reklama

reklama

Race Face – Nejen železo, ale také mnoho doplňků (2020)

Vcelku klasickou a tradiční značku Race Face máme povětšinou zapsanou jako výrobce stylových a funkčních dílů či komponentů, takříkajíc „železa.“ Race Face ale již delší čas nenabízí jen tyto kovové či karbonové díly, ale zaměřuje se též na mnohé doplňky či oblečení, jejichž nabídku průběžně vylepšuje a rozšiřuje.

Nemusíme vlastně zbytečně dlouho chodit kolem horké kaše, ale můžeme si připomenout třeba test chráničů Race Face Indy Stealth o nichž jsem psal koncem minulého roku a které dodnes velice rád a často používám. Jak je ostatně vidět na fotkách u řady testů.

Značka Race Face si přitom na sezónu 2020 připravila nejen jistá vylepšení těchto chráničů, ale přidala do stejné řady třeba i bikové kraťasy či vytvořila vlastní sportovní ledvinky. Vše si pojďme postupně prohlédnout, ať víme, co je nového.

Race Face Indy – inovované lokty a kolena

Naše dnešní představení můžeme začít přesně tam, kde jsme skončili, tedy u chráničů Race Face Indy (lokty a kolena). Zatímco lokty se meziročně proměnily jen zlehka, u chráničů kolen najdeme výraznější posun, a to přemístění stahovacího pásku z pozice na stehně dolů přes lýtko.

Předpokládám, dle vlastních zkušeností s tímto chráničem, že bude hlavním přínosem zejména snazší oblékání a svlékání, navíc, díky spojení stahovacího pásku s chráničem samotným, i jeho jistější fixace pro případ pádu. 

Jinak se to podstatné u těchto chráničů nemění. Tedy kupříkladu přítomnost tzv. chytré pěny D30™, která ztvrdne při nárazu, lehké provedení s vysokou vzdušností zajištěnou použitím materiálu T5 Evo, nebo základní zajištění polohy pomocí silikonových pásků na obou koncích základních „nohaviček“.

Race Face Indy Stealth (chrániče loktů) – 1 389 Kč
Race Face Indy Stealth (chrániče kolen) – 2 059 Kč

Race Face Indy – chrániče loktů
Race Face Indy – chrániče kolen

Kraťasy Race Face Indy

Ve stejné řadě a pod stejným jménem najdeme i nové kraťasy Race Face Indy navržené cíleně pro AM a Enduro. Vyznačují se použitím 100% nylonové tkaniny, která je vysoce odolná (neroztrhá se tak snadno), mají zvýšený pas pro dostatečné krytí zad s možností nastavení, který je nad to doplněný o silikonový proužek pro jistější usazení na těle.

Praktickou vychytávkou je laserem řezaná perforace na vnitřní straně stehen, coby systém pro lepší odvětrání. Zajímavostí může být speciální úprava vnitřní strany konců nohavic navržená tak, aby se kalhoty nezachytávaly o kolenní chrániče a jejich pásky. Kapsy jsou zde dohromady tři a všechny jsou na zip.

V případě zhoršeného počasí jistě oceníte i speciální voděodolnou úpravu DWR, která by měla „přežít“ až 60 pracích cyklů, později ji lze podpořit klasickou impregnací.

Race Face Indy (kraťasy) – 2 349 Kč

(barvy – černá, dijon, navy)

Race Face Roam – chrániče kolen

Pro všechny, kterým by připadaly chrániče Race Face Indy až moc lehké a málo „zabezpečené“, je zde další novinka – chrániče kolen Race Face Roam – určené pro enduro a trailové řádění bez omezení. 

Základem je zde opět chytrá pěna D30™, která v případě nárazu ideálně rozkládá jeho sílu do největší možné plochy. Nad ní se nachází vrstva z materiálu Kydex chránící pěnu D30 před propíchnutím, navrch zde najdeme ještě vnější potah z materiálu TPU. Ten pro změnu zajistí možnost skluzu, tedy, že se vaše koleno při pádu sveze po překážce a nezarazí se o ni, a zároveň by se u toho chránič neměl roztrhat.  

Bonusem k tomu všemu je, krom stahování dvěma pásky a vzdušného provedení zadní části, také otevírací konstrukce, kdy lze chránič jednoduše „rozbalit“ a obléknout, či svléknout bez nutnosti sundávat u toho tretry. Spojen „do ruličky“ je suchým zipem pro snadnou manipulaci a maximum pohodlí. Užitečné pro manipulaci, přínosné při sušení.

Race Face Roam (chrániče kolen) – 3 589 Kč

 
 

Ledvinka Race Face Hip Bag 3 L

Nyní se od chráničů a oblečení dostáváme do zcela jiné kategorie doplňků, jelikož i Race Face má co říct v rámci oblasti „sportovních zavazadel“. V tomto segmentu nás vítá dvěma novými produkty, dvojicí ledvinek s objemem 3 nebo 1,5 litru.

Větší kousek Race Face Hip Bag 3 L má 5 cm široký měkký elastický pás, navržený pro maximální komfort usazení okolo pasu. Záda samotné ledvinky jsou polstrována a opatřena síťovinou pro dostatek komfortu i ventilace.

Hlavní kapsa má velký obvodový zip, díky čemuž se její čelní část po otevření rozbalí a vše je hezky po ruce, tedy i díky síťce a bohatému členění. Součástí je i samostatně umístěná „bezpečná“ kapsa na telefon s voděodolnou úpravou. Na bocích jsou další dvě kapsičky na zip.

Na ledvince nechybí místo pro usazení lahve doplněné o pojistný pásek, každopádně v jejím nitru je dost místa pro vodní vak objemu 1,5 l a myšleno je i na průchod hadice či její zajištění v přední části. Bonusem pak může být reflexní logo pro více bezpečí za šera.

Race Face Hip Bag 3 L – 1 899 Kč

Ledvinka Race Face Quick Rip Bag 1,5 L

Druhá, menší varianta, ledvinka Race Face Quick Rip Bag 1,5 L, preferuje poněkud jiný přístup k celkové konstrukci. Shodně zde najdeme široký pružný pás, ledvinka samotná je ale rozdělaná na dvě větší kapsy, mezi nimiž je místo na umístění lahve. Navíc jsou zde poutka pro uchycení zadní blikačky, nebo sem lze vložit třeba lehkou bundu.

Na spodní části ledvinky zase najdete dva popruhy určené pro upevnění chráničů, pokud si je potřebujete na čas odložit. Také zde najdeme samostatnou bezpečnou kapsu pro telefon, nebo výrazná reflexní loga RF.

Race Face Quick Rip Bag 1,5 L –1 389 Kč

Toto ale není zdaleka vše, co Race Face nabízí mimo v úvodu zmiňované „železo“. Zmínit můžeme třeba ještě oblečení z řad Stage nebo Trigger, třeba i včetně rukavic, trika, ponožky a mnoho dalšího (viz další foto v galerii). Nejsnazší asi bude zabrousit na stránky eshopu zookee.cz a prohlédnout si aktuální nabídku produktů značky Race Face.

Text: Štěpán Hájíček / foto: Race Face