reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #24_2020 | Jedno gravel odpoledne!

Tento víkend jsme podnikli s kamarádem jeden vcelku dobrodružný výlet na gravel kolech, který sice na ujeté kilometry nebyl nijak dramaticky dlouhý, ale když se člověk podívá na celkový čas pohybu a hlavně si zpětně promítne, co vše jsme absolvovali a viděli… Prostě paráda!

O vlastní fascinaci gravelbiky jsem se na webu BikeAndRide.cz s vámi podělil již mnohokrát a nejednou jsem také opakoval, že mě tato kategorie baví nejen proto, že je nyní trendy, ale že je mi prostě tento druh cyklistiky dlouhodobě blízký. Baví mě občas vyměnit bytelné horské kolo a neustálé hoblování oblíbených trailů za stroj výrazně lehčí, s berany a s potenciálem sednout, vyrazit do neznáma a objevovat.

Hledat cestu domů

Podobné to bylo i tuto sobotu, kdy jsme náš výlet začali dopolední cestou na vlak, poté asi hodinou jízdy po kolejích s cílem nechat se doopravit do výchozího bodu a pak se vracet zpět po cestách, které si jednoduše najdeme v mapě.

Pro mě osobně to byla objevná výprava od A do Z, jelikož jsme se pohybovali v kraji, který prakticky neznám. Můj společník na tom byl sice o něco lépe, v zásadě ale znal jen určité dílčí oblasti z pěších výletů, přičemž vše mezi tím byla převážně mapová improvizace. O to větší měl tento výlet kouzlo.

Povedlo se nám tak v první části řízeně bloudit podle mapy s tím, že jsem měl telefon na řídítkách a občas koukal kudy a jak vede vybraná turistická značka. Už jen začátek byl dost výživný, jelikož jsme to vzali několikrát ostře nahoru a dolů. Opakovaně jsme zapadli po úzké pěšině do zaříznutého údolí, po kamenech, kořenech a mezi kopřivami se prodírali kus podél vody, aby nás turistické značení po chvíli zase vyhnalo nahoru, ostrým stoupáním na kopec, či jen na horní hranu údolí.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Kolik je času do tmy?

Dle původního plánu jsme věděli, jaký objem kilometrů nás asi čeká (cca 75 km) a měli jsme na to hromadu času. Přesto, když jsme v maximálně dobrodružném gravel stylu „spotřebovali“ na prvních 30 kiláků asi tři hodiny, začali jsme pomalu vtipkovat o tom, jestli to stihneme do cílové destinace za světla!

Za všechny ty nevšední zážitky, kdy jsme nejednou kola nesli, někdy nahoru, někdy dolů, jindy zase podél vody mezi kameny a přes skály, to ale rozhodně stálo. První třetina, nebo skoro půlka, alespoň co do kilometrů, byla skutečně výživná a zatraceně dobrodružná.

Viděli jsme a projeli řadu krásných míst, zaříznutá údolí, ostré skály, hluboké lesy, otevřené louky, stepní krajinu, přehradu pod Dukovany, několik rozhleden a už nevím co dalšího, že by z toho byl slušný cestopis. A to byla třeba jen půlka výletu!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Přes Hlínu a domů!

Ta druhá už byla podstatně rychlejší, jelikož jsme záludné a často dost zarostlé stezky a pěšiny vyměnili místy za silnici nebo širší lesní cesty, kdy jsme neustálé zajíždění a vyjíždění z a do údolí vyměnili za jeden velký kopec jako bonus před finálním dojezdem dlouhým táhlým údolím zpět do nížiny, kde celá tato výprava začala.

Prostě zase jednou luxusní zážitek v sedle, díky němuž jsem i sám sobě připomněl, co mě na gravelu vlastně tolik baví. Je to totiž tak trochu jako návrat ke kořenům, kdy jsem objížděl a objevoval svět za humny tehdy v sedle XC hardtailu. S horským kolem bych se dnes už ale na podobnou výpravu nejspíš nevydal, zato se štěrkoletem je to přesně to pravé ořechové!

Shifting Between

Putování nejen za Tasmánským čertem!

Pár fotek k videu na: Pinkbike.com

Linked Passions

Damien Guiot a francouzské Les Vosges jako nejdeštivější region této země!

Krásné fotky na: Pinkbike.com

Dusted

Prašné traily? Hmm, těch si teď u nás člověk moc neužije…

Neuron AL Young Hero with Fabio Wibmer | Mountainbiking Young-Defined

Mladá krev!

Mountain Bikers in Quarantine Bloopers + BTS

Rozšířená verze výborného bikového videa z karantény!

**CZECH MADE**

DROPDOWN TRACK PREVIEW 2020!

„Omrkni trať Dropdown 2020. Z vrcholu Slamníku nad Stezkou v oblacích o 570 metrů níž. Sedm kilometrů v kamení. Po trailu. Po trávě. V oblacích prachu. Loket na loket uprostřed divoké smečky na kolech! V sobotu jedna tréninková a jedna kvalifikační jízda jednotlivě. V neděli finálové jízdy ve skupinách po 50 jezdcích dle kvalifikace.“ Michal Prokop

MTB Trutnov Trails Bunkr trail

Bunkr trail jsem vlastně také ještě nikdy nejel! Já se na ty Trutnov Trails budu muset také brzo vypravit!

TrailDIRECTOR – BIKEPARK ŠPIČÁK!

„Pár černých trailů najdeš i v Bikeparku Špičák. Pokud chceš posouvat hranice svého ježdění a zažít nefalšovanou bikerskou atmosféru, bikepark na Špičáku je ideální volba!“ Michal Prokop

Dessler camp Sušice 2020

„Pro naše věrný zákazníky jsme vypsali nový camp v Sušici. Na nových Keltských trailech i na rychlostních zkouškách z Enduro X-Race, kde jsem v roce 2018 získal druhý místo v Mistrovství republiky v kat. nad 40 let.“ Pepa Dressler

PUMPTRACKY V PRAZE a okolí

„Dneska jsme se s Kubou Melicharem kouknuli na zoubek pražským pumptrackům. Je tady v Praze vůbec na čem pumpovat?“ Jakub Vencl

MTB STREET TOUR – OSTRAVA

„Po dlouhé době jsme vyrazili zase na jednu Street Tour s Vaškem Kolářem. Tentokrát padla volba na Ostravu. Nejdříve jsme si nebyli jistí, jestli najdeme nějaké spoty, ale nakonec to byla naprostá bomba! Velký dík patří i Filipovi Kamidrovi, který nás celým městem provedl a ukázal i místa, která bychom sami nikdy nenašli. Snad se Vám tenhle díl bude líbit.“ Jakub Vencl