reklama

reklama

Max Fredriksson – švédská stylová posila teamu Cannondale

Značka Cannondale, a zejména její závodní team, si zjevně dali za cíl, že rok 2021 nebude ani zdaleka tak „ospalý“ a neurčitý, jako sezóna předchozí. Nedávno jsme proto informovali o vstupu dvou nových tváří do soupisky Cannondale, nyní je doplňuje další jezdec – Švéd Max Fredriksson.

(tisková zpráva)

Max Fredriksson, pocházející ze Švédska, je představitelem nové generace jezdců, u nichž jsou jejich dovednosti a styl stejně důležité a inspirativní jako tituly ze Světovém poháru. Mladý, nezávislý a kreativní, navíc pocházející z míst, která si primárně s horskými koly nespojujeme. Max přináší nový pohled, čerstvou perspektivu a posunuté limity napříč různými disciplínami, podobně jako svým ojedinělým stylem a novými neotřelými lokacemi, kde své kousky předvádí.

Max s kolem začal v 5 letech, kdy se vrhnul na BMX, později jej zlákal dirt jump (2007), přičemž se na první skutečně významné pódium postavil v roce 2011 v rámci FMB contestu. Nemůžeme se proto dočkat, až budeme moci sledovat jeho triky v různých indoor parcích, při freeridingu, v ulicích jeho oblíbeného města, nebo v průběhu podniků jako je Crankworx či FMB. Vyhýbat by se ale neměl ani horám a lesům, strojům s vyšším zdvihem, či eMTB strojům Cannondale!

„Jsem více než šťastný, že se můžu stát členem teamu Cannondale pro následující roky. Cannondale byl v mých očích vždy jednou ze skutečně výjimečných značek, proto je pro mě obrovskou poctou vstoupit na palubu partnera takovéhoto kalibru! Již nyní máme v plánu řadu zajímavých akcí, proto věřím, že moje nejbližší budoucnost, ve spojení se značkou Cannodnale, bude vstupenkou do zcela nové úrovně! Nová vize, nové cíle, nové ambice a zcela nový zdroj motivace jsou, pevně věřím, předzvěstí velkých věcí nejen v roce 2021,“ hodnotí svůj vstup do teamu Cannondale Max Fredriksson.

„Rodina Cannondale se nyní, s Maxem na palubě, posune ještě více směrem ke skutečně stylové jízdě! Snad každý je nadšený a neubrání se údivu, když vidí Maxe, co vše dokáže se svým kolem, nebo spíše s koly předvádět! Takovéto spojení unikátního jízdního stylu, kreativity a vášně, to je cesta do budoucnosti MTB! Jen prosím nezkoušejte podobné triky jako Max, pokud vaše schopnosti nedosahují jeho úrovně!“ Jonathan Geran (ředitel globálního sportovního marketingu Cannondale).

Text a foto: Cannondale / Překlad: Štěpán Hájíček