reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #47_2020 | Ob rok nový trend?!

Na myšlenku dnešního úvodníku mě přivedl Vašek ze Shock Therapy, kde jsem byl minulý týden na návštěvě, abych si prohlédl nové prostory, novou větší dílnu atd. O tom ale bude jeden samostatný článek. Krom tohoto jsme s Vaškem nakousli pár obecných témat, kupříkladu opakované střídání jednoho trendu za druhým, a to s poměrně vysokou frekvencí!

Ono je to vlastně téma, které jsem zde již dříve z různých úhlů pohledu otevřel, možná i více než jednou… Každopádně proč se k němu nevrátit podobně jako se v módě vždy po X letech vrací zvonáče, batika či dlouhé vlasy 🤣

V principu jde o to, že vývoj horských kol, po první nadšené dekádě prošpikované mnoha zásadními zlepšováky, připomínal následně vcelku klidnou vodní hladinu, která se občas zčeřila, když do ní někdo vrhl tu menší, tu větší kámen inovace. Jenže pak se „něco stalo“! Popraskaly ledovce, zvedla se hladina, změnilo se klima!

Najednou vytáhl Gary Fisher z šuplíku, vlastně to nebyl ani jeho šuplík, nápad v podobě nového průměru kol – 29“ – a od té doby jako by se vše jednou pro vždy změnilo! 

Nejdřív to nebylo až tak rychlé a skokové, ale už v době, kdy se postupně kupředu draly velké obruče, se onen poklidný rybník začal měnit v pravidelně se vlnící středozemní moře…  Za další časový interval se pak dokonce transformoval v těžko předvídatelný bouřící oceán změn! Ono nám to možná až tak divoké nepřišlo, když jsme v tom žili a když jsme ty změny sledovali v reálném čase, avšak dnes, když se člověk zastaví a ohlédne přes rameno!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Jak šel čas…

Gary tomu všemu asi vykopal základy, jelikož ve chvíli, kdy se začalo obecně debatovat nad tím, zda je lepší průměr 26“, nebo 29“, jako by se otevřela pomyslná Pandořina skříňka horské cyklistiky! Když to vezmeme chronologicky: Nejdřív tu byla (nekonečně dlouho) 26“ kola, pak přišel šok s průměrem 29“! Poté, co se začal větší rozměr postupně prosazovat, přišlo „pár dobráků“ s nápadem, že „větší je sice lepší“, ale proč to hned musí být 29“, že? Co takhle zkusit kompromis v podobě průměru 27,5“!

Netrvalo dlouho a tyto dvě novinky de facto vytlačily původní parametr 26“, který dnes zůstal vlastně jen u dětských kol, ač vlastně i tam mizí a z 24“ se dnes jde rovnou na 27,5“. Když se alespoň na čas uklidnila bitva mezi zastánci velkého a středního průměru, objevil se jako přízrak z jiného světa fenomén fatbiku! Ten zaplál jako pochodeň jasným plamenem obecného zájmu, alespoň na jednu sezónu, aby po roce podobně rychle vyhasl a vrátil se víceméně zpět do své šedé zóny. 

Co dalšího vymyslet?

S fatbiky to tedy nevyšlo podobně jako s 29“ před lety, co zkusit zase nějaký kompromis? Třeba něco mezi tlustou šestadvacítkou a 27,5“? Jo, 27,5 Plus bylo na světě! Ale ani tato cesta nevedla k vysněnému cíli, navíc se tvrdě bojovalo o definici pluska – jak moc široké má být, aby to bylo skutečně plusko?! A je to koncept pro klasické MTB, nebo spíš pro eBiky? 

Nevadí, Pluska také postupně škrtáme, alespoň jsme lidi přesvědčili, že trochu širší ráfek a širší guma nejsou překážkou! Jenže co dál? Další průměr? Blbost! Co ale dělat, když zájem o tradiční 27,5“ postupně uvadá? Schválně narveme všechnu snahu a vývoj zase do 29“, to doposud vycházelo, a dáme tomu i širší pláště, třeba 2,5“, ať to trochu vypadá a dá se s tím jezdit i pořádný terén! 

*Boost, Super Boost, Ultra Boost, Hyper Super Duper Deluxe Boost apod. radši ani nezmiňuju…

Ale bacha, tady už zase začínáme narážet, protože pro mnoho lidí je tento velký průměr příliš! Kde tedy hledat kompromis? Počkej, co to blbnou kluci v DH a Enduru s těmi malými koly vzadu? Tohle už tu přeci bylo – 26“ vepředu a 24×3,0″ vzadu a moc to nedopadlo?! Příliš se nechytil ani nápad nazvaný 69er – spojení 29“ vepředu a 26“ vzadu!? Jestli tam nebyl prostě moc velký skok?

Co když ale necháme vepředu oblíbených 29“ a dozadu nasadíme stále ještě nezapomenutých 27,5“? To by mohlo fungovat! Už jen jméno? Jo, v DH tomu říkají Mullet! Bereme! 🤟🏻

www.instagram.com/bikeandride.cz

Udržet motor v chodu

Když to člověk takhle nasází hezky za sebe, tak to skoro vypadá jako „Nekonečný příběh“, jen vlastně nikdo neví, jakým směrem se Falco vydá příště a co dalšího nám nabídne!

Jasně, kola byznysu se musí točit, avšak teď dost skřípou a drhnou, jak do nich napadal ten „bordel z Číny“! Tohle bude chtít vyčistit, promazat a až se to soukolí přestane sekat, tak zase nasypeme do ekonomického bikového motoru nějaké nové palivo a nové nápady, nebo oprášíme něco staršího a budeme věřit, že tomu zase všichni podlehnou a budou s námi společně přikládat pod kotel vývoje a ekonomiky, aby nám to nikdy nevychladlo 😜🤟🏻

FREERIDE IS DEAD

Jak je to dnes se svobodným a ničím nespoutaným freeridem? Dá se ještě vypadnout do přírody a najít něco zajímavého, nebo už to zcela ovládly bikeparky a traicentra?

Řada parádních fotek k tomuto videu na: pinkbike.com

11 and 8 year old shred huge jumps at Bikepark Ferme Libert!

Kupředu letí mladá krev! Muzika burácí!!! 🤘🏻

ENDURO RIDING IS AMAZING MTB #4

Prostě takový luxusní enduro sestřih…

My First Time riding a 29er Downhill Bike ! Here is what surprised me.

Rémy Métailler poprvé za řídítky DH mašiny na 29“ – CUBE Two15 HPC SLT 2021!

CUBE Two15 HPC SLT 2021

Když už jsme u toho, zde je představení Rémyho kola…

Více na: cube.eu

Nukeproof: Lill Robbo- Goes to Italy

Menší připomínka jednoho z mála letošních startů EWS – Lill Robbo na stroji Nukeproof za Team CRC.

Foto a stoty: pinkbike.com

MY JUMP TRAIL MADE THE GOPRO BEST LINE FINALS!!

Jak vznikala lesní „skákací lajna“, s níž se její tvůrce dostal do finále soutěže GoPro Best Line!

**CZECH MADE**

ŠÍLENÁ JÍZDA NA ŽIDLI V DODÁVCE!

„V novým videu jsme se rozhodli uspořádat exkluzivní contest, ve kterým jsme postavili na svahu dvě identické tratě a utkali se o nejultimátnější výhru, respektive prohru! V ingrediencích byly kýble s vodou, banánový slupky, klubko plášťů, lahvička s jarem a dřevěná fošna…“

BIKE O’Clock

TIP NA 100% ZLEPŠENÍ WHEELIE!

„Přišel na řadu můj novej #TRICKSTOP! Ondra mi ve videu z Mikulova zadal ujet ve wheelíčku 1 km, což jsem popravdě nikdy nezkoušel a tušil jsem, že v tom trochu bude háček. Ve wheelie jezdim pořád a odpozoroval jsem, že každou chvíli mě něco trochu rozhodí a přední kolo jde k zemi. Určitě se mi už někdy podařilo ujet pár stovek metrů, ale celej kilometr rozhodně ne!“

BIKE O’Clock

**BONUS**

Santa Got Me The Wrong Bike

Za týden bude zbývat už jen měsíc do Vánoc… To abychom se pomalu naladili 😁😎