reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #26_2018

Vzhledem k tomu, co za akci jsem absolvoval tento víkend – Mistrovství republiky v Enduru, Enduro X Race Sušice 2018 – nemůže být dnešní úvodník o ničem jiném. Komplexní reportáž vás samozřejmě nemine, dnes alespoň první dojmy a postřehy z tohoto mimořádného podniku.

Už jen přípravy a plánování naší účasti na enduru v Sušici byly dost divoké a značně proměnlivé. Nejdřív to vypadalo, že pojedeme dva, pak tři, poté zase jen dva, než se objevil jeden náhradník, aby jeho účast nakonec nedopadla. Prostě se to motalo páté přes deváté a do toho jsem se motal i já z toho, jak jsem měl poslední dobou hromady práce a jiných běžných starostí, až jsem vůbec nevěděl, zda se mi na Enduro X Race chce?!

Nebo jinak, mně se tam chtělo, chtěl jsem si po roce znovu projet tamní tratě, užít si atmosféru Sušice a jejího okolí, potkat se s řadou známých, podpořil Aleše, hlavního pořadatele a tak dále. Rovněž jsem se těšil na novou erzetu, ale morálka a pocit dostatečné kondice potřebné už jen k absolvování závodu těchto parametrů (42 km a 1800 m převýšení) se nějak nedostavovaly. Nebyla to otázka nedostatečného objemu najetých kilometrů, jako spíš nedostatek odpočinku a morálních sil.

www.instagram.com/bikeandride.cz

Tak nakonec jedem…

Když jsme pak nakonec vyráželi se Zedem v sobotu po ránu, sledoval jsem po očku zamračené nebe a nezvykle nízko posazenou ručičku teploměru a říkal si, že to dělám snad jen kvůli lidem, kterým jsem svou účast slíbil, nikoliv kvůli sobě samému. Na místě, v rámci sobotního tréninku, jsem také necítil zrovna velké nadšení. Ničila mě celková únava, dlouhodobá neschopnost chytit ten správný rytmus a vlastně jsem byl celý nesvůj i z toho, že jsem docela dlouho neseděl na kole s pořádným zdvihem!

Sobota pro mě byla taková zvláštně útrpná, ale snažil jsem se nepropadat trudomyslnosti, věřil jsem, že se moje tělo i mysl dají do neděle zase dohromady a že to půjde. V sobotu jsme, i přitom „utrpení“, stihli objet vlastně všechny erzety s tím, že jsme si místy pomohli „samovývozem“ a dvakrát jsme využili místní servis pořadatelského zázemí – díky Ondro!

Dali jsme si tradičně RZ dva, tři a pak jedna a přesunuli se na Svatobor. Zde padla nová šestka, pětka a dolů do města jsme jeli sedmičkou. V tomto bodě už se již morálka a psychické síly pomalu vracely, proto jsme se po menším občerstvení rozhodli, že celý den zakončíme ještě čtyřkou. Sice trapně s vývozem, ale přece!

Asi pomohlo krapet odpočinku, nebo trocha kofeinu, každopádně čtyřka, jako závěr naší tréninkové soboty, se mi jela už poměrně dobře, a tak jsem končil den s tím, že to v neděli snad skutečně zvládnu!

Mimochodem, toto jsou noví mistři České republiky v Enduru pro rok 2018 – kompletní výsledky

Nedělní kvapík!

A také, že ano! Neděle byla prostě parádní. Počasí vyšlo, celý den bylo kolem 16°C, víceméně pod mrakem, sluníčko vykouklo jen občas, ale to byla spíše výhoda, protože jet to v tropických teplotách jaké Česko „sužovaly“ poslední měsíc, to by zřejmě bylo mnohem věší utrpení.

Nedělní začátek mistrovství jsme pak zahajovali tím, že jsme si sotva vyndali kola z auta, vyzvedli čipy a už se jelo! „Žádné zdržování, žádné prostoje! Tak to mám rád…“ Komentoval trochu vyhrocenou situaci Zdenda. Já to viděl krapet jinak, ale na mém celkovém dojmu ze závodu to nakonec nic nezměnilo. O tom ale už více v samostatném reportu!

PS: Mnozí jistě dobře vědí, že se tento víkend konala i jiná zajímavá akce, a to konkrétně Gravel Blinduro Česká Kanada. I na této akci jsme měli vlastní redakční osádku, proto se můžete těšit rovněž na pořádnou reportáž z rohama!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Wright Line With Keegan Wright – EP4 Te Tihi o Tawa Trail

Story a foto na: www.pinkbike.com

Ripping Calibre’s Brand-New Triple B

Slyšeli jste někdy o značce Calibre? Nevadí, já také ne… Na Pinkbike je menší představení novinky Calibre Triple B, zde více značce samotné: calibrebicycles.com

Yoann Barelli Rides Commencal’s New Meta 29

29“ to je zákon! Nééé, oooo!!!

Jordie Lunn – Rough AF POV Line

Kranjska Gora european Downhill cup 2018 / Gabriel Wibmer

Crankworx 2018 – Crankworx Innsbruck Slopestyle presented by Kenda Recap

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Kam až dojedu na kole?

Trail Park Klínovec: Tady zažijete dokonalé flow i sjezdový nářez

Klínovce není nikdy dost 😛

**BONUS**

Trial on Downhill Bike |SickSeries#49

TOYO TIRES | BJ Baldwin’s Recoil 4 in Cuba