reklama

reklama

Nové značky v nabídce Schindler spol. s r.o. | Adidas, Lumos, FLR

O aktuální situaci na trhu s jízdními koly si snad nemusíme opakovaně nic vykládat! Výrazně pozitivnější může být informace, že se na český trh dostává několik nových značek či nových zastoupení mezi doplňky a další výbavou. Společnost Schindler spol. s r.o. totiž čerstvě přináší helmy Lumos, tretry FLR a sportovní brýle Adidas.

Lumos – Bostonské helmy s osvětlením

Za zrodem značky Lumos se skrývá vcelku zajímavý příběh. Začalo to pár nadšenci z Bostonu, kteří měli pocit, že jsou jako cyklisté pohybující se po městě v pozici „ohroženého druhu“, proto se rozhodli začít s tím něco dělat.

Následně se zrodil nápad na chytré, bezpečné a praktické helmy s integrovaným osvětlením, případně i s ukazateli směru – s blinkry. Celý tento projekt přitom začal jako dnes tolik populární start-up, přičemž se na Kickstarteru a dalších platformách téměř okamžitě zformovala skupina nadšenců, kteří celý projekt v začátcích potřebným způsobem podpořili.

Dalším z klíčových prvků rozvoje celé této myšlenky bylo spojení se společností Grab Holdings Inc. odstartované v roce 2019. Grab je služba pro rozvoz jídla a nákupů po městě zhusta využívající kurýry-cyklisty, které Lumos dodal helmy s osvětlením pro celý jejich doručovací team!

*Jako jistá pocta všem, kteří rozjezd této značky podpořili, nese přitom jeden ze základních a zásadních modelů dodnes název Kickstart (případně Kickstart Lite).

V současné době nabízí Lumos chytré přilby s integrovaným osvětlením ve sportovním či více městském stylu, u nichž se směrovky zapínají buď dálkovým ovladačem připnutým na řídítka, případně pouhým gestem ruky v případě, že helmu spárujete s hodinkami Apple!

*V roce 2019 se dostalo značce Lumos dalšího netradičního ocenění v tom smyslu, že se její helmy staly vůbec prvním produktem tohoto druhu prodávaným na platformě Apple store!

Aplikace v chytrém telefonu navíc umožňuje nastavovat různé režimy svícení a blikání, lze přes ni sledovat stav baterie v helmě či zaznamenávat jezdcovu aktivitu. Z hlediska bezpečnosti si pak lze vybrat modely s technologií MIPS, či klasické provedení bez této přídavné ochrany.

Oficiální web: www.lumoshelmet.co

reklama

FLR – špičkové tretry z Izraele

Izraelská značka FLR se zaměřuje na vývoj a výrobu kvalitních a maximálně efektivních cyklistických treter, a to v poměrně širokém spektru záběru. Všechny modely jsou přitom vyvíjeny společně s řadou profesionálních jezdců, vybrané kusy lze dokonce vídat na nohách závodníků seriálu Grand Tour.

FLR staví na vlastním vývoji a ověřených technologiích, kdy se používají například mimořádně pevné celokarbonové podešve, syntetická kůže z mikrovlákna, utahovací systém ATOP nebo podrážky Vibram. Silniční a MTB modely mají většinou několik barevných variant a různé typy zapínání – tkaničky, pásky, přezky, nebo utahovací kolečko s vlascem.

Nabídka treter FLR je skutečně pestrá! Začít lze u dvou typů platformových treter AFX, přes cyklo-turistické s podrážkou Vibram (Bushmaster). Pokračováním mohou být tretry připomínající sportovní běžeckou obuv (Energy) a vrcholem špičkové MTB a silniční varianty. Za třešinku na dortu lze považovat tretry s pleteným svrškem (F-11 Knit, F-35 Knit nebo F-55 Knit).

Oficiální web: www.flr.shoes

Sportovní brýle Adidas

Tradiční sportovní značku Adidas jistě není třeba nikomu představovat! Společnost Schindler spol. s r. o. přitom nyní dostala důvěru a zejména právo distribuce na kompletní nabídku brýlí této věhlasné německé značky. V české nabídce budou jak sportovní brýle, tak i fashion modely z kolekce Adidas Originals. Dostupné budou rovněž rámečky pro dioptrické brýle, aby se nikdo necítil ošizen.

Zrovna Adidas je natolik věhlasnou značkou, že její zázemí či produkty není třeba více rozpitvávat, bohatě postačí, když k našemu představení přidáme pár ukázkových snímků, pár zajímavých modelů včetně jednoho exkluzivního s rámečkem vytvořeným 3D tiskem!

Oficiální web: www.adidas.cz

Cyklistické brýle Adidas: www.adidas.cz/../cyklo-bryle