup někdo později rozhodl. Vidlice dražší než půlka kola?! Ale ona možnost zde je, kdo by chtěl…

reklama

Mnohem pravděpodobnější je situace, kdy si budete užívat zbrusu nové, plně karbonové vidlice, která by měla být pevná, rozumně komfortní, ale také dostatečně robustní, aby s klidem unesla veškerou vaši cestovatelskou bagáž! Vedle třech šroubů z každé strany přitom pamatuje i na možnost snadné instalace blatníků.

Cannondale ostatně prezentuje nový Topstone Alloy na příkladu několika klíčových hesel.

Schopný: Dostatek místa v rámu a ve vidlici pro pláště do šíře 45 mm (s blatníky doporučeno max 40 mm) pro náročný terén, nebo nevyzpytatelné expedice. Užijte si více pohodlí a vyšší přilnavost! *Standardní obutí WTB Riddler 700x37c

Jednoduchý: Při návrhu nového modelu Cannondale Topstone Alloy se tvůrci zaměřili na jeho jednoduchost, snadnou použitelnost a maximální kompatibilitu. Proto zde najdeme standardní kola na pevných osách, či závitové středové složení BSA, aby bylo možné použít kliky jaké se vám budou líbit.

Uveze vše: Rám je vybaven celou plejádou úchytů určených pro nosiče, brašny, košíky na pití atd. Nahodit Topstone Alloy do plné polní a vyrazit s ním za dobrodružstvím proto nebude nejmenší problém!

Jisté ovládání: Tajemství skvělého kola spočívá často v jeho geometrii. Pozice jezdce proto byla vyladěna tak, aby poskytla jak dostatečné pohodlí, tak i dostatečnou oporu pro rychlou jízdu a kontrolu v členitějším terénu.

Text: Štěpán Hájíček / Foto: Cannondale

Další specifika a speciality Cannondale Topstone Alloy (2022)

  • Geometrie Cannondale OutFront spojující dostatečnou agilitu, zábavu i stabilitu potřebnou na dlouhé cesty a dobrodružné výpravy
  • Zcela nová plně karbonová vidlice s řadou úchytů i přípravou pro připevnění blatníků
  • Příprava pro použití teleskopické sedlovky s vnitřním ovládáním (průměr 27,2 mm)
  • Pamatováno je i na tradiční senzor na předním náboji načítající ujeté kilometry a řadu dalších dat
  • Kompatibilní se systémem SmartSense (osvětlení + radar | více na webu www.cannondalebikes.cz)
  • Velikosti rámu: XS, SM, MD, LG, XL
  • Kola/pláště: 700x37c (maximální šíře 45 mm)
  • Barvy: *většina modelů ve dvou barevných variantách
  • Ceny (Topstone Alloy 1 / 2 / 3 / 4): 59 999 / 51 999 / 38 999 / 34 999 Kč
  • Více informací: www.cannondalebikes.cz / www.cannondale.com