reklama

reklama

Soustředění reprezentace – Kouty n. D. (report Milan M.)

Kvůli pandemii a souvisejícím omezením došlo letos k odsunu či úplnému zrušení řady závodů či eventů, to nás sportovce ale nemůže zastavit či vyřadit ze hry. Před restartem sezóny, poslední týden v květnu, jsme se proto sešli v Koutech nad Desnou na reprezentačním soustředění gravity disciplín konaném pod hlavičkou Českého svazu cyklistiky.

Text: Milan Myšík / Foto: Jakub Šedivý

Toto repre soustředění se koná každý rok a obvykle je určené pro skupinu DH a 4x závodníků. Letos jsme k nim nově přibyli my – enduráci – a užili si tak skvělý tréninkový kemp v termínu 25. 5. – 29. 5. Kouty jsou navíc skvělá lokalita, podle mě se jedná o nejlepší bike park v ČR, protože jsou tam lajny jak pro mírně pokročilé, tak i pro profíky.

Navíc se na podobě parku stále pracuje, což dokazuje prostý fakt, že při každé mojí návštěvě je zde něco nového. Zázemí je tady také perfektní, ubytování a jídlo hned v areálu, takže vše při ruce!

První den jsme dali nějakých 13 jízd, z toho jsem si dal posledních pár kusovek. Zbylé dny bylo jízd o trošku méně, ale zase se přidalo se na rychlosti. Přeci jenom jezdit v tak velké partě toho nejlepšího, co česká gravity scéna nabízí je super a člověk hned získá jinou motivaci.

V rámci soustředění jsme absolvovali i měřené jízdy na DH trati. Skvělou formu zde předvedli zejména Matěj Charvát, Standa Sehnal nebo Kuba Říha. Jezdilo se fakt dobře, ačkoliv kromě prvního dne ostatní dny propršelo a člověk by si na konec května na horách představoval jiné počasí. I tak to stálo za to! Ostatně ježdění na kluzkém povrchu je ten nejlepší trénink.

Po třech dnech na kopci jsme toho měli všichni plné ruce a příjemně unavení jsme se rozjeli každý domů. Tedy až na některé sjezdaře, kteří zamířili na první závod Moravsko-slovenského poháru.

Díky všem klukům z nároďáku za super týden, díky Českému svazu cyklistiky a Milanovi Suchomelovi za uspořádání tohoto předsezónního kempu a v neposlední řadě Kubovi Šedivému za fotky.

Enduro sezóna začíná 13. – 14. června prvním závodem Enduro série na Klínovci, tak se vidíme tam na kopci. Zdar, Milan!

Text: Milan Myšík / Foto: Jakub Šedivý

Původní reportáž na webu milanmysik.com