reklama

reklama

Mojekolo SKS Germany Ride Praha 14. 2. 2018 | videoreport

Včera večer jsme se byli s kamarádem podívat na druhé letošní pokračování nově se rodící tradice nočních (později v průběhu roku po posunu času večerních) vyjížděk organizovaných lidmi z pražské prodejny Mojekolo – Záběhlice.

S sebou jsem si vzal, krom světýlek Knog (PWR Trail a Blinder Arc 640), kameru, upevnil ji na novou helmu Bell Sixer a vyrazil do akce. Jak už to v mém případě často bývá, přes všechny velkolepé plány o velké časové rezervě jsme k prodejně Mojekolo dojížděli na poslední chvíli, stihli tak nasadit jen kameru na helmu a už se pomalu startovalo. Teplo zrovna nebylo, tedy ve chvíli, kdy se vyráželo bylo okolo nuly, když jsem někdy kolem deváté dojížděl domů, už slušně mrzlo!

I díky tomu byl terén příjemně tvrdý a prakticky nikde to necákalo. Nebo na to alespoň nebylo vidět! Před vyjížďkou samotnou nám lidé z Mojekolo nabídli reflexní pásky na oblečení či kolo, abychom byli dobře vidět. Před jízdou se také všech zeptali, zda máme dostatečně silná světla a nabitý akumulátor. Kdo by měl „světelný problém“, ten by mohl využít pro tyto případy nachystaná a plně nabitá světla Knog. *Také se rozdávaly slevové kupóny na doplňky od SKS.

Kdybychom přijeli o trochu dřív, tak bychom stihli i lehčí občerstvení, které se v prodejně „účastníkům zájezdu“ nabízelo. Takto jsme se museli spolehnout na svoje zásoby. Ale víte jak: „Kdo pozdě chodí…“ Když se konečně vyrazilo, ve chvíli, když jsem ještě uklízel foťák do batohu a rychle zapínal kameru, rozjel se směrem k Hostivaři slušný vláček světlušek.

Tempo nebylo zrovna rekreační, což pro nás „těžkooděnce“ na kolech s vyšším zdvihem nebylo úplně optimální, ale drželi jsme se. Když jsme dojeli k Hostivařské přehradě a na první kopec nad ní, bylo nám řečeno, že až bude tepleji a větší počet účastníků, rozdělí se celá skupina na dvě části, na sportovní pole a na partu více pohodovou. To bych ocenil!

Ona byla naše skupina docela nesourodá, jelikož zahrnovala jak jezdce na fullech (já se svým RM Blizzard 90-27), hardtailisty, tak i pár lidí na gravelbiku a jednoho na fatbiku. Ale nebrali jsme to osobně, v půli objezdu Hostivařské přehrady se odpojili a dali si pár technických trailů sami za sebe. Měl jsem pak i čas na to sundat kameru z hlavy a místo ní připevnit na hlavu jedno ze světel Knog, co jsem měl s sebou.

Jak už jsem psal, domů jsem dojížděl kolem deváté zmrzlý jako psí lej.. Ale bylo to fajn a byla to dobrá příležitost, jak se potkat s pár kamarády, s nimiž se příliš často na kole nepotkám. O nightride mluvíme už dlouho a teď jsme se konečně shodli na termínu!

Tak zase příště!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Foto: Štěpán Hájíček / Mojekolo FB