reklama

reklama

Pondělní videonálož #50_2016

Jedna kamarádka každý rok s oblibou říká, už někdy od půlky ledna: „No jo, ani se neotočíš a budou zase Vánoce!“ A každý rok má vlastně pravdu! Je to jako včera, co se slavil poslední Silvestr, a za týden a kus jsou skutečně další Vánoce. Tak asi nasadíme adventní tempo…

Poslední dobou mi to říkalo více lidí: „Člověče, vy na tom BikeAndRide.cz jedete furt pecky, testy, recenze a další obsah den za dnem. Nechceš si už dát taky chvíli pohov?!“ A já si, až teď ke konci adventu říkám, že bych asi měl, jelikož jsem letos vlastně neměl skoro žádnou dovolenou! Či jak se to vezme, už jsem slyšel i názor: „Vždyť ty máš dovolenou celý rok!“

Ano i ne… Jelikož to mnohdy dopadá i tak, že jedu s rodinou v létě do Chorvatska k moři, dopředu řeším jestli bude na hotelu WiFi a po večerech, místo abych nasával mořský vzduch a Cuba Libre na baru, buším do klávesnice jako typický workoholik!!!

Ale to je jedno, to je jen na úvod, abych si obhájil další odstavec…

Advent na BikeAndRide.cz

…bude klidný! Alespoň doufám a budu se snažit si jej takto zařídit. Jsem rád, že jsem minulý týden KONEČNĚ dokončil velký test GIANTu Trance 2 LTD. To mě už dlouho trápilo. Do Vánoc jsem si sám sobě dal už jen dva velké úkoly. Dodělat rovněž dlouho odkládaný test Rocky Mountain Pipeline (někdy příští týden), což opakuji každé pondělí L A také velký rozhovor s Michalem Marošim!

Mezi tím už budu řešit jen první dojmy ze sedla EVIL The Following, přes svátky si projdu a doplním poznámky k Intense Tracer 275C, abych byl schopen po Novém roce vyprodukovat kompletní test. Dále přihodím něco málo prvních postřehů k porovnání Specialized Enduro Comp 650b a 29er (modely 2017) a to bude asi tak vše… Tedy ještě mám od kolegů ve virtuálním šuplíku nějaký materiál k publikování, takže zkusím i to, ale radši budu v tomto směru tajemný, abych zase neslíbil víc, než co lze reálně splnit…

EVIL Bikes – The Following

A Day in Telluride

Zmíníte-li oblast okolo městečka Telluride, pak to většině Evropanů asi nic neřekne, jelikož nepatří mezi mezinárodně vyhlášené lokality pro řádění na horském kole. Ale bikeři v USA dobře vědí, jaké krásy skýtají místní hory, které v mnoha směrech připomínají naše Alpy. No, podívejte se sami! (Telluride na Google maps)

Conor Macfarlane Shredding Trails in BC

Toto video asi nepotřebuje žádný hlubší rozbor. Prostě klasické pralesní bikování v kanadském BC! 😛

The Best Adventures Are Close To Home

Volně přeloženo: „Nejlepší dobrodružství čeká za barákem…“ Takovou přírodu ale za barákem nemá zrovna každý! Nicméně poctivé a ničím nešizené Back Country je poslední dobou tím, co v pozadí hýbe a nenápadně rezonuje mnoha částmi bikové komunity.

O Back Country výletech mluvil Mároška při našem rozhovoru, něco podobné podnikl a nafilmoval před nedávnem Gaspi (Pondělní videonálož #46_2016) a celkově mi připadá, že se toto téma všude dost řeší. Podívejte se už jen na novou kolekci kol Ghost 2017 a jejich sortiment cestovní bagáže na kolo. I když tady zde se jedná o výlet v sedle Kony Unit! Ale téma je stále stejné: Jedno kolo, ideálně plusko, osadit brašnami a vypadnout do přírody a na všechno srá… Jak dodal MRSN!

Krásné fotky k tomuto příběhu najdete na PinkBike.com

Casey Brown & Cam McCaul in Ice Heist | Action Cam | Sony

Tuším, že minulý týden jsem psal o lidech, kteří od podzimu do jara na své kolo nesáhnou… Či jedině tak, že ho jdou umýt, namazat, či oservisovat a rozhodně na něm nejezdí! Jaká je to pro ně škoda a o co vše přichází… Třeba takovéto radovánky na čerstvě urolbované sjezdovce 😀

iXS feat Darren Berrecloth | Riding on Hornby Island, British Columbia

Kanada zas a znova… Ale není to vše jen o jednom místě o Whistleru a jeho nejbližším okolí. Krásná příroda je i na zdejších ostrovech, kdy těmto místům zjevně nechybí ani krásné pralesní traily.

Steps to Adventure

Kanada, sorry už zase! Ale s celkem zajímavou pointou! Někdy je ve Whistleru příliš rušno i pro týpky jako jsou Andrew Shandro a Matt Hunter, proto i oni rádi zmizí do totální divočiny! Sakra, takový srub by se mi taky hodil… I když nocování v autě na louce v Krušných horách je taky fajn 😀

Ike Klaassen Shreds Vuurberg – RAW

Pro jednou zase odpověď mnoha škarohlídům, kteří tvrdí, že moderní MTB nemá žádné podhoubí! Já si myslím, že právě bikové podhoubí poslední roky houstne víc a víc a my se jen můžeme těšit, co za pár let budou na kolech předvádět naše děti! Už jen já, můj syn a jeho kamarád ze školky se těšíme na jaro, až kluci vymění tělocvičnu místního Sokola a nastoupí na BMX okruh do bikrosové přípravky!!!

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

**ČESKÁ STOPA**

Dirt Bikes in forest

Není vše zlato co je z Kanady! I u nás máme krásnou přírodu, parádní traily a šikovné jezdce i kameramany. Tento snímek je toho dokonalým důkazem! Já jen musím uznale pokývat hlavou a začít pátrat: „Kde je to natáčené?“ 😀

**BONUS**

GoPro: Danny MacAskill – Cascadia – Filming The Final Jump

V dnešní bonusové části se pojďme nejprve podívat, jak se natáčel závěrečný Mega-drop (front flip) z útesu do moře. Tedy finále snímku Cascadia Dannyho MacAskilla! I on má strach a musí se s ním potýkat, než se do něčeho takového pustí!  

Ken Block Drifts London – EXTENDED Director’s Cut – Top Gear – BBC

Pro šílené kousky Kena Blocka mám tak trochu slabost, i když mě za volantem vlastně víc vzrušuje držet auto těsně na hranici smyku, než se s ním točit dokola na místě jako korouhev… Ale kouká se na to krásně!

Electric MX Bike Makes Professional Debut at Red Bull Straight Rhythm | Moto Spy Ep. 8

Pokud vám přijdou elektrická kola směšná, zbytečná nebo z podstaty nesmyslná, a stejně tak třeba i elektrická auta, pak se podívejte na toto video a posuďte sami, kam až se dnes posouvají možnosti elektrikou poháněných strojů v nejextrémnějších situacích, a to v přímém porovnání s řevem a „smradem“ spalovacího motoru ve vedlejší dráze!