reklama

reklama

Giant Enduro Race Špičák (16. – 17. 9.) – závěrečný podnik Enduro Serie 2017

Giant Enduro Race Špičák bude letošní poslední akcí České Enduro Serie. Pořadatelé zvou všechny na Šumavu do Bike parku Špičák, kde letos popáté rozloží své městečko jediný český enduro seriál.

(tisková zpráva)

Přijeďte si užít parádní víkend na kole a zabojovat o poslední body do seriálové soutěže, nebo si jen tak zajezdit s kamarády a užít si zdejší svahy dřív, než je pokryje na několik měsíců sníh. Závody na Špičáku budou zároveň čtvrtou akcí Central European Enduro Serie 2017, poslední na území ČR.

Enduro na Špičáku bude mixem toho nejlepšího, co zdejší kopce mohou nabídnout. Vše začne už v sobotu večerním prologem na osvětlené sjezdovce Spodní Šance, délka bude cca 1 km. Celá trať bude osvícená, čelovky a jiné lampy nejsou potřeba, ale klidně si je vezměte. Na start bude zajištěn vývoz vlekem. Na trati jsou dřevěné klopené zatáčky, hliněný double, či dva dřevěné skoky. Vše je v pohodě jetelné, pokud by se někdo necítil, vše bude možné bez problémů objet. Start prvního závodníka bude v sobotu v 19:00.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

V neděli se v rámci 5 závodních RZ podíváte na všechny vrcholy v okolí, konkrétně na Habr, Pancíř, Belveder a 2x na Špičák, kam se místo jednoho šlapání vyvezete lanovkou. Kdo se nebude chtít vozit na laně, může šlapat po vlastní ose.

Pro mladou krev bude na vybraných erzetách vypsaný dětský závod. Stejně jako v minulých letech platí, že vás nečeká žádné extrémní enduro, ale co možná nejvíc zábavy. Nedělní závody odstartují v neděli pro velký úspěch opět v obráceném pořadí, tzn. od nejvyššího čísla kategorie Hobby až po nejnižší číslo kategorie Race, aby se co možná nejvíce z vás mohlo mrknout, jak to dávají ti nejlepší a pořádně jim zafandit.

Celková délka závodu (měřené úseky a transfery) bude cca 30 km, s 5 měřenými RZ pro kategorii Race, 4 RZ pro kategorii Hobby (vynechávají RZ1):

RZ1: 2,42 km / 271 m
RZ2: 2,7 km / 223 m
RZ3: 2,21 km / 275 m
RZ4: 2,09 km / 226 m
RZ5: 1,80 km / 270 m 

Pro trénink budou tratě komplet vyznačené v sobotu dopoledne, prezence a registrace v místě bude možná v sobotu 16. 9. od 15:00 do 18:00 a v neděli ráno 17. 9. od 8:00 do 9:00.

Na akci bude mimo jiné představena jedna z hlavních novinek Giant 2018, a to zcela přepracovaný enduro model Giant Reign / Reign Advanced (představení na BikeAndRide.cz / reportáž z prezenace Progress Cycle). Přijeďte ho omrknout jako první.

Více informací na webu ceskaenduroserie.cz nebo na faceboku projektu.

Foto: ceskaenduroserie.cz