reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #40_2019 | Sezónní vlny obsahu…

Někdy se stává, že mile překvapím sám sebe, třeba tím, že jsem v minulém týdnu stihl vše, co jsem v pondělí slíbil! Konkrétně to byly hlavně reportáže z prezentace dovozce Progress Cycle (komponenty a doplňky / kola Giant & Liv), ale také lehčí test Yeti SB130. Tento týden tak můžeme pomalu ale jistě naskočit na klasickou vlnu tradičního obsahu BikeAndRide ve smyslu hesla: „Testy až na první místě.“

Před tím, než jsem se pustil do psaní tohoto úvodníku, jsem se zadíval do svého seznamu témat na pondělí, jedno si tak na půl vybral a chtěl jej zpracovat… Ale pak jsem začal psát perex (to je ten první úvodní, u nás tučně zvýrazněný odstavec, kdyby někdo nevěděl…) a v tu ránu se mi v hlavě začala formovat jiná myšlenka. Napadlo mě povědět vám něco o sezónnosti práce na obsahu BikeAndRide.cz

Pravidelní čtenáři se nejspíš nedozví nic nového, alespoň ne co se rozložení obsahu v průběhu roku týká, protože jej zkrátka mají „neustále před očima“, alespoň doufám 😉. On je ten roční scénář vlastně dost prostý, i když rozhodně nebývá rok co rok na chlup stejný.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Zase makám na dovolené!

Naopak se mi už několikrát stalo, že jsem si třeba naplánoval jarní dovolenou a záměrně jí cílil do období, kdy rok před tím skoro nebylo co dělat (nebyla například testovací kola kvůli mnoha testovacím akcím pro zákazníky) a najednou to byl mazec a já zase, skoro tradičně, dost intenzivně bušil do klávesnice, ač v teple u moře, ale bušil! Nestěžuju si, jen spíš popisuju, jak je to někdy vrtkavé.

Obecně přitom funguje pravidlo, začneme-li třeba jarem, tedy začátkem hlavní cyklistické sezóny, že jsou měsíce březen, duben a květen doslova natřískané testy kol a dalších doplňků. Do toho se na nás valí hromady novinek, které jejich výrobci, prodejci, či distributoři chtějí v co nejlepším světe a s maximálním možným dosahem ukázat světu.

Ale stále je to hlavně o testech, i o těch novinkách, takže se pro mě, pracovně, střídají především dlouhé podrobné recenze s hromadou fotek, popisků a jiných faktů s výrazně kratšími, i když někdy na zpracování také poměrně náročnými slohovými útvary představujícími nové produkty určené primárně pro sezónu, která nastane až za rok od chvíle jejich představení. Alespoň teoreticky…

www.instagram.com/bikeandride.cz

Reportážní léto

S koncem června, tedy s koncem hlavní prodejní sezóny, obvykle citelně poleví tlak na testování kol, jelikož co se z dané sezóny nestihlo, to už se přes léto obvykle příliš nedožene… A hlavně, brzy se začnou do světa pouštět informace o kolekcích následujícího roku, tak proč testovat něco s nálepkou (modelově) 2019, když již za týden bude toto kolo zastaralé, díky novinkám 2020!

Léto je tak v redakci BikeAndRide.cz obvykle (opět) o novinkách a různých reportážích, které nám dodávají naši externisté. Za všechny jmenujme Andreu s jejími závodními reporty a reporty z bikeparků a trail center u nás i všude po Evropě, nebo Milana Myšíka, který objíždí závody řady Evropských Enduro sérií.  Na jaře snad do hry zase naskočí Milan Čižinský, který nám poví, jak se jezdí EWS v kategorii Masters! Teď už jen vyndat titan z hlavy!*

*letní rozhovor z Milanem Čižinským

Přes léto si tak obvykle odpočnu od dlouhých a nutno přiznat, již jen na konečné zpracování, náročných „velkých testů kol“ a přepínám spíše na menší praktická představení, různé reporty atd.

V druhé půlce léta, v srpnu, se pak zase obvykle do jednoho až dvou týdnů nahrnou prezentace hromady domácích firem, s nimiž udržujeme pracovní kontakt. Díky tomu se moje paměťová karta ve foťáku zaplní tunou obrázků nových produktů a já se pak, třeba i měsíc jako tomu bylo letos, tímto obsahem snažím prokousat a naservírovat vám jej na zlatém podnose.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Klidný podzim a testy novinek

Pak skončí léto a přiblíží se podzim, skončí prázdniny a já se z rozcestovaného režimu zase na chvíli usadím doma u počítače, načež se pomalu ale jistě začínám těšit na další velké testy, protože, věřte mi nebo ne, mě to stále baví!

Baví mě jezdit na kolech skoro všeho druhu (skoro za jakéhokoliv počasí), baví mě je vnímat a hodnotit, baví mě je fotit, někdy trochu méně mě baví pak vše zpracovat (občas si představuju, že bych mohl obsah testů tvořit přímo za jízdy, přenášet myšlenky na psaný text…), ale to už k tomu prostě patří.

Navíc po srpnu a září, kdy je to jedna prezentační fotoreportáž za druhou se na testy vlastně zase těším, jelikož jsou-li všechny podklady hotové, je jejich vkládání na web příjemnější a méně robotickou prací…

Konec roku a začátek nového se pak obvykle nese v klidnějším duchu, i když byly i roky, kdy jsem měl pocit, že jsem byl od 1. září do Vánoc v jednom kole (nebo spíš neustále na kole), podobně jako tomu bývá na jaře. Ale to jsou někdy prostě takové nárazové akce, náhodné výkyvy.

Teď tedy jedna z fází skončila – fáze prezentací a reportů z nich – nyní se vracíme do klasického režimu – testy především! Již nyní máme rozdělané další dva – Lapierre eZesty 9.0 AM Ultimate a Giant Reign 29 2 – další kola se domlouvají, či jsou pomalu na cestě. Do toho mám v šuplíku řadu menších restů, tedy testy různých dílů a doplňků, které jsem se snažil prověřit v průběhu léta, přičemž i na ty se postupně dostane!

Teď tedy konec dalšího obsáhlého úvodníku, šup na videa a pak hnedle na další testy. Nejdřív první dojmy a pak velké recenze!!!

reklama

EXPRESSION – PHIL ATWILL

Jeden divokej týpek, co střídá různé kategorie, jako by platilo, že „Cyklistika je jen jedna!“

Foto a story: https://www.pinkbike.com/news/video-phil-atwill-gets-creative-in-expression.html

Nikifor 2018 Season Recap

Problém s páteří, či ochrnutí na spodní končetiny neznamená, že už si nikdy nesednete na kolo!!!

Příběh dalšího statečného bojovníka na: https://www.pinkbike.com/news/video-off-road-hand-biking-and-mulling-over-changing-seasons-.html

Self-Shot Squamish // Peter Wojnar [4k]

Blíží se podzim a přichází nejen do Čech, ale také do Kanady!

Escaping the Whistler Crowds

Krapet sušší Kanada!

29 Air

Mohl by mu, prosím, někdo vysvětlit, že pořádně skákat na devětadvacítce je nesmysl!!! 😁 (Niner Rip9RDO 29).

3 million – Thank you!

3 MEGA fanoušků?! Gratulace Fabio Wibmer!!!

GoPro: Foggy Forest MTB

Jeden luxusní mlžný les!!! Jen jezdit bez rukavic – brrrrr!

reklama

**CZECH MADE**

Celý Trail Baron – Trail Park Klínovec (září 2019)

Poslal jsem kluky, ať prověří Trail Baron v jeho aktuálně otevřené délce… Zde tedy celých 11 minut bikového řádění, včetně horního sklill centra.

(Foto a video: Tomáš Jiráček).

Jak vypadá Mistrovství světa v MTB Maratonu z druhé strany?! Grächen, Švýcarsko

„Mistrovství světa v maratonu 2019 je over. Na závodníky tu čekalo výživných 95 km a víc jak 3800 m převýšením… A bitva o titul mistra světa mohla začít. Já jsem se tohohle zúčastnil poprvé, jako už standartně – trenér techniky a člen realizačního týmu. Pár záběrů z tréninku a malej sestřih z neděle vám možná přiblíží, jak to tam chodí.

Drsnej terén s nekompromisním profilem trati dá fakt zabrat. Musím říct, že i když jsme v tréninku najížděli jen části trati, tak i tak to bylo dost. Závodní tempo, kdy to jeli jen lehce přes 4 hod vůbec nechápu. Velká gratulace Kristiánovi a vlastně i všem dalším, co tohle dojeli.“

Matěj Charvát

Kolik je možné vyskočit na mtb kole?

„V dalším TRICKSTOPU se zase představí Ondra, který tentokrát od Damjana dostal za úkol vyskočit 6 palet na MTB kole! Jestli se mu to povedlo uvidíte v tomto videu!“

**BONUS**

King of the Ride: The Rift, Iceland’s Stunning Gravel Race

Gravel bikem po Islandu? Jedu hned!!!

1440 On Dirt Nicholi Rogatkin – Audi Nines MTB’19

Co tady bylo postavené za skoky, že tu padaly samé rekordy!!! RESPEKT – Nicholi Rogatkin!!!

Fazua Bad Weather Check for eBikes

V úvodu zmiňuji, že mám na test doma eBike Lapierre eZesty AM s motorem Fazua – zde jedno zajímavé video k tomuto systému! Především několik praktických tipů pro provoz za zhoršených povětrnostních podmínek.

Elon Musk’s Starship Announcement in 8 Minutes | SpaceX

Myslím, že už jsem se párkrát vyznal ke svému obdivu k Elonu Muskovi, doporučoval jsem jeho životopis a průběžně sleduju jeho počínání. Aktuální představení rakety s prostým názvem Starship, která by nás (lidstvo) mohla dopravit na Mars, je velkým milníkem v historii dobývání vesmíru!

Zde ještě plný záznam (YouTube) z prezentace (1h25m).

Ad Astra | IMAX Trailer [HD] | 20th Century FOX

Pro fanoušky vesmíru bych doporučil také nový film Ad Astra s Bradem Pittem v překvapivě vážné a posmutnělé hlavní roly. Je to hodně těžký, obrazově pestrý kus, který stojí za to vidět na velkém plátně!!!