reklama

reklama

Pondělní Videonálož BnR #3_2018

Musím si nasypat trochu popele na hlavu za to, že jsem minulý týden nestačil připravit příliš obsahu na web. Člověk má ale jen dvě ruce a dvě nohy, navíc bylo potřeba stihnout: zubaře, několik pracovních schůzek, vyzvednout kolo, projet kolo, vyfotit kolo, umýt kolo, připravit kolo, vrátit kolo atd.

Prostě jsem toho moc minulý týden příliš nestihl, tedy alespoň ne věcí, které by byly na webu hned vidět. Méně viditelné aktivity jsem se snažil alespoň „živě“ přenášet na sociální sítě, takže kdo nás sleduje zejména na Instagramu, ten byl v obraze a věděl, co se děje 😉

www.instagram.com/bikeandride.cz

Co konkrétně se měnilo a fotilo?

Minulý týden jsem se zejména snažil dokončit podklady pro test Ghostu Asket 4.9 AL, k němuž jsem koncem týdne potřeboval dodělat jízdní fotky a pak jej umýt, načančat a vrátit. Mezi tím jsem si byl vyzvednout Gravel bike Giant TCX Advanced SX, což je úžasná raketa postavená na základech cyklokrosového stroje s karbonovým rámem, vhodná do ledasjakého terénu (už jen díky plášťům Maxxis Rambler 700x40C či sadě a brzdám SRAM Apex 1). Pecka!

První dojmy ze sedla tohoto stroje bychom vám rádi naservírovali ještě tento týden. Jen tedy musím dořešit logistický oříšek, vyzvednout RB Bandit 675 v Shock Therapy (kde jsme si domluvili všechny servisní úkony popsané v jednom z mála článků minulého týdne: RB Bandit 675 – revize #2_2017), možná jej krátce projet a pak hned vyměnit s kolegou za zmíněný Giant TCX, jenž mu stačil o víkendu pořídit v jednom místě čtyřnásobný defekt, po dvou na obou kolech!

www.instagram.com/bikeandride.cz

Jen víc a dál!

Tímto jsme si slušně nastínili nejbližší obsahové dění na BikeAndRide.cz a o moc víc už radši slibovat nebudu, protože mě čeká další poměrně rušný týden. Krom jiného zamířím na otočku do sídla společnosti Cyklomax, kde si mám vyzvednout jednu 29“ karbonovou raketu na test a také jednu šedo-modrou hračku s výraznými žlutými akcenty, která mi v roce 2018 bude říkat pane a budu ji využívat k dlouhodobému testování a zkoušení různých doplňků a komponentů*. Už nyní se těším, až na toto kolo nasadím pláště Continental Der Kaiser Projekt a Der Baron Projekt! Jůůůů!

*Upřesnění této malé hádanky někteří jistě najdou mezi řádky, ostatní můžu odkázat opět na naše sociální sítě (primárně Instagram a Facebook), kde se brzy dozvíte, o jaká konkrétní kola se jedná!

Trail Bike Smashing w/ Dylan Forbes

Pro začátek trocha kanadského rozptýlení!

Celý příběh a více fotek najdete na: www.pinkbike.com

JUST RIDE II // Green Mammoth Designz Apparel 2018 [4K]

I takto může vypadat zima, když nežijete v Evropě, ale na západním pobřeží Kanady v Britské Kolumbii. Ostatně tento snímek mi připomíná, že bych si měl letos zkusit pár kousků od DeVinci – představení modelové řady 2018.

itinerology: the workspace

Zřejmě bude jen málo z těch, kteří nikdy neslyšeli o legendárním etapovém enduro závodě Mavic Trans-Provence. Pokud tomu správně rozumím, jeho zakladatel a hlavní organizátor Ash Smith si chce dát po devíti ročnících pauzu a popřemýšlet nad tím, jak dále s tímto podnikem naložit.

Delší povídání na toto téma najdete na webu: www.bikemag.com

Resolutions

Rocky Mountain to není jen freeride, enduro, Wade Simmons nebo Geoff Gulevich! Rocky Mountain šlape i do XC a dalších závodních podob MTB, jak demonstruje toto video. I když kanadské XC může vypadat poněkud jinak než to naše!

Celý příběh na: www.bikes.com

Rocky Mountain Altitude RSL

Rocky Mountain a kanadské BC ještě jednou! Tentokrát za přítomnosti pomalu zapomenutého stroje Rocky Mountain Altitude RSL 90 (2010), který Strahan Loken prohání po ostrovních trailech u sebe doma na Vancouver Island.

Aaron Chase – Grasp

K následujícím dvěma videům mi kolega Tomáš napsal jediné. „Hodím ti tam pro změnu i trochu sněhu!“

Adventures with Lumi…

Do druhé nohy: Když se probudíte do bílého rána!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**CZECH MADE**

Prague Finest MTB Trails – Zvolská Homole – Matěj Charvát

Matěj Charvát a jeden trail v blízkosti Prahy, kde to také známe, respektive i v této oblasti občas testujeme. Zrovna tento trail jsem se snažil sjet naposled před mnoha a mnoha lety, takže až mi domů dorazí pořádné kolo na test, půjdu jej určitě zkusit. Alespoň pokud nebude venku bílo nebo totální blátivá skluzavka!

MTB TIPS #1 | Jak si připravit kolo na zimu?!

Matěj Charvát ještě jednou. Tentokrát s novým seriálem „MTB Tips“, který nám poradí, jak na servis našich jednostopých miláčků!

Co je to fatbiking a e-fatbiking?

Další kousek z domácí produkce je snímek od kolegů ze spřáteleného magazínu Electric Bike Action, který vám představí fenomén fatbiků a elektrokol.

**BONUS**

Fat Bike Vs. Enduro Bike | Fun or Fast?

Když už jsme u tématu fatbiků! Tento snímek by vám měl názorně demonstrovat, co je lepší/rychlejší/zábavnější! Enduro, nebo fatbike?

The Ultimate Visual Experience – Drone Racing and FPV Freestyle (My Year 2017)

Někdo si může myslet, že létání s dronem je dohromady docela nuda. Nahoru a dolů, doleva a doprava, vyletět nad stromy, natočit, jak běží mraky po nebi atd. Jenže to jste asi ještě neviděli, jak se létá FPV Freestyle!

IF DIABLO 3 WERE A GIRL

Nakonec jedno poučené vztahové video od kanadské party IFHT Films, která má na svědomí i řadu vtipných bikových snímků!