reklama

reklama

TT 29 hours – Unikátní soutěž pro jezdce, filmaře a fotografy

O posledním víkendu v říjnu se na Trutnov Trails odehraje u nás doposud nevídaný závod s názvem TT 29 hours. Otcem této myšlenky je Michal Maroši, přičemž soutěžit bude několik teamů složených z bikerů, kameramanů a fotografů. 

(tisková zpráva)

Deset týmů vybraných pořadatelem bude mít 29 hodin na to, aby na Trutnovských Trailech natočili a nafotili co nejlepší záběry, které v sobotu 29. října večer představí veřejnosti a odborné porotě. Ta vybere a ocení nejnápaditější snímky zachycující nejzajímavější nebo nejodvážnější sportovní výkony cyklistů na horských kolech. Současně bude otevřena i soutěž pro jezdce, kameramany a fotografy z řad veřejnosti.

Výsledky vyhodnotí odborná porota ve složení David Horváth (DHC), Jan Strejcovský (FAMU), Lukáš Wagneter (Red Bull) a Martin Vrbický (Fullface). Posuzovat se budou originalita, technické zpracování výstupů, obtížnost jízdy, náročnost terénu, kreativita, nápaditost, příběh a celkový dojem.

Soutěžní týmy se mohou skládat minimálně ze 2 a maximálně z 5 lidí. Minimální team tvoří jezdec a fotograf nebo fotografka a kameraman nebo kameramanka. Team je možné rozšířit o dronaře, postprodukci nebo další dva až tři jezdce. Na konci soutěže budou vyhlášeny tři nejlepší fotografie a jedna v kategorii RAW. Za video se budou hodnotit tři nejlepší snímky o délce 1:30 až 2:30 minuty. 

Trutnov Trails je lokalita postavená bikery pro bikery. V současnosti zahrnuje 48 kilometrů trailů navržených a vytvořených tak, aby cyklistům na horských kolech přinášely radost a zábavu a současně představovaly výzvu pro zvyšování jejich fyzických i technických schopností.

Trasy jsou označeny a odlišeny podle obtížností pro jezdce různých úrovní. Po závodní programu budou v sobotu od cca 17:00 hodin na základně Trutnov Trails v obci Lhota u Trutnova představeny všechny výsledné materiály z akce. Následovat budou koncerty a další kulturní program, při kterém nebude chybět ledově namražený Jägermeister.

reklama