reklama

reklama

Blinduro 500+ 2021 | Report + galerie + video + názory jezdců

Nepřekvapivě dlouho dopředu vyprodaná akce pořádaná po páté na březích Lipenské přehrady – Blinduro 500 – je již historií. Tedy alespoň ročník 2021.  Jaké bylo kvůli pandemii odložené Blinduro?

Text: Michal Prokop, Zdeněk Pól / Foto: Blinduro

Už po páté se sjeli na Lipno milovníci jízdy na oči, hrabanky, endura, pohody, kempování a pochopitelně i organizátorského umu dvojice Prokop & Pól. Tentokrát se koncept opět vrátil do klasického víkendového módu.

Na programu dominoval enduro závod s osmi erzetami absolvovanými „na oči“, tedy bez možnosti dopředu si projet a natrénovat trať. První místo z hlavního závodu Blinduro 500+ si odvezla Fejola Nestlerová, mezi muži naopak dominoval Blinduro matador Vojta Bláha.

Fejola Nestlerová, při svém vůbec prvním startu na Blinduru, podala skutečně skvělý výkon, jelikož ovládla hned sedm z celkových osmi erzet rozložených do dvou dnů! Druhé místo brala Pavla Balíková a třetí skončila Tereza Prokůpková.

reklama

V mužích jednoznačně dominoval Vojta Bláha (Rock Machine). Také pro Vojtu byl úspěšný celý závodní víkend, jelikož zajel nejlepší čas na šesti z osmi naplánovaných erzet. Po prvním závodním dni se mu sice na paty lepil kamarád i konkurent Max Adami (Bikeporn), Vojta si ale svůj lehký náskok udržel spolehlivě i v neděli.

Max Adami se každopádně nevzdával a svou druhou příčku nikomu ani na chvíli neponechal. Naopak si po celý víkend udržoval solidní náskok před třetím nejrychlejším jezdcem celkového pořadí, kterým byl Franta Žilák (Rock Machine-Cyklomax Enduro team).

Kompletní výsledky Blinduro 500+ 2021

Ředitel závodu Michal Prokop

Názory

„Připravit všech 8 erzet byl letos vážně mazec! Pandemie, všelijaká omezení, změna termínu, různě se měnící podmínky pro sportovní akce, mlíkování trati v tropických teplotách… Snad se vše povedlo a lidé byli spokojení!“

„Za mě šlo v průběhu závodu vše podle plánu. Žádné větší zranění jsme naštěstí nezaznamenali, nikdo se v tom vedru neuvařil a všichni dorazili v pořádku do cíle. Většina s rohlíkem na puse a se spoustou zážitků a historek na cestu domů,” komentoval Blinduro víkend ředitel závodu Michal Prokop.

Vítězka dámské kategorie Fejola Nestlerová, druhá v pořadí Pavla Balíková a třetí skončila Tereza Prokůpková.

Fejola Nestlerová

„Blinduro na Lipně bylo mojí premiérou v tomto druhu závodů. Krajina je zde krásná, ale když jsem se po příjezdu na místo rozhlédla po okolí, mnoho kopců jsem tady neviděla. Sobota byla taková lehčí, nepříliš náročné traily, kde se muselo o to více šlápnout. Neděle přinesla obrat o 180 stupňů! Druhý den nás totiž čekaly prudké a také výrazně techničtější traily, kde se místo šlapání muselo více pracovat s kolem. A to se mi moc líbilo!“

Vítěz mužské kategorie Vojta Bláha. Za ním se umístili druhý Max Adami a třetí Franta Žilák.

Vojta Bláha

„Na Blinduru se mi opět líbilo. Sice jsem si po dojetí snad každé erzety říkal, že by mohla být klidně delší, je ale jasné, že kopce na Lipně už více nevyrostou. Nejvíc mě jednoznačně bavily poslední tři erzety, které jsme jeli v neděli, jelikož mi připomínaly Hardcore Blinduro na Plešivci! Jsem rozhodně rád za první místo, ač jsem Blinduro bral hlavně jako super trénink před italským závodem EWS.“

Lipenské Blinduro 500+ je jedním z vícero závodů konaných pod touto „značkou“. Již nyní se můžete registrovat kupříkladu na Vojtou zmiňované Hardcore Blinduro (17.-18. 7. 2021), nebo na Blinduro Trail Fest (27.-29. 8. 2021). Registraci na oba podniky pod tímto odkazem: registrace.sportsoft.cz

Souhrnné informace o všech letošních Blinduro akcích najdete na FB stránce: www.facebook.com/blinduro

Fotogalerie – Blinduro 500 sobota / Fotogalerie – Blinduro 500 neděle

reklama