reklama

reklama

Říčky – privátní traily bez front a bez rolet (report Andrea D.)

Říčky v Orlických horách jsou mým tajným tipem na místo, kam vyrazit na příjemné a hravé traily, aniž byste se o ně museli dělit s davy dalších nadšených jezdců. Těžko říct, zda jsou prozatím „neobjevné“, nebo díky loňské pauze trochu zapomenuté? Každopádně rozhodně stojí za návštěvu!

Text: Andrea Drengubáková / Foto: Tom Rucký

V Říčkách se můžete svézt na dvou trailech, na které vás vyveze sedačková lanovka. První z nich je červený a má velice slušný „flow index“. 😁 Tím chci říct, že je relativně vyhlazený a prostý výraznějších technických pasáží, proto zde stačí pustit brzdy a opírat se zvesela do klopených zatáček.

Červený trail

reklama

Co se týká místních klopenek – v úvodu trailu jsou nižší a někdy snad až zbytečně zavřené, proto jsem se, v úvodní pasáži červeného trailu, nějak nemohla dostat do rytmu. S rostoucím počtem naklesaných metrů a vykroužených zatáček se ale klopenky postupně zvyšují, až se z nich stane regulérní koryto, do kterého se dá opírat co kolo (a hlava) dovolí! 🤘🏻

Červený trail

Vyžehlené a polovyžehlené pasáže jsou na této trati na pár místech proložené kamennými chodníčky. Ty ale nejsou nikterak náročné či záludné, jelikož jsou „vydlážděné“ tak, abyste se na nich nikde nezapíchli. Navíc je vedle obvykle k dispozici „čiknlajna“ v podobě modrého objezdu, který je vyznačený s dostatečným předstihem.

Červený trail – vpravo modrá objížďka

Mě osobně bavil červený trail více ve své druhé polovině, kde se to hezky rozjelo, klopenky tady byly náležitě vysoké a hezky „šejpnuté“, jako by je někdo uhlazoval lopatou včera večer! Popisovaná trať má, hlavně ke konci, značně rozmanitý charakter, jelikož se ke klopenkám přidají i hravé terénní vlny a vše je postavené pěkně do plynula. Závěr tohoto trailu lze proto doslova prosvištět!

Červený trail

Ve spodní pasáži lze, jako pověstné třešinky na dortu, najít i rozumně velké lavice. Na první pohled se sice mohou zdát docela vysoké, jsou ale poměrně krátké a ve výsledku příjemné. Stačí rozumná rychlost a trocha snahy na odrazu a poté je lze velice snadno přeletět. Respektive, bez větších problému je doskočím i já, takže si tady jistě s radostí poskočí širší sorta bikerů. Nicméně tato lajna s lavicemi se dá opět bez problémů objet po modrém flowtrailu.

Červený trail- lavice, které lze objet po modré objížďce

Dále se mi v Říčkách hodně líbil černý trail, což je taková hravá enduro trať, která pracuje s tím, co les dá! Tedy s kořeny, kameny, zkrátka má hodně přírodní charakter a ten já jednoznačně cením. 👍🏻

Černý trail

Samozřejmě není černá, jako černá, proto si v tomto případě nepředstavujte nic na způsob běžných černých bikeparkových tratích u nás. Tedy úseky, kde máte pocit, že vám vypadnou řídítka z ruky a že hned po jízdě musíte s kolem do servisu! Tahle černá v Říčkách je pozvolnější, nejsou tady žádné ultimátní prudké pasáže a celkově je pěkně jezdivá. Stále si ale zachovává svou slušnou technickou náročnost.

Černý trail

Celkově se dá říct, že areál Říčky nabízí takřka privátní traily, protože po loňské pauze se možná na zdejší resort trochu „zapomnělo.“ Nicméně aktuálně to může být pro návštěvníky spíš zajímavá výhoda, protože oproti jiným „nabitým“ bikeparkům tady nestojíte frontu na lanovku a v podstatě ani na oběd. Díky tomu všemu jsou traily v dobré kondici, nejsou rozbité, ani roletové a mají svoje specifické přírodní kouzlo.

reklama

Černý trail

Říčky v kostce

Vzdálenost z Prahy: 2 hod 18 min
1 jízda na lanovce dospělí (nahoru) / celodenní: 100 Kč / 490 Kč
Zapůjčení sjezdového kola dospělí (1 den): 750 Kč
Sjezdové káry dospělí 1 jízda: 70 Kč
Provozní doba lanovky: Každý den 9:00 – 17:00 v půlhodinových intervalech

Lanové centrum: www.lanovyparkricky.cz

Webové stránky střediska: www.skiricky.cz

Areál Říčky

V Říčkách jsme reportovali na kolech KONA, v oblečení FOX a s helmami a brýlemi značky SMITH.