reklama

reklama

SRAM AXS web – Vše o vašem kole na jednom… Webu! (představení)

SRAM aktuálně rozšiřuje svůj „ekosystém“ doplňků AXS o nové komplexní rozhraní v podobě samostatné webové aplikace AXS Web, který je navržen pro jezdce, jenž chtějí lépe porozumět a rozšířit zkušenosti s jejich vlastním kolem.

Webové rozraní AXS je přístupné všem, kteří vlastní jedno z řady zařízení z rodiny SRAM AXS, které střádá všemožné jezdecké údaje – kupříkladu měřiče výkonu, senzory tlaku v pláštích, elektronické řazení atd. Zároveň dokáže do statistik importovat také GPX data z Garminu a vše pak sloučit v jeden logický celek.

Webová aplikace AXS tedy umožní jezdcům analyzovat údaje o jízdě, řazení, výstupním výkonu či tlaku v pláštích, vše na jednom místě. Stejně tak lze u jednotlivých jízd zobrazit i mapu vyjížďky/tréninku. Jezdec se tak může snadno a rychle podívat, jak jeho kolo funguje v různých situacích a podle toho kupříkladu upravit jeho nastavení.

Kontrola uložených dat je stejně jednoduchá jako připojení k uživatelskému účtu, či nahrávání získaných dat. Webová aplikace AXS zároveň dokáže posílat aktuální upozornění, kupříkladu varování při slabé baterii třeba v elektronickém řazení, a to přímo do vašeho chytrého telefonu v němž zároveň běží aplikace AXS.

AXS Web je tedy třetí „pilíř“ ekosystému AXS, který zahrnuje celou škálu komponentů AXS, aplikaci AXS a nyní i toto webové rozraní. SRAM zve zároveň své uživatele do fóra nazvaného AXS UserVoice, kde lze pokládat otázky, sdílet své nápady a zkušenosti a kontrolovat odpovědi. Fórum AXS UserVoice je obousměrný komunikační kanál, který má pomoci jezdcům s jejich dotazy a zároveň umožnit tvůrcům celého ekosystému AXS lépe porozumět potřebám jezdců a jejich specifickým požadavkům.

„Vytvořili jsme toto webové rozhraní pro jezdce jako nástroj určený k lepšímu porozumění jejich kolu, aby jednotliví uživatelé lépe pochopili, jakým způsobem jim použitá výbava pomáhá k dosažení jejich cílů. Zobrazená data jsou přehledná, snadno pochopitelná a poučná. Je to podobné, jako byste měli vlastního technického poradce, navíc zadarmo,“ říká zakladatel značky Quarq a v současné době hlavní manažer SRAMu pro digitální integraci, Jim Meyer.

Nyní už stačí se jen připojit, pokud jste již uživateli jednoho z řady komponentů z rodiny SRAM AXS, a užívat si svou kompletní analýzu.

SRAM XX1 Eagle AXS – představení