reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #51_2019 | Po roce Vánoce…

To je zase fofr! Nejenže je již za námi celá sezóna 2019, a už si tedy, i díky našemu kalendáři závodů a akcí, možná plánujete tu s číslem 2020, ale on se vlastně docela rychle blíží i konec letošního roku! Ale nejdřív samozřejmě Vánoce, kdy si i v redakci BikeAndRide.cz budeme chtít užít trochu klidu, ticha a pohody.

Proto jsem si řekl, že se dnes (ano, vím, že není pondělí, ale včera jsem to bohužel, z jistých organizačních důvodů nestihl) rozhodl ponechat pro jednou stranou již tradiční formu pondělního úvodníku, a spíše vám jen shrnu, jaká témata a testy bych rád přes svátky a po Novém roce postupně dokončil a zveřejnil.

Blizzard možná ještě dnes…

Začít vlastně můžu tím, že jsem minulé pondělí sliboval pokračování mého popisu fascinace mullet biky s tím, že jsem vám chtěl povyprávět o tom, jak jsem „muletizoval“ GT Force 29 Expert. K tomu ještě najdu příležitost a vhodnou formu, abyste o to nakonec náhodou nepřišli. Třeba příští pondělí…

Vedle tohoto tématu pak mám v šuplíku řadu dalších, které se nemohou dočkat finálního zpracování, jen se na ně zatím, z různých důvodů, nedostalo. Ono se mi vlastně takto před koncem roku sešlo až netradičně mnoho kol na test, do toho si s námi trochu hraje počasí, člověk musí řešit i různé vánoční záležitosti, a tak je z toho nakonec docela slušný časový a organizační guláš.

Každopádně aktuálně mám, v druhém okně, téměř hotové praktické představení (první dojmy) momentálně testovaného stroje Rock Machine Blizzard TRL 90-29 (2020). Tento stroj jsem sice testoval již před rokem (model 2019), nyní ale mám tu čest vozit se na modelu roku 2020 s exkluzivním odpružením od DVO. Co nejdříve tak budou ony první dojmy venku, a po Novém roce se můžete těšit na kompletní recenzi.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Dluhy a sváteční kostlivci

Z právě probíhajících testů mám ještě dluh vůči RB RX, tedy prvotní představení finální podoby tohoto nového domácího gravel biku, jehož prototyp jsem zkoušel z kraje tohoto roku za, po pravdě řečeno, místy dost radikálních povětrnostních podmínek! V tomto případě bych se rád věnoval úvodnímu představení co nejdříve a komplexnímu zhodnocení nejpozději po Novém roce.

Z lehce starších restů, zatím nepříliš zatuchajících kostlivců ve skříni, jsou zde třeba Koba Trailtool ND 29, kterýžto test už stačí jen dokončit a zkompletovat (najdu si prostor přes svátky), nebo také GT Grade Carbon Pro. V tomto druhém případě musím ještě posbírat a vyrobit pár podkladů a pak si také, v rámci vánočního volna, zkusím najít chvíli pro práci, a i tuto záležitost v dohledné době dotáhnout.

Jak vidíte, sešlo se nám toho víc než dost, co je třeba dokončit, a to už nyní mám slíbeno pár lahůdek k otestování hnedle po Novém roce. Jsem tak nakonec rád, že se blíží zimní svátky, díky nimž budu mít snad trochu prostoru k tomu zavřít se někam do klidu a doklepnout věci, které se takto před koncem roku nahromadily.

Snad poslední poznámka – ať se dnes již můžeme vrhnout na videa a já pak na dokončení výše zmíněných témat. Dívám se do kalendáře, kde nacházím, že je příští pondělí (23. 12.) vlastně pracovní den, budu se tedy snažit nachystat pro vás další Pondělní Videonálož a pak třeba stihneme ještě jednu přednovoroční (pondělí 30. 12. 2019). Uvidíme, jak to půjde!

Každopádně všem již nyní pohodové a klidné svátky a když to bude možné, nadělte si, nebo si nechte nadělit něco hezkého cyklistického pod stromeček.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Jo Day In The Life

Prostě trocha pohodičky na kole v páru, když si uděláte výlet do kanadského BC.

Foto a story na: www.pinkbike.com

PNW Components: The Gloam Season ft. Cody Kelley

Hodně krásných fotek k tomuto videu na: www.pinkbike.com

Nate Atkins Fall 2019 – Nelson, BC

Nyní si uděláme malou exkurzi napříč ročními obdobími. Začněme podzimem…

Nelson Flow

Nebo se už více těšíte, až to pořádně přimrzne?!

New Bike Day | A Love Story

Jak bylo zmíněno v úvodu – nadělit si na Vánoce třeba nové kolo… 😁

DREAM BUILD MTB – YT JEFFSY SRAM Eagle AXS

Ale ono to jde i takto, zejména pokud pracujete v centrále SRAMu!

THE WOLF’S LAIR by Montanus

Otočme list a pojďme se zasnít nad tím, jaké zážitky může přinést poctivý bikepacking trip!

Raw 100 with Matt Jones and Rob Warner | Rob Warner’s Wild Rides Kenya

Pro další stupeň uklidnění 100 vteřin v RAW formátu (bez hudby a dalších efektů).

Mountain Biking at 1000 FPS

Když přibrzdíte čas! Aneb bikové snímky při frekvenci 1000 FPS. Přeloženo – sakra slušný slow-mód!

Spoke Tales Season Finale With Martin Maes

Malé ohlédnutí za koncem sezóny, jak to vidí Martin Maes, který, vedle jiných, jezdí i na „mém“ GT Force 29 Expert!

PS: Není nad to začít video slušným crashem o strom!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

NEJLEVNĚJŠÍ GRAVEL BIKE ZE SUPERMARKETU – TEST!!

„Tohle silniční kolo z Dekáče jsem chtěl už dlouho projet. Neváhal jsem a jedno z druhé ruky koupil. Za ty peníze dobrý, ale radši bych volil o jednu až dvě kategorie výš. Co myslíte?“ Michal Prokop zkouší ultra dostupnou silnici upravenou na gravel!

BIKE CHECK – MOJE NOVÉ STREET TRIAL KOLO

„Rozloučil jsem se s mým černým street trial kolem Inspired, se kterým jsem natočil spousty videí a měl jsem ho zhruba dva roky. Byl čas na změnu a pořídil jsem si nový model Inspired Fourplay team 2020, který právě vyšel. Velké díky Inspired za podporu! Každopádně by mě zajímal váš názor, které kolo se vám líbí víc. Starší černé, nebo nové fosfor zelené ??? :-)“ Ptá se Vašek Kolář

**BONUS**

10 MTB TRICKS to get ready for SUMMER / Gabriel Wibmer

Holky na jaře hubnou do plavek, my bychom mohli přes zimu trénovat MTB triky, ať máme v létě ta štíhlá děvčata čím oslnit, ne? Díky Gabrieli za tipy!

They said „be ready to go fast!“

Řekli mi: „Buď připravený na to, že se pojede rychle!“

Paul COUDERC – My War

Jaký trik zkusit pro úvod nového videa? Třeba skok z tyče, na které stojíš na jedné noze? „Nebo k tomu ještě přidám beko!“