reklama

reklama

Fox 36 – Menší update korunky! | Tech news

Když chvíli poté, co dorazilo představení zcela nové gravelové vidlice Fox 32 TC, přišlo také info o změnách u řady Fox 36, čekal jsem a pátral jsem co vše se zde meziročně změnilo! Upřímně moc toho není… Fakticky je nová pouze korunka, vše ostatní zůstává při starém.

Ono na druhou stranu není nutné měnit něco co funguje! Navíc současná řada vidlic Fox 36 s námi není zase tak dlouho, aby potřebovala zásadní „remake!“ Co se tedy mění je hlavně podoba korunky, která mě větší styčnou plochu se sloupkem řízení, což by mělo podpořit pevnost, tuhost a odolnost tohoto značně namáhaného spoje.

Lehčí změnou tvaru korunky samotné se podařilo ušetřit 20 gramů. Takže více tuhosti, méně hmotnosti. To se dá akceptovat!

Další konstrukční prvky jsou de facto bez větší změny. Třeba lehká šroubovací osa Kabolt X, vnější mazací kanálky a „odfukovací“ tlačítka (Bypass Channels), obloukový spojovací můstek, vyspělé tlumení GRIP2, nebo vzduchová komora FLOAT EVOL. To vše ale již dobře znáte. Pojďme se tedy mrknout na pár obrázků, máte-li zájem, nebo také na fajnové video, kde své umění s novou „třicetšestkou“ na kole předvádí Greg Minnar.

Více o rodině produktů Fox 36 na webu: www.ridefox.com

Text: Štěpán Hájíček / Foto: Fox

reklama