reklama

reklama

For Bikes 2022 | Návrat po dvou letech pauzy! (fotoreportáž)

Sám bych si to nejspíš ani neuvědomil, každopádně hned několikrát jsem byl upozorněn na fakt, že tradiční jarní veletrh cyklistiky – ForBikes – se vrátil do našich kalendářů po nemalých dvou letech nucené pandemické pauzy! Nejen mě proto zajímalo, jaké to bude, jak to bude vypadat, kolik zde bude lidí a kolik zde bude kol?

Letošní veletrh ForBikes se konal od pátku 25. 3. do neděle 27. 3. 2022. Shodou okolností o mimořádně slunečném a teplém víkendu, kdy to nejspíš mnoho z nás táhlo více do lesa a do kopců než pod umělé osvětlení výstavního areálu PVA Letňany. Já sám tak zvolil taktiku, vcelku tradičně, vyrazit do Letňan v pátek, „odpracovat si“ své, abych měl víkend volný pro lesní radovánky!

Před návštěvou veletrhu, na němž jsem už zatraceně dlouho nebyl, ani na žádném jiném, jsem se sám sebe ptal, co od této akce lze vlastně očekávat? Ještě ráno jsem se podíval do plánku a nabyl dojmu, že to bude návštěva tak na hodinu dvě, proběhnu pár stánků, udělám pár fotek a zase tradáá!

Jenže realita byla trochu jiná – příjemnější. Oproti hrubému rozkresu, kde bylo vyznačeno jen pár konkrétních vystavovatelů, ostatní políčka byla prázdná, to v reálu vypadalo jinak, mnohem více optimisticky. Letošní veletrh nebyl zrovna obrovský, tři haly plus spojovací chodby a další zázemí, smutně prázdný ale také nebyl. Navíc i lidí zde bylo první den výstavy (v pátek) poměrně dost.

Plánek letošního ročníku ForBikes (2022)
Součástí doprovodného programu byl třeba i tento HotWheels pumptrack

reklama

Je pravdou, že pokud to člověk nebral úplně do hloubky, mohl mít proběhnutý celý veletrh během půl hodiny, při trochu zevrubnějším zkoumání exponátů za hodinu a půl. K tomu možná nějakou limonádu, pivo, něco do žaludku… Dvě hodiny max!

Já to ale bral více pracovně, zastavil se u vícero stánků, osobně si popovídal s řadou fajn lidí z oboru, které jsem delší čas osobně neviděl… Za mě to byla vlastně o dost příjemnější zkušenost, než jsem si dopředu myslel, jelikož veletrhy jako takové obecně příliš v lásce nemám. Stalo se ale, že jsem zde strávil skoro celý den a odcházel až chvíli před zavíračkou.

Jasně, kol a jiných exponátů zde nebylo nejspíš tolik jako minulé ročníky, ono se není čemu divit, vzhledem k tomu, v jakém stavu se aktuálně nachází cyklistický trh.

Celkově jsem ale měl z této akce dobrý dojem a troufnul bych si tvrdit, že ForBikes rozhodně neřekl poslední slovo. Proto, pokud nezasáhnou do toku světa další nečekané vlivy, mohl by tento koncept další roky rozhodně pokračovat a snad se i opět postupně rozšířit. Nemám u sebe ale žádnou křišťálovou kouli, proto můžu jen hádat a přát to sobě, našemu oboru i celému veletrhu.

Text a foto: Štěpán Hájíček

Cyklomax – Rock Machine

BIKEACTION – Rocky Mountain, Bungi Bungi, Fidlock…

reklama

BIKEPORN.cz | Nukeproof, Yeti, Niner, WTB…

CANYON

RASCAL BIKES

reklama

Další střípky z ForBikes 2022