reklama

reklama

Kokořín trip – BnR Traily Po Česku

SAMSUNG CSCPrvní říjnovou neděli, která na nás dýchla teplem babího léta, jsme využili naplno a byli se vyřádit a vyřídit na Kokořínsku, kde jsme si objeli jeden z našich nejoblíbenějších trailů. Společnost nám přitom dělal zbrusu nový Stumpjumper FSR 650b a „historický“ Stumpjumper FSR S-Works z roku 2001!

Tuhle výpravu jsem bral spíše jako relaxační záležitost, nesnažil jsem se fotit ani jinak pracovat na podrobné reportáži. Cílem bylo si to užít! Což se povedlo. Sice jsem v první půlce myslel že umřu, omdléval jsem už při informaci, kdy nám kamarád sdělil, že v plánovači Mapy.cz naklikal trasu na 60 km s převýšením přes 2000 metrů, tak hrozné to ale nakonec nebylo.

reklama

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4)

Hlavním cílem bylo projet si žlutou za Konrádovem a Ovčáckým vrchem, tu co se jezdí z Ráje – místa znalí moc dobře vědí – a pak ve finále druhou luxusní horizontálu po zelené z Jestřebice až ke Kokořínu. Na konci jsme usoudili, že skoro vše mezi tím jsme mohli vypustit a kroužit jen na těchto dvou sekcích 😀

Ale to by byla škoda, protože Kokořínsko je krásné samo o sobě. Krásná příroda, nádherná vesnická architektura, skály, lesy, louky a tak vůbec.

Jediné záseky na této trase představují dva „výstupy“ po žluté z Osinalic směr Vidim. Když jsem tlačil ten první nahoru, živě jsem si vybavil, jak jsem minule (před několika lety) říkal, že příště tohle musíme jet dolů!!! A zase nic 😉 Tak znovu za nějaký ten rok, dva!

Základní data
Lokalita: Mělník, Kokořínsko
Délka: 36 km
Převýšení: 1293 m
On-line mapa a GPX data

Kokorin-stred-BnR-Pocesku-mapa

SAMSUNG CSC